Gelecek ve meslek hakkında

Mehmetİ

80+
Reaksiyon skoru
2
Son zamanlarda gelecek hakkında çok olumsuz düşünüyorum. Mesela işsiz kalmaktan korkuyorum. Yapmayı istediğim bir iş var fakat yazın ortasına gelmişiz ve okul kapandığından beri hiçbir şey yapmamışım. Başlamamışım bile ve kendimi bazen suçlu hissediyorum. Her gün düşünmekten çok sıkıldım. 11. sınıfa geçtim ve üniversite okumak gibi bir hayalim yok, mesleki açık öğretime geçip bir cep telefonu dükkanın da çalışıp ileride kendime ait bir dükkan açmak istiyorum. Esnaflık konusunda babadan oğula doğru bir durum söz konusu ve uzun zamandır bu işi yapıyoruz yani tanınıyoruz diyebilirim. Bana önerebileceğiniz bir şeyler var mı mesela şu mesleği yapman daha iyi olur diyebileceğiniz tarzda ilgi alanlarım spor ve teknoloji üzerine zaten. Şimdiden teşekkür ederim görüşleriniz için.

Güzel kardeşim eğer okuma hevesin yoksa zaten başarı da çok düşük kalıyor bence oku güzel bölümler var teknoloji ile ilgili Tamirci olmaktansa yazılımcı vs olmak sana daha çok yararlı olacaktır

Git 2 senelik bölümleri yaz, iş imkanı iyi olan 2 senelik bölümler mevcut. Onları yaparsın. Yani en azından bir diploman olur ve arkanı sağlama almış olursun, istediğin mesleğe yine başla yine yap ama bu dediğimi de unutma.

Geri