Neler Yeni

Gelin sizle gemi kaptanlığının artılarını ve eksilerini konuşalım

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Mühendis olmaktan iyidir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

“Mühendis olup asgari ücretle çalışmaktan”

Kaptan mı olsam ?

Hangi bölüm bu

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,967
İsim
tümen dağ

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,580
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack

Sagittarius

80+ Silver
Dostlar normalde bilgisayar üzerine meslek düşünürken arkadaşımla gemi kaptanlığı hakkında konuştuk.
Açıkçası aklıma soktu bu düşünceyi ve ciddi ciddi kafamda tartmaya başladım.

Ben kendi bildiğim artılarını ve eksilerini yazayım, siz de kendi görüşünüzü ve bildiğiniz eksilerini yazın fikir alışverişi yapalım.

YAZILAN ŞEYİ TEKRAR YAZMAYIN LÜTFEN.

Artıları :
- Maaşları aşırı yüksek. 3500 dolardan başlayıp 10.500 dolara kadar çıkıyor.
- Seferler ortalama 6 ay sürüyor. Bu süreçte karaya pek ayak basmadığın için ev ihtiyacı olmuyor. + yemek ihtiyacını gemiden karşılıyorsun.
Yani maaşını istemsizce biriktiriyorsun.
- Ayda ortalama 3 kez farklı ülkeye ayak basıp 1-2 gün gezme fırsatın oluyor.
- Aileni de kapsayan en üst düzey sigorta.
- Erken emeklilik imkanı.

Eksileri ;
- Gençlik ile yetişkinlik arasındaki sosyal dönemini mahvediyor. Sosyal hayatını bitiriyor adeta.
- Yolculukların rahatlığı tartışılır.
- Aynı ortamda uzun süre bulunduğun için hissedilir derecede yıpranma.

Aslında bir nevi bu mesleği kendime pazarlıyorum şu an. Yine de düşünmediğim noktaları sizden duymak adına ve bu mesleği düşünen
diğer kullanıcıların görüp okuyabilmesi için açıyorum bu konuyu.
Ben istediğim yeride geziyorum
Ailemle Eh işte gene konuşuyorum
5500 dolar maaş alıyorum

Oturarak çalışıyorum:D sanırım benim mesleğim çok iyi

mesleğim hakkında kısmında yada imzada sormayın :D söyleyesim gelmiyor

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,580
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Ben istediğim yeride geziyorum
Ailemle Eh işte gene konuşuyorum
5500 dolar maaş alıyorum

Oturarak çalışıyorum:D sanırım benim mesleğim çok iyi

mesleğim hakkında kısmında yada imzada sormayın :D söyleyesim gelmiyor
Yuh. Ben onu şaka sanıyordum. Kaç yaşındasın ki ? Ne iş yapıyorsun ve bu yola nasıl koyuldun ? Valla seni biraz zahmete sokacağım ama inan çok merak ettim.

Sagittarius

80+ Silver
Yuh. Ben onu şaka sanıyordum. Kaç yaşındasın ki ? Ne iş yapıyorsun ve bu yola nasıl koyuldun ? Valla seni biraz zahmete sokacağım ama inan çok merak ettim.
Yaş 23 olm grupta hicmi mesajları okumuyon qweqwnick

Valla 920279210.kez yazışım olacak ama özetliyim

Ben elektrik bölümü mezunuyum meslek lisesi işte

Sonra ben yazılımcı arkadaşlarla aynı evde yaşamaya başladım yani 4 aga ayni evdeyiz bana yazılımı vs. Öğrettiler daha doğrusu ben istedim :D sonra başkalari ile çalışıp grup olduk 11 kişiydik onlar oyun felan yazıyorlardi baya bende yazıyordum takiliyoduk öyle nezamanlardi bee neyse işte bize teklif geldi gelin usta işte bizle çalışın filan fiyatları hallederiz ama ben hala onlara oranla düşük alıyorum Üni mezunu olmadığım için ama aliyoz bişiler benimki şans kısaca

Bugadar

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,580
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
ol knk ama gittiğin ülkeler zimbabwe, burkina faso falan da olabilir haberin olsun
Doğru o da var. Fark etmez ülke ülkedir benim için.
Korsan konusu çözüldü diye biliyorum. Olmadı bi aksiyonumuz olur. Zaten silah ruhsatı alacağım olur da gemici olursam yanımda bulundururum sorun olmadığı takdirde. Benlik sıkıntı yok yani. :D
yıpranma payı yok + iş arkadaşlarının psikoloji durumunu bilmiyorsun + karadan uzaksın dünyanin parasını kazan harcamadıktan sonra boş + aileni özlüyorsun
benim tanıdık abim var mustafa abi adam şu an 1. kaptan adam da bana mesleği önerdi ben de araştırma yaptım çok kaptanla ve mühendisle konuştum . mühendisler kaptan ol de di , kaptanlar mühendis ol dedi sjafjajf işte acayip güzel para var kur ile çarpınca ayrıca güzel bir üniversitede bitirirssen ekmeğini çok yersin örnek itüde bitiren adamın avantajı çok olur hem staj için hem cv için bu mesleğin şeyide dil bilmelisin ingilizce kesin ama ne kadar çok dilin olursa o kadar iyi
Ben açıkçası kazandığımı harcama derdinde değilim aksine yatırım amaçlı biriktirmeyi tercih ederim. İleride hangi mesleğe sahip olursam olayım muhakkak yapacağım bir şey.
Hatta arkadaşla hesapladık 7 yıllık çalışma sürecinden sonra TL cinsinden 7 milyon küsür TL boşta para kalmış oluyor. Yaklaşık 33 yaşında bu parayı elde etmiş oluyorsun. Bilemedim.
Bu bölümü okuyan birinden duydum o da birinden duymuş galiba o yüzden ne kadar gerçek bilemiyorum gemilere botlar ile kız geliyormuş
Okyanusun ortasına kız getireceklerini sanmam ama kızlarla alakalı ben de bir takım olay duyduğumu söyleyebilirim. :D
Değmez ben olsam muhendis olurdum.
Mühendislik çok ağır bence ya. Analitik zekam ne kadar iyi hala emin değilim. Üni sınavında alacağım sonuca göre mühendis olacağım, gemicilik alternatif olarak duruyor yani.

“Mühendis olup asgari ücretle çalışmaktan”

Kaptan mı olsam ?

Hangi bölüm bu
Bölüm olarak adının ne diye geçtiğini unuttum şu an. Yanlışım yoksa "gemi kaptanlığı"na benzer bir adı vardı.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,375
İsim
Diyarhan
Yaş 23 olm grupta hicmi mesajları okumuyon qweqwnick

Valla 920279210.kez yazışım olacak ama özetliyim

Ben elektrik bölümü mezunuyum meslek lisesi işte

Sonra ben yazılımcı arkadaşlarla aynı evde yaşamaya başladım yani 4 aga ayni evdeyiz bana yazılımı vs. Öğrettiler daha doğrusu ben istedim :D sonra başkalari ile çalışıp grup olduk 11 kişiydik onlar oyun felan yazıyorlardi baya bende yazıyordum takiliyoduk öyle nezamanlardi bee neyse işte bize teklif geldi gelin usta işte bizle çalışın filan fiyatları hallederiz ama ben hala onlara oranla düşük alıyorum Üni mezunu olmadığım için ama aliyoz bişiler benimki şans kısaca

Bugadar
Harbi hayat yüzüne gülmüş.

Maykıl

80+ Silver
Bu konuyu okurken 15 temmuz sehitler koprusunden geciyordum ve yük gemisi gordum

Ben cpk isterdim kaptan olmak fakat kazanamam bence o bolumu

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
5.500 ABD Doları eşittir
102.595,90 Türk Lirası

Electronic Arts Çalışanı

@Sagittarius abi dağıtmak nasip olsun :kekw: ALLAH bereket versin

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Kenan Çelik
Denizcilik ve denize dair konulara hobi olarak meraklı biri olarak aşağıdaki youtube kanalını tavsiye edebilirim. Kafanızdaki olumlu ya da olumsuz bir çok konuya yanıt bulabilirsiniz. Ayrıca kaptanın sohbeti de epey keyiflidir

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
okr
Dostlar normalde bilgisayar üzerine meslek düşünürken arkadaşımla gemi kaptanlığı hakkında konuştuk.
Açıkçası aklıma soktu bu düşünceyi ve ciddi ciddi kafamda tartmaya başladım.

Ben kendi bildiğim artılarını ve eksilerini yazayım, siz de kendi görüşünüzü ve bildiğiniz eksilerini yazın fikir alışverişi yapalım.

YAZILAN ŞEYİ TEKRAR YAZMAYIN LÜTFEN.

Artıları :
- Maaşları aşırı yüksek. 3500 dolardan başlayıp 10.500 dolara kadar çıkıyor.
- Seferler ortalama 6 ay sürüyor. Bu süreçte karaya pek ayak basmadığın için ev ihtiyacı olmuyor. + yemek ihtiyacını gemiden karşılıyorsun.
Yani maaşını istemsizce biriktiriyorsun.
- Ayda ortalama 3 kez farklı ülkeye ayak basıp 1-2 gün gezme fırsatın oluyor.
- Aileni de kapsayan en üst düzey sigorta.
- Erken emeklilik imkanı.

Eksileri ;
- Gençlik ile yetişkinlik arasındaki sosyal dönemini mahvediyor. Sosyal hayatını bitiriyor adeta.
- Yolculukların rahatlığı tartışılır.
- Aynı ortamda uzun süre bulunduğun için hissedilir derecede yıpranma.

Aslında bir nevi bu mesleği kendime pazarlıyorum şu an. Yine de düşünmediğim noktaları sizden duymak adına ve bu mesleği düşünen
diğer kullanıcıların görüp okuyabilmesi için açıyorum bu konuyu.
bende uzun yol gemi kaptanlığını düşünüyorum. ama deniz subaylığı daha çok ağır basıyor.

Sagittarius

80+ Silver
5.500 ABD Doları eşittir
102.595,90 Türk Lirası

Electronic Arts Çalışanı

@Sagittarius abi dağıtmak nasip olsun :kekw: ALLAH bereket versin
Para gidiyor geldiği gibi eskiden babamın annemin aldığı borçlar+ Krediler bitmiyo ne krediymis

Bende Instagram'dan Dolar sorusu soracam ayda :D bilene 1000 dolar :D :D
Abdullah Hacigule karşı saygısızlık yapmak istemedim espirisine yanlış anlaşılıp Perma yemeye gerek yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,839
Üyeler
165,081
Son üye
Solider00
Top Bottom