Neler Yeni

Genç Girişimci- Şahıs - Anonim - Limited Şirketi

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Alp Kaan CEYLAN
İlgilendiği Kategoriler
Araba Motorsiklet, Bilgisayar, Kodlama, Fotoğrafçılık, Arduino
Merhaba, bir forumda oyun yayınlamak vs. için Şahıs şirketi yerine anonim veya limited kurmanın daha mantıklı olduğunu görmüştüm rehber şeklinde, fakat genç girişimciden de yararlanmak istiyorum. Bu konuda anonim şirket açmam genç girişimci olmama engel olmakta mı şahıs şirketi açmak zorunda mıyım? Anonim şirketi açmak için çok yüksek miktarlarda sermaye istemiyorlar sanırım doğru mudur bilgisi olan birisi varsa bilgilendirebilir mi?

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,724
İsim
Fatih
Merhaba, bir forumda oyun yayınlamak vs. için Şahıs şirketi yerine anonim veya limited kurmanın daha mantıklı olduğunu görmüştüm rehber şeklinde, fakat genç girişimciden de yararlanmak istiyorum. Bu konuda anonim şirket açmam genç girişimci olmama engel olmakta mı şahıs şirketi açmak zorunda mıyım? Anonim şirketi açmak için çok yüksek miktarlarda sermaye istemiyorlar sanırım doğru mudur bilgisi olan birisi varsa bilgilendirebilir mi?
Şahıs aç hocam anonim niye daha mantikli olsun?

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Alp Kaan CEYLAN
İlgilendiği Kategoriler
Araba Motorsiklet, Bilgisayar, Kodlama, Fotoğrafçılık, Arduino
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şahıs aç hocam anonim niye daha mantikli olsun?
Vergi ve ihracat satış vs gözüküyor diye vergilendirmeden dolayıydı sanırım tekrar bulup atayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şirket kurmamızın asıl amacı Kişisel Gelir Vergisinden tabi tutulmamak (Şahıs Şirketi Kişisel Gelir Vergisine tabi tutulur). Örnek verecek olursak; Şirket kurmadığımız zaman Steam'e bir ürün eklediğimiz zaman gelen gelirin çoğunluğu Kişisel Gelir Vergisine, KDV ve Stopaja gider. Her Yıl Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirtilen rakamlara ve oranlara göre Kişisel Gelir Vergisi ödenir. Eğer Şahıs şirketi haricinde yukarıda belirttiğim şirket tiplerinden kuracak olursanız Kişisel Gelir Vergisine tabi olmayacaksınız. Stopaj ve KDV oranlarını gideriniz ve demir başlarınıza göre düşüreceksiniz. Yurt dışı satışı için geçerli olan WBEN8 formunu doldurup ABD'de vergi mükellefi olmadığınızı göstermiş olacaksınız ve %60 Stopaj oranından kurtulacaksınız. Şirket kurmamızın bir diğer amacı ise Resmiyet. Yatırımcı, Sponsor ve Hisse Ortağı bulma konusunda işleriniz daha resmi, güvenilir ve kolay olacaktır.

@Shaw başka bir forumda rehber olarak hazırlanmış gib konu ve bu şekilde bilgi verilmiş stopaj ve kdv oranı daha düşük olması ayrıca kişisel gelir vergisinden muaf olunması için

Son düzenleme:

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,724
İsim
Fatih
Vergi ve ihracat satış vs gözüküyor diye vergilendirmeden dolayıydı sanırım tekrar bulup atayım

@Shaw başka bir forumda rehber olarak hazırlanmış gib konu ve bu şekilde bilgi verilmiş stopaj ve kdv oranı daha düşük olması ayrıca kişisel gelir vergisinden muaf olunması için
Genç girişimci isen veya teknokentte aciyorsan bunlardan muafsin diye biliyorum zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,045
Üyeler
172,459
Son üye
Mertcan41
Top Bottom