Neler Yeni

Genel Kargo Olayları ve Taşımacılık.

Creselia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Egehan Kiremit
İnsanların gündeme getirdiği konulardan bir tanesi ( bu sektörde ) kargoların iletimi , taşınması ve bilgi sistemleri. En çok şikayet ise kargoların hasarlı gelmesi durumunda kargo şirketlerinin suçlanması. Bu konuda yanlış bir algı var. Kargo şirketleri sadece taşımacılık yapıyor. Kolinin yahut pakedin içerisinde ne olduklarını bilmiyorlar. Sandığınız gibi ( bir kaç istisna hariç. ) kargoları öyle sert bir şekilde oraya buraya fırlatmıyorlar. Bu eşyalar tırlar ile taşındığı için fazla yüklü parçalar altında kalabiliyorlar. Bu sayede baskı oluşuyor ve sipariş ettiğiniz şey hasarlı gelebiliyor. Satıcı firmanın kargoyu düzgün ve doğru bir biçimde dayanıklılık seviyesini en üst düzeyde tutarak paketlemesi gerekiyor. Önyargılarınız veya yanlış olabilecek yargılarınızı düzelttiysem kendi adıma çok mutluyum.

*Daha önce kargo sektöründe çalışmış birisiyim.

ventioNN

80+ Platinum
"kargoları öyle sert bir şekilde oraya buraya fırlatmıyorlar." bu cümleye kesinlikle katılmıyorum. Tüm kargo şirketlerinde fırlatma var. Bizzat hepsinde gördüm.

Aykut4057

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Aykut bütüner
kargo ezikse tutanak tutuyorum ben kimseyi suçlamıyorum

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None
Valla masa aldım koçtaşdan 1 hafta oldu bu olaylardan sebebiyle getiremediler. Yarın gelcek galiba. Bir alıcı olarak insan hızlı gelmesini bekliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Yasir Aykaç
İnsanların gündeme getirdiği konulardan bir tanesi ( bu sektörde ) kargoların iletimi , taşınması ve bilgi sistemleri. En çok şikayet ise kargoların hasarlı gelmesi durumunda kargo şirketlerinin suçlanması. Bu konuda yanlış bir algı var. Kargo şirketleri sadece taşımacılık yapıyor. Kolinin yahut pakedin içerisinde ne olduklarını bilmiyorlar. Sandığınız gibi ( bir kaç istisna hariç. ) kargoları öyle sert bir şekilde oraya buraya fırlatmıyorlar. Bu eşyalar tırlar ile taşındığı için fazla yüklü parçalar altında kalabiliyorlar. Bu sayede baskı oluşuyor ve sipariş ettiğiniz şey hasarlı gelebiliyor. Satıcı firmanın kargoyu düzgün ve doğru bir biçimde dayanıklılık seviyesini en üst düzeyde tutarak paketlemesi gerekiyor. Önyargılarınız veya yanlış olabilecek yargılarınızı düzelttiysem kendi adıma çok mutluyum.

*Daha önce kargo sektöründe çalışmış birisiyim.
Daha önce kargo şirketinde çalışmış birini tanıyorum. Anlattığına göre günde 300 400 kargo gelen sakin bir yerde fakat orada bile fırlatılıyor. Daha merkezi yerlerde özellikle dağıtım merkezlerinde günde 40000 kargo geldiğini düşünürsen fırlatılmaması imkansız bir hale geliyor. Oradan şubeye fırlatılıyor oradan dağıtım aracına ve sonra sana geliyor. Tahmini en az 4 kere fırlatılıyor. Hatta virüs öncesinde kadın hediye el yapımı tabak gönderecekti. Özellikle dikkat edilmesi gerektiğini kırılabileceğini ekstra para vermesi gerekiyorsa bunu vereceğini söyledi. Adam işleme aldıktan sonra yanındaki kutuya fırtlatması sonucu daha tabak kadının önünde kırıldı. Üstteki kişiye de katılıyorum. İyi günler..

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Alii
Kargo kutu darbe görmüşse tutanak tut adam iade et diyor zaten.Kaç defa kargo getirttim hiç ezik büzükte gelmedi.Hasar ve 0 sıkıntısız.

Creselia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Egehan Kiremit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
"kargoları öyle sert bir şekilde oraya buraya fırlatmıyorlar." bu cümleye kesinlikle katılmıyorum. Tüm kargo şirketlerinde fırlatma var. Bizzat hepsinde gördüm.
Şöyle ki genelde kargoların büyük bir çoğunluğunu kıyafetler oluşturuyor. Bu tarz şeyleri fırlatıyorlar. Adam ağır bir şeyi kaldırıp zaten arabasının içerisine fırlatamaz.
kargo ezikse tutanak tutuyorum ben kimseyi suçlamıyorum
Genelde kargolar gözle görülür bir şekilde hasarlı şubeye ulaşırsa tutanak tutuluyor. Daha sonra müşterinin insafına bırakılıyor. Tabii ki kontrol edilmeli.
Valla masa aldım koçtaşdan 1 hafta oldu bu olaylardan sebebiyle getiremediler. Yarın gelcek galiba. Bir alıcı olarak insan hızlı gelmesini bekliyor
Haklısınız herkes hızlı gönderi ister bu konuda sizinle hemfikirim. Lakin bir çok aksaklık meydana gelebiliyor çünkü kargo sayısı çok fazla hele ki bu günlerde insanlar internet alışverişine saldırıyorlar.
Daha önce kargo şirketinde çalışmış birini tanıyorum. Anlattığına göre günde 300 400 kargo gelen sakin bir yerde fakat orada bile fırlatılıyor. Daha merkezi yerlerde özellikle dağıtım merkezlerinde günde 40000 kargo geldiğini düşünürsen fırlatılmaması imkansız bir hale geliyor. Oradan şubeye fırlatılıyor oradan dağıtım aracına ve sonra sana geliyor. Tahmini en az 4 kere fırlatılıyor. Hatta virüs öncesinde kadın hediye el yapımı tabak gönderecekti. Özellikle dikkat edilmesi gerektiğini kırılabileceğini ekstra para vermesi gerekiyorsa bunu vereceğini söyledi. Adam işleme aldıktan sonra yanındaki kutuya fırtlatması sonucu daha tabak kadının önünde kırıldı. Üstteki kişiye de katılıyorum. İyi günler..
Bu tarz eşyalar için airbagler var kargo şirketleri tarafından satılıyor. Bu konuda personelin yetersizliği arayıp şikayet edebilirsiniz. Gerçekten bir kutunun icerisine güzel bir şekilde paketleyipte kirilabilecek bir şey olacağını düşünmüyorum. Bir tabağı kutuya koyup bunun kırılmadan ulaştırabileceğinizin olasılığı yok. 40.000 kargonun geldiğini bahsettiğiniz yer aktarma merkezleri. Teknolojik aletler ile çalışıyorlar. Şubede ki gibi insan taşımıyor.

yusuf bali

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
yusuf bali
Instagram
_yusufbali_
abi bana dron geldi içinde sanki kedi yuva yapmıştı sonradan öğrendim çinden gelmiş ucuza adam bana satmış bide geldikten sonra içini açıp gerekli bazı önemli parçalar var onları içinden almış ben sonradan mesaj attım sonra gönderdiler gerçekten rezillik

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,070
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
kargoları öyle sert bir şekilde oraya buraya fırlatmıyorlar.
Sanmıyorum. Gerek internetten gördüklerim gerek orada çalışan arkadaşlarımdan duyduğum üzere fırlattıklarından eminim. Tabi ki istisnalar var fakat istisnalar kaideyi bozmaz :)

ventioNN

80+ Platinum
Sanmıyorum. Gerek internetten gördüklerim gerek orada çalışan arkadaşlarımdan duyduğum üzere fırlattıklarından eminim. Tabi ki istisnalar var fakat istisnalar kaideyi bozmaz :)
tüm kargo şirketleri fırlatıyor istisnasız. 2.şehrimde tüm kargo şirketleri tek mahallede idi. 8 kargo şirketi yanyana ve karşıkarşıyaydı. Hepsi ile atım satım işim oldu,ve gördüm yani fırlattıklarını gözümüzün önünde hemde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

abi bana dron geldi içinde sanki kedi yuva yapmıştı sonradan öğrendim çinden gelmiş ucuza adam bana satmış bide geldikten sonra içini açıp gerekli bazı önemli parçalar var onları içinden almış ben sonradan mesaj attım sonra gönderdiler gerçekten rezillik
Yaparlar yaparlar. Kurtarmışsın en azından.

Kopya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Mücahit
ben ups firmasında çalışmış biri olarak söylüyorum ki fırlatma var ve arkadaşımızın dediği gibi kargocu içinde ne olduğunu bilemez ama bu fırlatması anlamına gelmiyor ve kargocu elindeki dağıtıma çıkan ürünlerin hepsini bir an önce bitirmek ister ben ups de çalıştığım için itopyadan kargolar geliyodu ve azami dikkat gösteriyodum kendi adıma konuşuyorum ve donanım arşivinin çok sistemini taşımışlığım ve alıcılarla sohbet etmişliğim var yeni çıkan DA sistem de bana nasip oldu ve daha önce ups de çalıştığım için dağıtımdan önce ilk önce alma gibi bi fırsatım oldu ama virüs olmasaydı kendim gidip almak ilk tercihim olurdu.

Creselia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Egehan Kiremit
Dostum bunun adı hırsızlık. Kişisel bir şey. Önüne geçmek çok zor. Yaptığın gibi arayıp şikayet etmen doğru olan.
tüm kargo şirketleri fırlatıyor istisnasız. 2.şehrimde tüm kargo şirketleri tek mahallede idi. 8 kargo şirketi yanyana ve karşıkarşıyaydı. Hepsi ile atım satım işim oldu,ve gördüm yani fırlattıklarını gözümüzün önünde hemde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaparlar yaparlar. Kurtarmışsın en azından.
ben ups firmasında çalışmış biri olarak söylüyorum ki fırlatma var ve arkadaşımızın dediği gibi kargocu içinde ne olduğunu bilemez ama bu fırlatması anlamına gelmiyor ve kargocu elindeki dağıtıma çıkan ürünlerin hepsini bir an önce bitirmek ister ben ups de çalıştığım için itopyadan kargolar geliyodu ve azami dikkat gösteriyodum kendi adıma konuşuyorum ve donanım arşivinin çok sistemini taşımışlığım ve alıcılarla sohbet etmişliğim var yeni çıkan DA sistem de bana nasip oldu ve daha önce ups de çalıştığım için dağıtımdan önce ilk önce alma gibi bi fırsatım oldu ama virüs olmasaydı kendim gidip almak ilk tercihim olurdu.
Arkadaşlar şöyle bir olay var ki. Bende çalıştığım zamanlar Trendyol , Morhipo kargolarını hafif bir şekilde atıyordum. Bunlar genelde tişört ayakkabı vb. oluyor. Bunu kim olsa yapardı çünkü insanlar hız istiyor. Eline aldigin şeyin ne olduğunu az çok tahmin edebiliyorsun ( kırılabilir , kirilamaz ).Lakin ağır bir şeyi fırlatmak zaten söz konusu olamaz , mantıklı değil. Ağır olan bir şeyi ne kadar firlatabilirsin. Yere bırakmak farklı bir olay. Çok ağır olan şeylerde ise el arabaları var her şubede.

gamerapdi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Alperen Bektaş
Kargoları arada birbirlerine karpuz gibi atıyolar bu işte tartışmasız yurtiçi kargo çok iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,132
Üyeler
166,161
Son üye
arnoldin
Top Bottom