Neler Yeni

Genel pc temizliği görüntü gelmedi

oviviz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oğuzhan SARIKAYA
Arkadaşlar herkese selamlar

Dün akşam 19:00’a kadar bilgisayar sorunsuz çalışmaktaydı. Ekran kartımın termal padleri değişmesi gerekiyordu bende gidip yerel güvendiğim bi dükkandan termal pad aldım. Eve geçtim kasayı kaptığım gibi temizleyeceğim yere götürdüm tüm parçalarını (psu hdd ve anakart hariç) özenle söktüm fanlar dahil. Detaylı bir şekilde fanlarımı temizledim. Kasamın ic kısmında bulunan tüm silinebilecek yerleri alkollü mendille temizledim. Ekran kartımı detaylıca parçalar halinde söktüm termal macunu ve padlerini yerleştirip tekrar takılacak hale getirdim. İşlemciyi de ayni sekilde yuvasından aldim ve eski termal macunu temizleyip yuvasına koyduktan sonra macununu sıktım ve fan temizliğini de yaptıktan sonra yerleştirdim. Fanlarımı taktım düzeni ayarladım daha sonra ekran kartını da yerleştirip kasayı kapattım. Bir kaç saat sonra kasayı eve gelip bağladığımda gigabyte yazısı çıktı ekranda windows ekranının geleceği yerde monitörde “check signal cable” yazılı uyarıyı aldım ancak ekran kartım fanları %100 de çalışmaya başladı. Çalışmasının sebebi amd denetim masasından en son pubg oynarken %100 e cekmistim ve kapatırken pc yi bu ayarla kapatmıştım. Biraz araştırdım bios’a girmeyi denedim baktım ki ekranda “ayarlar sıfırlandı yeniden konfigürasyon yapı” uyarısı var. Ok’a tıkladım bios gözüktü ancak biosta 3-5 saniye kaldıktan sonra bilgisayar kendini windowsun açılması gereken ekrana getiriyor ve fanlar %100 şekilde çalışmaya başlıyor yine. Biosta duramıyorum hiç. Bugün tekrar islemci ekran karti ve ramleri söküp baktim bi sıkıntı yok. Her zaman yaptığım işlemi yaptım. Ancak yine ayni durum. Sizce bunun sebepleri nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim. Aşağıda sistem özelliklerim ve hataların ekran görüntüsünü bulabilirsiniz.

B450m s2h anakart
Ryzen 5 1600 işlemci
Corsair vengance 2400mhz 8x2 16 gb ram
R9 290x tri-x oc 512bit ekran kartı
LG Flatron W1943SS Monitör
1TB toshiba barracuda hdd
Masterfox kasa 5 fanlı

Ekler

• A2DD4322-737A-4D94-B59A-087368FB34C8.jpeg
    A2DD4322-737A-4D94-B59A-087368FB34C8.jpeg
    1 MB · Hit: 55
  • image.jpg