Gereğinden fazla RAM kullanımı

Narvto

80+
Reaksiyon skoru
15
Yakın zamanda ddr5 sisteme geçtim özellikleri şöyle

asus rog strıx b850m gamıng
ryzen 7 7800x3d
5060ti 16gb
2x16 32gb 6000mhz cl30 ram
750W gold power

ve işlemci soğutucu ssd vs. var

pubg mobile oynuyorum normalde oynarken ram kullanımı 16gb falan oluyor sorun olmuyor ama bazı zamanlarda 32gb'a kadar çıkıyor uygulamayı kapatıyorum ama hala 32 gb kullanmaya devam ediyor bıos güncel ve ayar olarak sanallaştırma açık ve expo açık başka yaptığım bir ayar yok bu sorun neden kaynaklı olabilir bu arada kasanın tüm montajı bana ait anakart montajını ilk defa yaptım ama sorunsuz çalışıyor yani acaba kurarken bir şey yapmış olabilir miyim rami bu kadar fazla kullanacak ramlerin yerleri de 2. ve 4. slota takılı

Ram kullanımı ram miktarıyla doğru orantılı artıyor yapacak bir şey yok muhtemelen

hayal et 32 gb ram takmışsın ama sistem 16'yı geçmiyor. boşuna mı taktın diğer 16'yı? mantık bu. işletim sistemi ve programlar ram miktarına göre sen daha konforlu kullan diye sistemi regüle ederler. çok ram yiyen bir şeyi açtığında daha az ram'le de iş görecek programlar ona göre dengelenir.

Yakın zamanda ddr5 sisteme geçtim özellikleri şöyle

asus rog strıx b850m gamıng
ryzen 7 7800x3d
5060ti 16gb
2x16 32gb 6000mhz cl30 ram
750W gold power

ve işlemci soğutucu ssd vs. var

pubg mobile oynuyorum normalde oynarken ram kullanımı 16gb falan oluyor sorun olmuyor ama bazı zamanlarda 32gb'a kadar çıkıyor uygulamayı kapatıyorum ama hala 32 gb kullanmaya devam ediyor bıos güncel ve ayar olarak sanallaştırma açık ve expo açık başka yaptığım bir ayar yok bu sorun neden kaynaklı olabilir bu arada kasanın tüm montajı bana ait anakart montajını ilk defa yaptım ama sorunsuz çalışıyor yani acaba kurarken bir şey yapmış olabilir miyim rami bu kadar fazla kullanacak ramlerin yerleri de 2. ve 4. slota takılı
32gb ram im hepsini suan yz harici neredeyse hicbirsey kullanamiyor garip bir durum. Ben laptolda iken maks 18 19 gb kullaniyordu. Daha fazla ram kullandigini hic gormedim.

Geçenlerde de benzer sorun yaşayan biri vardı. Onun sorununu Wifi devredışı bırakarak çözmüştük. Anakart içerisindeki Wifi kartlarında bu tarz bellek sızıntıları çok yaşanıyor.

Arama kutusuna aygıt yöneticisi yazın.
En üstte Ağ bağdaştırıcıları var. Ona tıklayıp kategoriyi genişletin.
Sonrasında Wifi adaptörünü bulun. Anlamıyorsanız ekran görüntüsü atın yardımcı olurum.
Wifi ağ bağdaştırıcısına sağ tıklayıp Cihazı devre dışı bırak yapın.

2026-01-02_18-22.webp

Sistemi yeniden başlatın ve yukarıdaki bilgisayar deneyiminizi tekrarlayın. Oyun falan açıp biraz oynayın kapatın, sonra bellek tüketimlerine bakın. Sorun yaşarsanız yine yazın bakarız.

Bunun dışında Anakart üreticileri bu sorunları BIOS veya sürücü güncellemeleri ile çözüyorlar.

Kısaca BIOS, Chipset, Ses, Ağ vb. sürücülerini detaylı güncelleyin. Sürücü güncellemeleri 3-6 ayda bir de kontrol edin.

Wifi'yi kullanıyorsanız ve güncellemelere rağmen çözülmediyse, yapacağınız tek şey anakart Wifi'sini iptal edip antenli bir Wifi alıcı almak olacaktır.

Ram miktarı boyuta göre artar. Ama yüksek tüketmez. Bende de 32 GB bellek var. Boşta Windows 5 GB falan tüketiyor. Tarayıcı vb. açınca 10 GB çıkıyor. Oyun açarsam 14-15 görüyor, eğer oyun bozuksa ve ağırsa 20-25 GB çıkabiliyor. Ama genelde düzgün ve ağır oyunlarda 16-18 GB tüketiyor.

ama uygulamaları kapattığım zaman da inmiyor

Bu arada yazdığınız anakartı yazınca sadece bu sonuçlar çıkıyor. Yanlış yazmadıysanız ve ben aratınca Wifi'li modeli kullanıyorsanız dediklerimi yapın. Wifi yoksa anakart marka ve modelini doğru yazın araştırayım.

Geçenlerde de benzer sorun yaşayan biri vardı. Onun sorununu Wifi devredışı bırakarak çözmüştük. Anakart içerisindeki Wifi kartlarında bu tarz bellek sızıntıları çok yaşanıyor.

Sonrasında Wifi adaptörünü bulun. Anlamıyorsanız ekran görüntüsü atın yardımcı olurum.

Alıntıyı görüntüle

Sistemi yeniden başlatın ve yukarıdaki bilgisayar deneyiminizi tekrarlayın. Oyun falan açıp biraz oynayın kapatın, sonra bellek tüketimlerine bakın. Sorun yaşarsanız yine yazın bakarız.

Bunun dışında Anakart üreticileri bu sorunları BIOS veya sürücü güncellemeleri ile çözüyorlar.

Kısaca BIOS, Chipset, Ses, Ağ vb. sürücülerini detaylı güncelleyin. Sürücü güncellemeleri 3-6 ayda bir de kontrol edin.

Wifi'yi kullanıyorsanız ve güncellemelere rağmen çözülmediyse, yapacağınız tek şey anakart Wifi'sini iptal edip antenli bir Wifi alıcı almak olacaktır.

Ram miktarı boyuta göre artar. Ama yüksek tüketmez. Bende de 32 GB bellek var. Boşta Windows 5 GB falan tüketiyor. Tarayıcı vb. açınca 10 GB çıkıyor. Oyun açarsam 14-15 görüyor, eğer oyun bozuksa ve ağırsa 20-25 GB çıkabiliyor. Ama genelde düzgün ve ağır oyunlarda 16-18 GB tüketiyor.
anakart modeli doğru dediğiniiz yaptım oldu şimdi tekrar 32ye çıktı dediğinizi uyguladım indi 14 15'e teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

birde bunu kapattım ya ethernet kullanıyorum zaten wifi kullanmak istedim bunu açmam mı gerekicek

Evet, Wifi kullanacağınız zaman açmanız gerekiyor. Ama yine sorun yaşayabilirsiniz. Eğer güncellemeleri yapmadıysanız yapın, güncellemeler bu bellek sızıntı sorununu çözebilir. Hiç çözmezse dediğim gibi anakart Wifi'sini iptal edip (devredışı bırakarak) harici antenli bir wifi alıcı işinizi görür.

Evet, Wifi kullanacağınız zaman açmanız gerekiyor. Ama yine sorun yaşayabilirsiniz. Eğer güncellemeleri yapmadıysanız yapın, güncellemeler bu bellek sızıntı sorununu çözebilir. Hiç çözmezse dediğim gibi anakart Wifi'sini iptal edip (devredışı bırakarak) harici antenli bir wifi alıcı işinizi görür.
tamamdır hallettim teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,907
Üyeler
188,849
Son üye
zamanyolcusutan
Geri