Neler Yeni

GFN Allience Game+ saçmalığı/GFN TR serveri

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Cloud gaming (Geforce now,Stadia,xCloud)
bildiğiniz gibi türkiye sunucusu açılıyor tam bir tarih yok ama ben pek yakın gibi hissedemiyorum neyse konumuza geçelim konumuz şu game+ yani geforce now'ın türkiye allience'ı nın yaptığı saçmalık
GFN Allience nedir?

Geforce now allience nvidia nın server açmadığı ülkelerde bazı firmaların kendi serverlarını nvidia'ya kullandırtarak onun aracılığı ile geforce now hizmetini sunmasıdır

Peki nedir bu saçmalık?

Bildiğiniz gibi game+ yani turkcell aracılığıyla açılacak olan bir TR Serveri var bu tr serveri yüzündende geforce now' girdiğinizde geforce now ı indiremiyorsunuz sizden serverin açılmasını beklemnizi istiyor. yani aslinda Türkiyeden artık önceden indiren veya vpn kullanarak indirenler dışında geforce now indirilemediği için türkiyeden global serverlara yeni kullanıcılar giremiyor buda aslına bakarsanız geforce now ı yeni keşfetmiş laptop kullanan ve çoğunlukla 2. el Low end laptop kullanan tayfayı üzüyor çünkü bu hizmetin kullanılması kısıtlanıyor. ayrıca öyle sanıyorumki artık tr serveri açıldığında bile türkiyeden global geforce now sunucularına erişim olmayacak.

Peki bu Allience'ın zararları nelerdir?

Sunucular nvidia'ya ait değil bu yüzden herhangi bir sorunda muhattapınız nvidia değil turkcell yani sunucu servisini turkcell sunacak buda akıllara acaba turkcell nvidia kalitesinde bir server hizmeti sunabilecekmi? sorusunu getiriyor. ne yazıkki bunu sadece izleyerek görebiliriz

Allience olan çoğu ülkede anladığım kadarıyla global serverlara doğrudan erişilemiyor

Nvidia support değil turkcell support a yazmamız gerekecek acil bir durumda buda turkcell in nasıl bir hizmet sunacağı belli olmadığından nvidia kalitesinde olmıyabilir

Allience'ın yararları

Bölgesel fiyatlandırma. Eskiden GFN'de türkiyeden dahi girseniz fiyatlandırma euro üzerinden yapılıyordu ve kur sabit değildi bu yüzden başlarda 35 lira olan founders yaklaşık 50 liraya kadar çıktı

TR serverinin getirdiği yakınlık yani daha iyi performans daha az ping

TR serveri türkiyede olacağı için eğer turkcell in sunucularında bir problem çıkmazsa 10 20 arası tahmini bir ping değeri olucak şu an en yakın sunucu yani Central 3 e bağlanırsanız 40 ping alabilirsiniz yani aradaki ping farki online oyunların artık GFN' de daha rahat oynananbileceği anlamına geliyor

Packet Loss'un azalması veya direk yok olması. biliyorsunuzki aradaki mesafa arttıkça packet loss artabiliyor buda bazı piksellerin olmayışı veya görüntünün bulanıklaşmasına yol açıyor server tr de olacağı için packet loss en kötü internetlerde bile ya çok az olacak yada hiç olmıyacak

yani sadede gelirsek turkcell şu an itibariyle yeni kullanıcıların global serverlara erişmesini engelliyor buda bazı insanları mağdur ediyor bunu tr serveri açılınca yapmaları gerekirdi mantıklı bulmuyorum

Konuyu okuduğunuz için teşekkür ederim. biliyorum çok fazla yazım hatası var ama ne yazıkki ben öyle çok fazla yazım hatalarına dikkat eden bir insan değilim yeni haberler için takipte kalın :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Budamı tutmaz be

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Cloud gaming (Geforce now,Stadia,xCloud)
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Ben indirdikten birkaç gün sonra açıklama geldi desene şanslıymışım 😅
Ama artık bir an önce tarih açıklamaları ve net fiyat vermeseler de bir ipucu vermeleri gerekiyor. İnsanlar bekliyor ve bazı kişiler de bu açıklamalara göre bir şeyler düşünecekler.
Bir uyarıda da bulunmak istiyorum ÖN KAYIT yapmanız lazım çünkü Tr için sınırlı kapasite olacak ve ön kayıt yapanlara sırayla öncelik verilecek ki bana sorarsanız ön kayıtlardan sonra pek bir kapasite kalmayacaktır. Henüz ortada bir fiyat bilgisi yok ancak ben ön kayıt yaptırdım, zaten ücretsiz. Fiyat açıklanınca makul bir fiyatlandırma olursa ücretli üyelik düşüneceğim, tarih bekleyen arkadaşlar ön kayıt yapmayı unutmasınlar sonra açıklandığında yer kalmamışsa üzülmeyin.

Top Bottom