- En İyi Cevap
- 1
Alakası bile yok. Normal kullanım için bile yeterli değil 220 nit. Ben güneş odada monitörün tersine vurmasına rağmen 250 nit ile göremiyordum ekranı. Pencere kısmı bembeyaz oluyor.bence bu parlaklık konusnu fazla abartıyorsunuz sonucta cıkıp mahallenın ortasında gunesın altında oyun oynamıyoruz
Ayrıca düşük parlaklık = düşük görüntü kalitesi. Bunu da atlamayın.
Ha ben @CONK BAYIRI ndan farklı düşünüyorum. 5.5K'ya alınır:
1080P'de de Legion R25i almadığın sürece hiçbir monitörde HDR beklenemez bu fiyatta. Lenovo da muallak. Yazılımı HP gibi olmayabilir.hdr kotu calisiyor ve hdr parlakligi da asiri dusuk
1500R curve var. Ana ekran yapacak adam da açılı bakmasın bi zahmet.va panel oldugu icin gorus acisi performansi kotu
Evet %75 DCI-P3 düşük ama hiç yok da değil. Bütçede 165Hz + 27 inç + 2K alıyorsun. Kabul edilebilir eksi.renk gamutu dusuk
Zerre önemli değil ya. SDR'da hiçbir şey fark etmiyor HDR desteği bile yok her tarafı 10 bit olsa ne olacak sanki...10-bit acilabiliyor ancak displayport 1.2 yuzunden 120 hz'ye dusuyor
Bu yüzden alınabilir dedim zaten. Gerçekten hızlı bir VA. Genelde IPS muadillerine kıyasla çok ucuz olan VA'lar şöyle olduğundan önermiyoruz:sadece karanlik sahnelerde bir miktar smearing oluyor, onun disinda pek ghosting ve smearing bakimindan rahatsiz etmeyecektir
Ama bu:
Smearing mutlaka olacak 12ms ve 10ms'den dolayı. Ama aşırı değil. Ayrıca diğer süreleri de gayet iyi. Overshoot da yok.
Yani söylemişsin zaten. Ucuzdan kastımız 5K falan da değil bu arada. Ya Viewsonic'in 8K 1080P'sini alacaksın ya da Benq'ya 18K bayılacaksın.fi kotu calisiyor, ucuz monitorlerde zaten iyi calismayacagini biliyoruz
Tek büyük eksisi parlaklığı ve VRR performansı. 120Hz yine neyse ama altı berabet bir deneyim sunacağından VRR açılamaz.