Neler Yeni

Yardım Gigabyte B450 anakartta rezise bar aktifleştirme ve performans hakkında

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
Bugün intel arc 750 ekran kartını sipariş etmeyi planlıyorum. Kart tam performansını rezisebar 'ı aktifleştirdiğimizde ortaya çıkarıyormuş.Bu teknoloji ''x'' ve ''b550'' serisi anakartlarda varmış. Kendi anakartımı biraz kurcalayınca bende de olduğunu fark ettim bu teknolojiyi açarsam diğer anakartlardaki performansı benim kartımda da verir mi bunu sorucaktım sizlere

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Bugün intel arc 750 ekran kartını sipariş etmeyi planlıyorum. Kart tam performansını rezisebar 'ı aktifleştirdiğimizde ortaya çıkarıyormuş.Bu teknoloji ''x'' ve ''b550'' serisi anakartlarda varmış. Kendi anakartımı biraz kurcalayınca bende de olduğunu fark ettim bu teknolojiyi açarsam diğer anakartlardaki performansı benim kartımda da verir mi bunu sorucaktım sizlere
arc 750 kullanıcısı inan çok azdır. resize bar hemen hemen her anakarta verildi. ilk olarak sadece b550 gibi yeni chipsete sahip olanlara daha sonra b450 gibi serilerede sunuldu. ben 3060tida denedim evet çıtırından katlı sağlıyor işlemcinin ekran kartındaki tüm vramlere erişmesini sağlıyor ama gel gelelim arc'da nasıldır bilemiyorum.

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arc 750 kullanıcısı inan çok azdır. resize bar hemen hemen her anakarta verildi. ilk olarak sadece b550 gibi yeni chipsete sahip olanlara daha sonra b450 gibi serilerede sunuldu. ben 3060tida denedim evet çıtırından katlı sağlıyor işlemcinin ekran kartındaki tüm vramlere erişmesini sağlıyor ama gel gelelim arc'da nasıldır bilemiyorum.
Anladım hocam.rx6500xt kullanıyorum şu an az önce bu özelliği açtım ve evet hani cyberpunk'ta birşeyleri düzelttiğini hissettiriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu videodan sonra endişelerim arttı o yüzden soruyorum. Sürekli ekran kartı alabilecek kadar zengin bir insan değilim yememden içmemden gezmemden kısıp para biriktirerek alıyorum. Siz olsanız ne yapardınız hocam ? RTX3060 mı alırdınız yoksa intelin kartını mı ?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Anladım hocam.rx6500xt kullanıyorum şu an az önce bu özelliği açtım ve evet hani cyberpunk'ta birşeyleri düzelttiğini hissettiriyor

Bu videodan sonra endişelerim arttı o yüzden soruyorum. Sürekli ekran kartı alabilecek kadar zengin bir insan değilim yememden içmemden gezmemden kısıp para biriktirerek alıyorum. Siz olsanız ne yapardınız hocam ? RTX3060 mı alırdınız yoksa intelin kartını mı ?
arc'ta hala sürücü sıkıntıları devam ediyor forumlardaki tüketicilere baktığımda herkes stabilitesi konusunda mızmızlanıyor. eğer bütçeniz sıkıntılıysa rtx serisi pahalıdır onun yerine amd RX üst serisinden devam edebilirsiniz. yok ben paramı biriktirdim illede nvidia diyorsan 3060 tabii ki sürücü stabilliği dlss streaming gibi konularda baya fayda sağlar.

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arc'ta hala sürücü sıkıntıları devam ediyor forumlardaki tüketicilere baktığımda herkes stabilitesi konusunda mızmızlanıyor. eğer bütçeniz sıkıntılıysa rtx serisi pahalıdır onun yerine amd RX üst serisinden devam edebilirsiniz. yok ben paramı biriktirdim illede nvidia diyorsan 3060 tabii ki sürücü stabilliği dlss streaming gibi konularda baya fayda sağlar.
zor bela 5.5k topladım. Yine biraz daha toplayabilirim ama zaman alır, zaten dolar da yükselişte ve bu er ya da geç parçalara da vuracak. yüzden hem rtx olarak hem de amd olarak bana kart önerir misiniz ? Tam F/P ürünü arıyorum . Şimdiden yardımlarınız ve cevabınız için teşekkür ederim

Adsız.png

Ayrıca bu sağdaki kısmı nasıl kapatabilirim ? :D Rezisebar özelliğini açtıktan sonra ekrana geldi de

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
sıralı olarak
rx 6600 ucuza bulunabiliyor f/p karttır. bütçem kısıtlı az yakar çok kaçar üzmesin diyenlerin adresidir.
rx6600xt bir tık daha fazla vereyim ama performansımda yerinde olsuncularındır.
rtx3060 8gb kesinlikle tavsiye edilmeyen kırpılmış 3060tır alanın yüzü nadir gülmüştür hazır alıyorken 3060ın 12gb versiyonu alınmalıdır denir.
rtx 3060 12gb ise 1080pde oyun oynayacağım aynı zamanda stream corelarında faydalanır yayında açarım dlssde var diyenlerin f/p kartıdır.
rtx 3060ti paramı veririm 1080pde akarım yeri gelir 2Kyada kafa atarım kimse beni ellemesincilerin kartıdır.
rx6700 6700xt ise 3060ti ne la bu kart dururken diyenlerin kartıdır. yayın açınca fps düşüşünden üzülürler acaba nvidia mı alsaydım derler ama kartın performansını görünce amaaaan bu kart 2K'da akıyor vramlerim yüksek diyenlerin kartıdır.
yani kısaca sen hangisini istiyorsun bütçene göre hedefin neyse oraya at kafayı derim. yayın açmayacakmısın amd rx serisi akar, yok ben yayın açıcam oyun oynayacağım fpsimde düşmesin sürücüsüde beni üzmesin diyorsan nvidia rtx tarafını seçeceksin. seçim senin kısaca.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,524
İsim
Hakanbey
zor bela 5.5k topladım. Yine biraz daha toplayabilirim ama zaman alır, zaten dolar da yükselişte ve bu er ya da geç parçalara da vuracak. yüzden hem rtx olarak hem de amd olarak bana kart önerir misiniz ? Tam F/P ürünü arıyorum . Şimdiden yardımlarınız ve cevabınız için teşekkür ederim

Alıntıyı görüntüle
Ayrıca bu sağdaki kısmı nasıl kapatabilirim ? :D Rezisebar özelliğini açtıktan sonra ekrana geldi de
6600xt vereyim sana :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,551
Üyeler
164,326
Son üye
Ufukpkds
Top Bottom