Öncelikle sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir.
AMD Ryzen 5 1600 AF
Gigabyte B450M S2H
Neoforza 8GB 3000 Mhz CL15 x2
Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming
Toshiba RC500 250 GB M2 SSD
Dark 500W 80+ PSU
Sistemi yaklaşık 3 ay önce topladım overclock yapmak istediğimde ise bıos'ta AMD overclocking bölümünü bulamadım öğrendiğim kadarıyla bu bir sorunmuş. Başka bir forumda benimle aynı anakartı ve aynı bıos sürümünü kullanan bir kullanıcının attığı fotoğraflarda da bu bölümün olduğunu gördüm bunları aşağıya ekliyorum. Bu sorunu yaşayan başka kullanıcılarda varmış ve genellikle aldığınız yer ile görüşün denmiş fakat ben anakartı alalı 3 ay oluyor ve artık iade değişim olacağını sanmıyorum. Ve 3 aydırda herhangi bir sorunla karşılaşmadım sadece bu sorun var bunuda Ryzen Master ile çözebiliyorum fakat anakarttan bir kez yapıp her bilgisayar açtığımda uğraşmak istemiyorum açıkçası.
Normalde olması gereken overclock bölümü burası.
Bende ise bu şekilde.
Bu MIT sekmesinde de voltaj ve frekans ayarı yapılabilmekte.
Fakat burada da Dynamic Vcore ve VCORE SOC bölümüne voltaj verebiliyoruz.
Fotoğrafada açıklama ekledim İşlemcinin kendisine voltaj gitmiyor.
Fakat Ryzen Master'dan yaptığımda istediğim voltajda çalışıyor işlemci.
AMD Ryzen 5 1600 AF
Gigabyte B450M S2H
Neoforza 8GB 3000 Mhz CL15 x2
Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming
Toshiba RC500 250 GB M2 SSD
Dark 500W 80+ PSU
Sistemi yaklaşık 3 ay önce topladım overclock yapmak istediğimde ise bıos'ta AMD overclocking bölümünü bulamadım öğrendiğim kadarıyla bu bir sorunmuş. Başka bir forumda benimle aynı anakartı ve aynı bıos sürümünü kullanan bir kullanıcının attığı fotoğraflarda da bu bölümün olduğunu gördüm bunları aşağıya ekliyorum. Bu sorunu yaşayan başka kullanıcılarda varmış ve genellikle aldığınız yer ile görüşün denmiş fakat ben anakartı alalı 3 ay oluyor ve artık iade değişim olacağını sanmıyorum. Ve 3 aydırda herhangi bir sorunla karşılaşmadım sadece bu sorun var bunuda Ryzen Master ile çözebiliyorum fakat anakarttan bir kez yapıp her bilgisayar açtığımda uğraşmak istemiyorum açıkçası.
Normalde olması gereken overclock bölümü burası.
Bende ise bu şekilde.
Bu MIT sekmesinde de voltaj ve frekans ayarı yapılabilmekte.
Fakat burada da Dynamic Vcore ve VCORE SOC bölümüne voltaj verebiliyoruz.
Fotoğrafada açıklama ekledim İşlemcinin kendisine voltaj gitmiyor.
Fakat Ryzen Master'dan yaptığımda istediğim voltajda çalışıyor işlemci.