Neler Yeni

Çözüldü✓ Gigabyte b550 gaming x v2 alınır mı?

God of MasterYi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Master yi
İşlemci 5.5k civarı
Ekran kartını 3060 alırız o zaman
Ama bana hem ileriye dönük,sorun yaşatmayacak 4 slot iyi anakart lazım
2. El 5600x 5.5k ? Sıfırı 6k ztn alınmaz bence ve 4 ram slotlu orta seviye bir b 650 5 6k arası yani gösterdiğin b550 ile yakın fiyattalar rahat rahat alırsın bence sadece 1 k fazlası
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci 5.5k civarı
Ekran kartını 3060 alırız o zaman
Ama bana hem ileriye dönük,sorun yaşatmayacak 4 slot iyi anakart lazım
2. El 5600x 5.5k ? Sıfırı 6k ztn alınmaz bence ve 4 ram slotlu orta seviye bir b 650 5 6k arası yani gösterdiğin b550 ile yakın fiyattalar rahat rahat alırsın bence sadece 1 k

Bu anakart iyi mesala rahat rahat idare eder birde yanına 7500f dicktm ama çok fp sistemlerde kullanıldığı için fiyatı yüksek biraz bunu bir üst modeli 7600 daha ucuz ve birde belki 2. El 7500f veya 7600 bakabilirsin gene
@yigicat

yigicat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yiğitcan Küçük
2. El 5600x 5.5k ? Sıfırı 6k ztn alınmaz bence ve 4 ram slotlu orta seviye bir b 650 5 6k arası yani gösterdiğin b550 ile yakın fiyattalar rahat rahat alırsın bence sadece 1 k fazlası

2. El 5600x 5.5k ? Sıfırı 6k ztn alınmaz bence ve 4 ram slotlu orta seviye bir b 650 5 6k arası yani gösterdiğin b550 ile yakın fiyattalar rahat rahat alırsın bence sadece 1 k
Pardon ya yanlış yazdım 4.5k ama yine de b650 almak yine de mantıklı gibi
Ama hangi anakart markasına yönelmeliyim bilmiyorum

Bu anakart iyi mesala rahat rahat idare eder birde yanına 7500f dicktm ama çok fp sistemlerde kullanıldığı için fiyatı yüksek biraz bunu bir üst modeli 7600 daha ucuz ve birde belki 2. El 7500f veya 7600 bakabilirsin gene
@yigicat
Bunu bakacağım ama gigabytelarda yazılım sorunları ve bios sorunları var deniyor.

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Alperen Çetin
Şimdi bak sana tane tane durumu özetleyim sende ona göre bir karar ver kafa karışıklığına gerçekten gerek yok öncelikle am4 soket her ne kadar ara işlemciler çıksa da (5700-5700x-5700x3d) vs yavaş yavaş güncelliğini kaybetti soket ömrü maalesef doldu am5 ile 4-5 yıl kafalar rahat bios güncellemesi yapıp güncel işlemcileri kullanabileceğiz şimdi senin elinde bir am4 işlemci var anladığım kadarıyla eğer hali hazırda bir am5 soket güncellemesi bana ağır gelir o kadar bütçem yok dersen elbette idarelik bir am4 kart alıp yoluna devam etmen gerekir bunun içinde bir çok seçenek var ve burada da belirleyici etmen ''bütçe'' oluyor öncelikle dünden bugüne konuştuğumuz üzerinde yoğunlaştığımız kartların gerçek güç ve kaliteleri hakkında bilgi sahibi edeyim seni.

Msı B550 A Pro: Bu model Msı orta seviye bir kartıdır 4800 TL gibi bir fiyattan ülkemizde satışta kendisi, kartın biraz daha derinliklerine indiğimizde aslında orta seviye bir kart olmadığını görüyoruz üzerindeki vrm ve mosfet çözümleri 5950x gibi bir işlemciyi dahi tepe değerlerde rahatlıkla tutabilir kendisi Tier A sınıfı 200A bir karttır sadelik siyah bir tema tercih ise pekala tercih edilebilir şüphen olmasın.

Msı b550 gaming plus: Bir dönemler ülkemizin pazarının mili kartlarından biridir yaklaşık 5000 TL bandında ülkemizde satışta kendisi tomahawka para yetmeyen gider bunu alırdı bugüne kadar pişman olanını görmedim b550 a pro ile benzer vrm ve mosfet çözümüne sahiptir fakat soğutma kısmında bir takım güncellemelere yer verilmiştir ve güney köprü soğutmasının altında yer alan rgb ledler ile sadelikten bir tık uzaklaşır yine 5950x gibi bir işlemciyi tepe değerlerde rahatlıkla besleyebilir.

Msı b550 tomahawk : Namını bilmeyen yoktur ilk çıktığında benim dahi kafamı karıştıran bir karttır (fakat ben turuncu firmayı b550 Aorus Pro Ac seçmiştim wifi ve bt özelliği olduğu için) bu kart orta üst seviye bir karttır Tier S seviye 250A yapısı ile 5950x gibi bir işlemciyi daha düşük vrm sıcaklıkları ile çalıştırabilir ve overclock kapasitesi haliyle biraz daha iyidir kısacası stabil bir karttır yine kardeşi B550 gaming plus gibi güney köprüsünde rgb ledlere yer verir ülkemizde şuan ki fiyatı 5700 TL civarında.

Asus Rog b550F gaming: Görüntü olarak hoş duran ama tomahawk kadar güçlü değildir Tier A 200a yani ilk iki kart ayarında bir güç çözümüne sahiptir şuan ülkemizde stok sorunu mevcut olan bir karttır soğutması overclock performansı gayet yerindedir fakat sırf tasarım ve rog algısı yüzünden daha kötü bir karta daha fazla bir miktar ödemeniz yersiz olur.

Msı b550 gaming x : Bu kart ise giriş orta seviye bir karttır ülkemizde 3800TL bandında satışta fiyatı gereği diğerlerine göre daha alınabilir bir karttır diğerleri kadar güçlü değildir fakat Tier C 125A serisi bir karttır vrm ve mosfet yapısı haliyle biraz daha zayıftır ama bu demek değildir ki kötü bir karttır günümüzde am4 soket her işlemciyi rahatlıkla çalıştırır eğer bütçe sorunun varsa kısacası değerlendirilir.

Biraz özet olmadı farkındayım fakat am4 soket için ne denli bir harcama yapacağın sana bağlı bu sokette kalmak mı istiyorsun am5 e kısa sürede geçer misin nedir ne değildir soruların cevapları sende bunları göz önünde bulundurarak iyi bir karar vereceğinden şüphem yok şimdiden hayırlı olsun.
Helal olsun hocam, forumda senin gibi yardımsever ve bilgili insanların olduğunu bilmek güzel. Genelde al, alma, çöp, şu kadar daha koy şunu al şeklinde yorumlar görüyoruz.

Bu arada arkadaşın konusuna dönecek olursak, am4 sokete şu an para harcamak pek akıllıca bir hareket değil. AM4 anakart ihtiyacı varsa ikinci el çözümler daha mantıklı olabilir.

God of MasterYi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Master yi
Brom sana 3 tane link atacağım nurdan rahatlıkla bakıp karar verebilirsin diye düşünüyorum

Brom sana 3 tane link atacağım nurdan rahatlıkla bakıp karar verebilirsin diye düşünüyorum

Birde sende kule tipi var mı 5600x alacak olsa bile kesinlikle kule tipi bir soğutucuya ihtiyacın olucak

Birde sende kule tipi var mı 5600x alacak olsa bile kesinlikle kule tipi bir soğutucuya ihtiyacın olucak
Yaşadığın çevreye bağlı olarak 2. El uygun fiyata güzel kule tipi soğutucular bulabilirsin diye düşünüyorum

yigicat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yiğitcan Küçük

Yaşadığın çevreye bağlı olarak 2. El uygun fiyata güzel kule tipi soğutucular bulabilirsin diye düşünüyorum
Kule tipi alacağım o sıkıntı değil

ThE LoSt

80+ Gold
Helal olsun hocam, forumda senin gibi yardımsever ve bilgili insanların olduğunu bilmek güzel. Genelde al, alma, çöp, şu kadar daha koy şunu al şeklinde yorumlar görüyoruz.

Bu arada arkadaşın konusuna dönecek olursak, am4 sokete şu an para harcamak pek akıllıca bir hareket değil. AM4 anakart ihtiyacı varsa ikinci el çözümler daha mantıklı olabilir.
Elimizden geldiğince kişilere yardımcı olmaya çalışıyoruz, iyi dileklerinden ötürü minnettarım esenle kal.

yigicat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yiğitcan Küçük

God of MasterYi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Master yi
Hocam bi bakacağım inşallah bi yol çizeceğim gerekirse dişimi sıkacağım
Kararsızlık yüzünden uyku uyuyamıyorum 😂
Brom benimde aldığım b450 2 aydır kenarda yatıyor parada Yok aldığım burs ile almaya çalışıyorum beklemekten de sıkıldım su işlemciyi mı alsam bu işlemciyi mı alsam diye düşünüyorum bende uyuyamıyorum 😂😂 1500 TL ye 1600 af mı olur yaw

yigicat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yiğitcan Küçük
Brom benimde aldığım b450 2 aydır kenarda yatıyor parada Yok aldığım burs ile almaya çalışıyorum beklemekten de sıkıldım su işlemciyi mı alsam bu işlemciyi mı alsam diye düşünüyorum bende uyuyamıyorum 😂😂 1500 TL ye 1600 af mı olur yaw
Allah sabirlik versim hsgshshsus

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,174
Üyeler
164,626
Son üye
Shamat
Top Bottom