Neler Yeni

Gigabyte P650B Güç Kaynağı İncelemesi

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Bu incelememiz de, Gigabyte'ın piyasaya çıkarmış olduğu P650B 650W 80+ Bronze güç kaynağını inceleyeceğiz.

P650B 2.png

Güç kaynağına ilk bakışta düzgün ve güzel bir şekilde örgülenmiş kablo yapısı ile sade ve hoş bir görünüş göze çarpıyor. güç kaynağının soğutma fanının hemen önündeki Gigabyte logosu ise kaliteli sert bir materyal ile yapılmış, çok hoş durmakta. Güç kaynağımızın modüler değil de normal bir kablo yapısı olduğunu görüyoruz ki bu fiyat bandında gayet normal modüler yapının olmaması.

Güç kaynağımızın materyal yapısına baktığımızda, Gigabyte burda bize, %100 Japon kondansatör kullanıldığını ve bu kondansatörlerin çok daha uzun ömürlü olduğunu söylemekte. Güç kaynağımız verimlilik açısından bize 80+ Bronze sertifikası sunmakta ve bu sertifikamızı https://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSupplies.aspx dan kontrol ettiğimizde iyi bir performans gösterdiğinin veriler ile gösterildiğini görebiliyoruz.

Güç kaynağımızın soğutmasını ise Gigabyte'ın 120mm Hidrolik rulman fanı üstlenmekte, bu fan bize daha sessiz ve daha uzun ömür sunmakta.

P650B 1.png

Gigabyte P650B modelinin güç çıkışlarına baktığımız da, Gigabyte bize burada tek +12V sunduğunu görmekteyiz, bu da bize güç kaynağımızın yeni nesil olduğunu gösterir, artıdan 12V kanalından 648W vermekte ve bu değer 650W lık bir güç kaynağı için çok iyi bir değer.

Güç kaynağımızın performansına gelirsek, Test sistemim:

AMD Ryzen 5 3600
Sapphire Pulse RX 580 8GB OC
Kingston Hyperx (8x2) 16GB 3200MHz CL16 RAM
Gigabyte B450M-H Anakart

İle yapmış olduğum testlerde, Hem boşta, hem de yükte oldukça sessiz ve serin çalıştığını gördüm. Test boyunca herhagi bir problem yaşatmadan sağlıklı bir şekilde 8 saat boyunca sistemi sağlıklı bir şekil de çalıştırdı.

Gigabyte P650B güç kaynağı için 3 yıl garanti verdiğini söylemekte (Türkiye şartlarında bu 2 yıl olmakta), ve Güç kaynağının 100.000 saat gibi uzun bir ömrü olduğunu idda etmekte.

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
Eline sağlık

Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Ataberk Yayla
Eline sağlık güzel olmuş.Bu psuyu nereden aldın yada en ucuza nereden bulabiliriz.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eline sağlık güzel olmuş.Bu psuyu nereden aldın yada en ucuza nereden bulabiliriz.
Öncelikle teşekkürler :), Bu güç kaynağını bende alalı çok olmadı, almadan öncede çok görmemiştim, biraz daha türkiyeye yeni yeni geliyordu ki, virüs patladı ve şuan hiç bir yerde yok, her yerde stoklar bitmiş durumda. Tahminimce Virüs olayı dindiğinde gelicektir.

ozen.hmyf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Halil İbrahim Özen
Öncelikle teşekkürler :), Bu güç kaynağını bende alalı çok olmadı, almadan öncede çok görmemiştim, biraz daha türkiyeye yeni yeni geliyordu ki, virüs patladı ve şuan hiç bir yerde yok, her yerde stoklar bitmiş durumda. Tahminimce Virüs olayı dindiğinde gelicektir.
Eline sağlık çok güzel olmuş.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Death Mark

80+ Bronze
Zamanında ne kadar bir fiyat ödemiştiniz?
Ellerinize sağlık. İyi günlerde kullanın. :)

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Zamanında ne kadar bir fiyat ödemiştiniz?
Ellerinize sağlık. İyi günlerde kullanın. :)
Öncelikle teşekkürler :), Tam olarak aldığım zamanı hatırlamıyorum ama virüs salgını daha başındaydı yani neredeyse 1 ay falan oldu ben aldığımda 380 TL gibi bir miktarda itopya da satılıyordu.

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Öncelikle teşekkürler :), Tam olarak aldığım zamanı hatırlamıyorum ama virüs salgını daha başındaydı yani neredeyse 1 ay falan oldu ben aldığımda 380 TL gibi bir miktarda itopya da satılıyordu.
Hocam inceleme için teşekkürler, mümkünse kasanın içindeyken fotoğraf koyabilir misiniz?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hocam inceleme için teşekkürler, mümkünse kasanın içindeyken fotoğraf koyabilir misiniz?
Öncelikle teşekkürler :), Kasamın alt bölümünde kullanmaktayım görüntüsü:

20200411_191940~2.jpg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,661
Üyeler
159,657
Son üye
Berkallin
Top Bottom