Neler Yeni

Yardım Gigabyte vs Asus anakart

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
387
İsim
ahmet
Normalde şunu düşünüyordum : https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wifi7-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,812630211.html

Fakat Asus ürünlerinden bugüne kadar hep memnun kaldığım için şunu alasım geliyor : https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,905302138.html

Fiyatları aynı. İkisi de 20 faz. Fakat diğer özellikler konusunda Asus daha dolu bir anakart. Gigabyte olanın tek avantajı X çipsetli olması. Gigabyte markasıyla zamanında 3080Tİ ekran kartımda sorun yaşamıştım ve bir önyargı oluştu içimde bu markaya karşı. Sizce ne yapmalıyım ?

Şu da ikisinin karşılaştırması

gigabytin aoros serisi üst düzey kanka yani asus rog gibi düşün tavsiye ederim ama istersen daha uygun asrock vardı geçen görmüştüm o markada kaliteli

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm

Krmm

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gigabytin aoros serisi üst düzey kanka yani asus rog gibi düşün tavsiye ederim ama istersen daha uygun asrock vardı geçen görmüştüm o markada kaliteli
Asrock gayet iyi fakat anakart seçimi yaparken Q-CODE hata ledi var mı yok mu ona bakıp seçim yapıyorum benim için çok önemli bir özellik hocam. Asrock anakartlarda bu özellik yok. Sadece gigabyte ve asus'ta var. O yüzden konu detayındaki iki anakart arasında kaldım. Asus olanı neden önermiyorsunuz ?

Krmm

80+ Bronze

al bak abi uğraşma
MSİ'yi direkt eledim hocam. Şuan msi anakart kullanıyorum lanet ettirdi. Gigabyte veya asustan birini kesin olarak çekecem

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
387
İsim
ahmet
Asrock gayet iyi fakat anakart seçimi yaparken Q-CODE hata ledi var mı yok mu ona bakıp seçim yapıyorum benim için çok önemli bir özellik hocam. Asrock anakartlarda bu özellik yok. Sadece gigabyte ve asus'ta var. O yüzden konu detayındaki iki anakart arasında kaldım. Asus olanı neden önermiyorsunuz ?
e aynı fiyata niye gidip 14+2 alayım yani vrm de önemli şimdi yani asus kötü demedim ki fiyat bazında bakıyorum ben

• Beğen

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
387
İsim
ahmet
biraz daha açık yazar mısınız hocam 14+2 16 faz olan hangisi ?
veri yolunu diyorum b850 yani çipseti diyorum virgül vrm de önemli dedim cümlemi biraz vürgulsuz yazınca anlam kaçıyor.. x870 vs b850 tabii ki x870
Mesaj otomatik birleştirildi:

bak bu iyi inmiş bir bakın derim sana

• Muhteşem

Krmm

80+ Bronze
veri yolunu diyorum b850 yani çipseti diyorum virgül vrm de önemli dedim cümlemi biraz vürgulsuz yazınca anlam kaçıyor.. x870 vs b850 tabii ki x870

bak bu iyi inmiş bir bakın derim sana

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim gerçekten yardımcı oluyorsunuz uğraşıyorsunuz ediyorsunuz falan. Fakat bir konuda eleştirim olacak size. Konu detayını tam okumuyorsunuz sanırım. Çünkü bakın dikkat ederseniz eğer q-code hata ledi olan bir anakart arıyorum dedim :) O yüzden zaten çok bir seçeneğim yok. Bu arada Asus b850 olana 2. ssd takınca pcie slotu düşükte çalıştırıyormuş şuan farkettim ve vazgeçtim. Geriye 2 seçeneğim kalıyor. Ya o gigabyte olanı alacam ya da şunu alacam : https://www.akakce.com/anakart/en-u...zao0xOXf_tcfaZuDRv0_lt2v1skelp0BoC1d8QAvD_BwE

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
387
İsim
ahmet
ooooo 80a japon kapasitör felsnda kullanmış

al all bunu al

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim gerçekten yardımcı oluyorsunuz uğraşıyorsunuz ediyorsunuz falan. Fakat bir konuda eleştirim olacak size. Konu detayını tam okumuyorsunuz sanırım. Çünkü bakın dikkat ederseniz eğer q-code hata ledi olan bir anakart arıyorum dedim :) O yüzden zaten çok bir seçeneğim yok. Bu arada Asus b850 olana 2. ssd takınca pcie slotu düşükte çalıştırıyormuş şuan farkettim ve vazgeçtim. Geriye 2 seçeneğim kalıyor. Ya o gigabyte olanı alacam ya da şunu alacam : https://www.akakce.com/anakart/en-u...zao0xOXf_tcfaZuDRv0_lt2v1skelp0BoC1d8QAvD_BwE
hata ledi için?

bakayım bekle

Krmm

80+ Bronze

al all bunu al
Asus mu ? Ne ara linki açtınız da baktınız :D

al all bunu al