Mitra
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 255
- İsim
- Birol Olcaytürkan
"Çünkü DRAM yoksa büyük boyutlu dosya transferi HDD'den bile daha kötü. Kanıtları var abartısız söylüyorum. DRAM yoksa SSD ömrü daha kısa ve kullanımda onlarca irili ufaklı sorunlar oluyor. NV2'den sonra DRAM olmayan SSD benim gözümde harddiskten daha kötü."Deneyimlerimi aktarıyorum,adam''baştan aşağı yalan'' diyor. Yahu ''BENİM DENEYİMİM'' bu şekilde oldu. Neden sana yalan söyleyeyim? Sen kimsin ve NV2 model ürünle ilgili sana yalan söyleme amacım ne olabilir? ''Cahilce'' olan kısmı da tam olarak alıntılamazsan insan yerine dahi koymam seni bilgin olsun. Sataşmak kolay sanalda nasıl olsa değil mi?
Bilgilenmek isteyenlere örnek bir link bırakayım:
Ben Windows vs yüklemedim o sebeple komple bir sistem donması olmadı ama NV2 kullanarak yaptığım dosya taşıma işlemlerinde özellikle de 1 TB kapasiteli ürünün 500 GB olan kısmını doldurduktan sonra dosya transferlerinde çok ciddi donmalar ve hatalarla karşılaştım. İçindeki dosyalarımı taşıması için sistemi gece açık bıraktığımı bilirim. HDD olsa en fazla 1 saat sürecek iş için tüm gece PC açık bıraktım.
Donma sorunlarından bazıları:
Question - Is my Kingston NV2 Dying?
In short I have a PC with 3 NV2 drives: (500GB, 2TB and 4TB) Recently I have been having issues on my 2TB NV2 where usage would go from 0% to 100% when doing basic things like transfers to another drive, updating games, etc... To troubleshoot this I checked Windows Disk Management and...forums.tomshardware.com
Ayrıca şu mesajı da tekrar görülsün diye alıntılıyorum. F-İ-Y-A-T G-Ü-Z-E-L ve A-L-I-C-I-S-I O-L-A-C-A-K-T-I-R yazmışım. Görme sorunu olanlar varsa daha büyük punto ile yazayım.
Bu cümleler cehaletin sonucu. Hangi SSD bir HDD'den kötü olabilir? Kingston'dan başka marka bilmezsiniz, birde onun sorunlu bir versiyonuna denk geldiniz mi alayını gömersiniz. Hayatında kaç tane ssd kullandında burada insanlara akıl verecek kadar kendini exper görüyorsun. Dram, dram diye tutturuyorsunuz doğru düzgün ne işe yaradığını bilmeden forumda insanlara akıl veriyorsunuz. Render, kurgu gibi ağır ssd'yi yoran işler yapmıyorsan DRAM işine yaramaz. Bunu öğrenin önce.. DRAM ssd'nin ömrünü uzatır bu doğru eğer her gün 4-5 saat 300-500 GB boyutunda dosyalarla uğraşıyorsan.. Yoksa DRAM'in ssd'ye ömür katkısını sen fark edemezsin bile. Bu forumda ssd tavsiyesi isteyen kişilerin %98'i oyun oynayan, internette gezinen, video izleyen insanlar. Bu insanlara DRAM, kontrolcü diye çok daha pahalı ürünleri dayatmanın ne anlamı var? Evimde bulunan 4 masaüstü + 1 laptop'da toplam 16 ssd + 2 HDD kullanıyorum. Aralarında DRAM'li olan da var DRAM'siz olan da var. Markaları Samsung, Kioxia, Patriot, Crucial, Pny, Team, WD.. Daha önce Kingston, XPG ve James Donkey bile kullandım. James Donkey haricinde hiçbirinde bir tek sorun yaşamadım. Oldukça büyük bir film arşivim var. Bunlar kategorilere ayrılmış şeklinde klasörlenmiş. Bu klasörlerin ortalama boyutları 200-300 GB büyüklüğünde. Sık sık bu klasörleri ssd'ler arasında transfer yapıyorum. Ne birinde hız düşümü, ne de sıcaklık artışı yaşamadım. Çünkü PC kasalarım çok iyi soğutuluyor. Siz bir üründe sorun yaşadınız diye bütün ssd'leri gömemezsiniz. Böyle büyük boyutlu dosyalarla çalışmadıkça bir ssd'nin ömrünü kolay kolay bitiremezsiniz. Alın size ssd ömrü ile ilgili uzman bir link. Açın okuyun ufkunuzu genişletin..
SSD Ömrü ne kadar tıkla
Son düzenleme: