Neler Yeni

GOODRAM 2TB PX600 Gen4x4 M.2 NVMe SSD (5000MB Okuma / 3200MB Yazma) 3999 TL

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Birol Olcaytürkan
Deneyimlerimi aktarıyorum, adam ''baştan aşağı yalan'' diyor. Yahu ''BENİM DENEYİMİM'' bu şekilde oldu. Neden sana yalan söyleyeyim? Sen kimsin ve NV2 model ürünle ilgili sana yalan söyleme amacım ne olabilir? ''Cahilce'' olan kısmı da tam olarak alıntılamazsan insan yerine dahi koymam seni bilgin olsun. Sataşmak kolay sanalda nasıl olsa değil mi?

Bilgilenmek isteyenlere örnek bir link bırakayım:
Ben Windows vs yüklemedim o sebeple komple bir sistem donması olmadı ama NV2 kullanarak yaptığım dosya taşıma işlemlerinde özellikle de 1 TB kapasiteli ürünün 500 GB olan kısmını doldurduktan sonra dosya transferlerinde çok ciddi donmalar ve hatalarla karşılaştım. İçindeki dosyalarımı taşıması için sistemi gece açık bıraktığımı bilirim. HDD olsa en fazla 1 saat sürecek iş için tüm gece PC açık bıraktım.

Donma sorunlarından bazıları:

Ayrıca şu mesajı da tekrar görülsün diye alıntılıyorum. F-İ-Y-A-T G-Ü-Z-E-L ve A-L-I-C-I-S-I O-L-A-C-A-K-T-I-R yazmışım. Görme sorunu olanlar varsa daha büyük punto ile yazayım.
"Çünkü DRAM yoksa büyük boyutlu dosya transferi HDD'den bile daha kötü. Kanıtları var abartısız söylüyorum. DRAM yoksa SSD ömrü daha kısa ve kullanımda onlarca irili ufaklı sorunlar oluyor. NV2'den sonra DRAM olmayan SSD benim gözümde harddiskten daha kötü."
Bu cümleler cehaletin sonucu. Hangi SSD bir HDD'den kötü olabilir? Kingston'dan başka marka bilmezsiniz, birde onun sorunlu bir versiyonuna denk geldiniz mi alayını gömersiniz. Hayatında kaç tane ssd kullandında burada insanlara akıl verecek kadar kendini exper görüyorsun. Dram, dram diye tutturuyorsunuz doğru düzgün ne işe yaradığını bilmeden forumda insanlara akıl veriyorsunuz. Render, kurgu gibi ağır ssd'yi yoran işler yapmıyorsan DRAM işine yaramaz. Bunu öğrenin önce.. DRAM ssd'nin ömrünü uzatır bu doğru eğer her gün 4-5 saat 300-500 GB boyutunda dosyalarla uğraşıyorsan.. Yoksa DRAM'in ssd'ye ömür katkısını sen fark edemezsin bile. Bu forumda ssd tavsiyesi isteyen kişilerin %98'i oyun oynayan, internette gezinen, video izleyen insanlar. Bu insanlara DRAM, kontrolcü diye çok daha pahalı ürünleri dayatmanın ne anlamı var? Evimde bulunan 4 masaüstü + 1 laptop'da toplam 16 ssd + 2 HDD kullanıyorum. Aralarında DRAM'li olan da var DRAM'siz olan da var. Markaları Samsung, Kioxia, Patriot, Crucial, Pny, Team, WD.. Daha önce Kingston, XPG ve James Donkey bile kullandım. James Donkey haricinde hiçbirinde bir tek sorun yaşamadım. Oldukça büyük bir film arşivim var. Bunlar kategorilere ayrılmış şeklinde klasörlenmiş. Bu klasörlerin ortalama boyutları 200-300 GB büyüklüğünde. Sık sık bu klasörleri ssd'ler arasında transfer yapıyorum. Ne birinde hız düşümü, ne de sıcaklık artışı yaşamadım. Çünkü PC kasalarım çok iyi soğutuluyor. Siz bir üründe sorun yaşadınız diye bütün ssd'leri gömemezsiniz. Böyle büyük boyutlu dosyalarla çalışmadıkça bir ssd'nin ömrünü kolay kolay bitiremezsiniz. Alın size ssd ömrü ile ilgili uzman bir link. Açın okuyun ufkunuzu genişletin..
SSD Ömrü ne kadar tıkla

Son düzenleme:

TeknoAdam

80+ Bronze
"Çünkü DRAM yoksa büyük boyutlu dosya transferi HDD'den bile daha kötü. Kanıtları var abartısız söylüyorum. DRAM yoksa SSD ömrü daha kısa ve kullanımda onlarca irili ufaklı sorunlar oluyor. NV2'den sonra DRAM olmayan SSD benim gözümde harddiskten daha kötü."
Bu cümleler cehaletin sonucu. Hangi SSD bir HDD'den kötü olabilir? Kingston'dan başka marka bilmezsiniz, birde onun sorunlu bir versiyonuna denk geldiniz mi alayını gömersiniz. Hayatında kaç tane ssd kullandında burada insanlara akıl verecek kadar kendini exper görüyorsun. Dram, dram diye tutturuyorsunuz doğru düzgün ne işe yaradığını bilmeden forumda insanlara akıl veriyorsunuz. Render, kurgu gibi ağır ssd'yi yoran işler yapmıyorsan DRAM işine yaramaz. Bunu öğrenin önce.. DRAM ssd'nin ömrünü uzatır bu doğru eğer her gün 4-5 saat 300-500 GB boyutunda dosyalarla uğraşıyorsan.. Yoksa DRAM'in ssd'ye ömür katkısını sen fark edemezsin bile. Bu forumda ssd tavsiyesi isteyen kişilerin %98'i oyun oynayan, internette gezinen, video izleyen insanlar. Bu insanlara DRAM, kontrolcü diye çok daha pahalı ürünleri dayatmanın ne anlamı var? Evimde bulunan 4 masaüstü + 1 laptop'da toplam 16 ssd + 2 HDD kullanıyorum. Aralarında DRAM'li olan da var DRAM'siz olan da var. Markaları Samsung, Kioxia, Patriot, Crucial, Pny, Team, WD.. Daha önce Kingston, XPG ve James Donkey bile kullandım. James Donkey haricinde hiçbirinde bir tek sorun yaşamadım. Oldukça büyük bir film arşivim var. Bunlar kategorilere ayrılmış şeklinde klasörlenmiş. Bu klasörlerin ortalama boyutları 200-300 GB büyüklüğünde. Sık sık bu klasörleri ssd'ler arasında transfer yapıyorum. Ne birinde hız düşümü, ne de sıcaklık artışı yaşamadım. Çünkü PC kasalarım çok iyi soğutuluyor. Siz bir üründe sorun yaşadınız diye bütün ssd'leri gömemezsiniz. Böyle büyük boyutlu dosyalarla çalışmadıkça bir ssd'nin ömrünü kolay kolay bitiremezsiniz. Alın size ssd ömrü ile ilgili uzman bir link. Açın okuyun ufkunuzu genişletin..
SSD Ömrü ne kadar tıkla
Aynı şeyi yazmak zorunda bırakıyorsun ama anlayışlı bir insan olarak tam bir zaman kaybı olmana rağmen tekrar yazacağım, ''BENİM DENEYİMİM'' bu şekilde oldu diye belirtmiştim. Yani ''dünyadaki tüm DRAM'siz SSD'ler çöptür'' falan gibi bir iddiam yok. Hatta konudaki ürünün fiyatının iyi olduğunu ve alınabilir olduğunu bile söylemişim. Forumdan bir kullanıcı DRAM hakkında soru sorduğu için DRAM'siz bir model olan NV2 ile olan tecrübemi paylaştım. Kimin kaç farklı SSD kullandığı sorusu da tam bir komedi olmuş. İnan bu tür basit teknolojik ürünlerde sayı saymıyorum. Anlaman için basit bir ifade ile söyleyeyim, İstanbul'da 2000 öğrencisi olan bir okulda tüm bilgisayar ve akıllı tahtalar elimden geçiyor. Kişisel cihazlarımı ve yakın çevreme topladığım sistem ve aldığım laptop cihazları dahil etmiyorum bile. Sidik yarışına girmemeni tavsiye ederim.

Sonuç olarak DRAM'siz SSD konusuna dönersek diyeceğim odur ki özellikle 500-1000 TL gibi paraların hesaplandığı giriş seviye toplama bilgisayarlar ve sadece oyun amaçlı cihazlarda (örneğin alıcı sadece CS2 için sistem topladığında) NV2 dahi anlık fiyatına göre fiyat/fayda anlamında iyi bir noktadaysa tabii ki alınıp kullanılır. KENDİME BİR SSD ALDIĞIMDA İSE 500-1000 TL GİBİ PARALARI HARCAMAKTAN KAÇINMIYOR VE DRAM'Lİ ÜRÜN TERCİH EDİYORUM. Bu kadar basit.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıklamanız için teşekkür ederim. Ben de 1TB versiyonunu alacaktım zaten tam emin olmuş oldum.
Rica ederim. Eğer sizin için aradaki tutar önemli bir para değilse SSD TİER LİST gibi listelerden karşılaştırma yaparak ve kullanıcı deneyimlerini çeşitli forumlardan okuyarak kaliteli kontrolcü ve kaliteli DRAM içeren ürünler almanızı tavsiye ederim. Çeşitli kredi kartı kampanyaları ve site indirimleri vs birleştirirseniz DRAM'siz SSD fiyatına bile getirebilirsiniz. Örneğin N11 kuponları + getirfinans 6 veya 9 taksit fırsatları gibi veya Worldpuan vs...

Not: Paylaştığım tabloda bazı modellerde QLC ibaresini göreceksiniz, o modelleri de tavsiye etmiyorum. Detaylar:

Son düzenleme:

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Birol Olcaytürkan
Okuyun evladım okuyun... Kendi tek kullanımlık kişisel deneyimlerinizle millete burada tavsiye , akıl vermeye kalkmayın!! Uzman teknoloji editörlerin videolarına, makalelerine bakın.. Bakın Teknoseyir Levent Pekcan ne diyor??

TeknoAdam

80+ Bronze
Uygunsuz davranış
Okuyun evladım okuyun... Kendi tek kullanımlık kişisel deneyimlerinizle millete burada tavsiye , akıl vermeye kalkmayın!!
Yaşını bilmediğin (ki yaşım senden 20 yaş bile küçük olsa böyle alçak ve küstahça yazamazsın) insanlara bu şekilde hitap eden zavallının birisin. Eğer amacın direkt kavga gürültü ise forumdan tartışmaya gerek yok, özelden ulaş. ''Yok, burada böyle yazdığıma bakma gerçekte korkağın tekiyim'' diyorsan da uzatma. Hadi.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Süleyman Aydın
Önbellekte her zaman iyidir ama günlük kullanımda çok gerek yok bence.

Ssd kopyalama hızında ise ssd den ssd ye mi kopyalama yapılıyor ona bakmak lazım. Hafıza kartından ssd ye transfer ise hızların düşmesi hafıza kartı kaynaklı çok normaldir.

Bunun dışında kendi kullandığım ssd sandisk ultra 3d ve sağlık %62-63 civarındaydı. Ama ben çok veri yazmışım :). Şimdi üstüne soğutucu taktım.

Çok takılmayın böyle şeylere :). Yoğun kullanım olunca ssd sağlığı düşebiliyor. Çok normal.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,361
Üyeler
167,300
Son üye
gsemre1998
Top Bottom