Neler Yeni

Çözüldü✓ Google hesabınızda şüpheli etkinlik

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Utku
Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır hesabıma ekte görebileceğiniz gibi bir uyarı geliyor. Şifremi yaklaşık 7-10 gün arayla değiştiriyorum. Dediğim gibi son 1 aydır var ve şüpheli etkinliğin kaynaklandığı cihazı da şuan ki kullandığım bilgisayar olarak gösteriyor. Daha da garibi bu şüpheli etkinliklerin neredeyse hepsi saat 13:00 ile 16:00 arasında gerçekleşmiş. False alarm olabilir mi acaba diye düşünüyorum ama içimde rahat değil. Eklenti olarak vidlq ve shazam var ama ikisini de bayağı bir süredir kullanıyorum zaten.
Şimdi başka bir kafamı kurcalayan şey şu: Eğer bilgisayar da virüs varsa neden sadece aynı hesabıma geliyor da diğer google hesaplarıma veya ne bileyim diğer sosyal medya hesaplarıma yönelik bir şey olmuyor da sadece aynı hesaba geliyor? Keylogger gibi bir şey olsa diğer hesapları da çalmaya çalışmaz mı? Gerçekten 1 aydır kafamı kurcalıyor şu olay.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    26.4 KB · Hit: 52

ggbibdsbkdh

80+ Bronze
warp, dpi, vpn kullandın mı hiç
Mesaj otomatik birleştirildi:

bazen yurt dışındaki güvensiz ağlara falan bağlıyor onlarla alakalı olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Utku
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
warp, dpi, vpn kullandın mı hiç
Mesaj otomatik birleştirildi:

bazen yurt dışındaki güvensiz ağlara falan bağlıyor onlarla alakalı olabilir
VPN'i kardeşim kullanıyor arada. Acaba o yüzden olabilir mi? Ama kardeşim benim hesabıma bağlı değil ondan kaynaklanmıyordur diye düşünüyorum.

ggbibdsbkdh

80+ Bronze
VPN'i kardeşim kullanıyor arada. Acaba o yüzden olabilir mi? Ama kardeşim benim hesabıma bağlı değil ondan kaynaklanmıyordur diye düşünüyorum.
zibilyon tane ihtimal söz konusu ama vpn açıkken hesap kullanıldıysa ondandır bence. hesabın açık olduğu cihazlara bakabilir misiniz konum olarak nere gösteriyor? viyana falan var mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Utku
zibilyon tane ihtimal söz konusu ama vpn açıkken hesap kullanıldıysa ondandır bence. hesabın açık olduğu cihazlara bakabilir misiniz konum olarak nere gösteriyor? viyana falan var mı
Ekteki gibi bir uyarı geliyor şu an kullandığım bilgisayar'ı gösteriyor sanırım ama nasıl oluyor bilmiyorum. Şu anki bilgisayarımda virüs olsa diğer hesaplarıma da gelirdi hep aynı hesaba geliyor uyarı. Yaklaşık 1 aydır belirli aralıklarla.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    33.4 KB · Hit: 33

ggbibdsbkdh

80+ Bronze
Ekteki gibi bir uyarı geliyor şu an kullandığım bilgisayar'ı gösteriyor sanırım ama nasıl oluyor bilmiyorum. Şu anki bilgisayarımda virüs olsa diğer hesaplarıma da gelirdi hep aynı hesaba geliyor uyarı. Yaklaşık 1 aydır belirli aralıklarla.
iki adımlı doğrulamayı açıp şifreyi değiştirebilirsiniz basitçe aslında. bir iki gün sonra yine aynı cihaz için tehlike uyarısı vermediği sürece sorun olmaz. "şüpheli etkinlik" dediği şey uzun süre şifre değiştirilmemesi ya da 5-6 kez yanlış şifre girilmesi vb. de olabilir illa 3. parti bi uygulamadan veriniz sızdı demiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Utku
iki adımlı doğrulamayı açıp şifreyi değiştirebilirsiniz basitçe aslında. bir iki gün sonra yine aynı cihaz için tehlike uyarısı vermediği sürece sorun olmaz. "şüpheli etkinlik" dediği şey uzun süre şifre değiştirilmemesi ya da 5-6 kez yanlış şifre girilmesi vb. de olabilir illa 3. parti bi uygulamadan veriniz sızdı demiyor
sorun şu ki bu ay içerisinde bana gelen 5. 6. Uyarı falan bu. İki adımlı doğrulamam zaten yıllardır açık. Şifremde acayip uzun yani çalınması zor ama yine de içim rahat değil. Sürekli uyarı gelmesi insanı rahatsız ediyor.

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
435
İsim
An10im1i
Bence önce tarayıcı ve uygulamalardan çıkış yapın. Muhtemelen biri hatalı bir girişe sahip.
Tum hesaplardan çıkış yap varsa tercih edin.
Tabi rutin taramalardan sonra.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Utku
Bence önce tarayıcı ve uygulamalardan çıkış yapın. Muhtemelen biri hatalı bir girişe sahip.
Tum hesaplardan çıkış yap varsa tercih edin.
Tabi rutin taramalardan sonra.
başka bir çözüm öneriniz var mı? Zaten şu ana kadar yazılanların hepsini yaptım. False alarm olma ihtimali var mı yoksa format mı atmalıyım?

Lady-Of-Ice

80+ Gold
Modemi resetleyin, windows ağ ayarlarını sıfırlayın. Farklı cihazdan hesabınıza girdiğinizde aynı uyarıyı veriyor mu bakın. Kardeşiniz şifrenizi biliyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Utku
Modemi resetleyin, windows ağ ayarlarını sıfırlayın. Farklı cihazdan hesabınıza girdiğinizde aynı uyarıyı veriyor mu bakın. Kardeşiniz şifrenizi biliyor mu?
ama dediğim gibi bak anlamadığım şey şu internette falan sorun olsa ya da bilgisayarda sorun olsa niye sadece bir hesaba bu uyarı gelsin? benim 2 3 tane google hesabım var. diğerlerine 1 tane mesaj gelmezken niye hep aynı hesaba geliyor? Bilgisayar ya da internette sorun olsa diğer hesaplarımı da aktif kullanıyorum onlara da uyarı gelmez miydi ?

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
435
İsim
An10im1i
Hibp veya malwarebytes sitesi üzerinden hesap ifşa olmuş mu ücretsiz kontrol ediniz.
Eklentilere de dikkat.

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Utku
Hibp veya malwarebytes sitesi üzerinden hesap ifşa olmuş mu ücretsiz kontrol ediniz.
Eklentilere de dikkat.
uyarıların geldiği hesabımda bir sorun çıkmadı ama yıllardan beri kullandığım ana hesabımda şöyle bir şey çıktı ek'e ekledim. Anasını satayım hesabın birinde sıkıntı vardı artık ikisinde de mi var? şimdi bir derdim daha mı çıktı?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-04-06 140500.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-06 140500.png
    24.3 KB · Hit: 16
Top Bottom