Google Kendi İşlemcisini Üretecek!

EnGin-San

80+
Reaksiyon skoru
165
Axios'un bir raporuna göre Google, şirketin Pixel telefonları için yeni bir işlemci üretiyor. Önümüzdeki yılın ilk çeyreklerinde çıkması beklenen işlemcinin sonraki sürümlerinin Chromebook'larda kullanılması bekleniyor. Apple, uzun süredir kendi işlemcilerini cihazlarının çoğunda kullandı ve Google, kendi donanımı için benzer bir şey yapmak istiyor gibi görünüyor.

Google-Android-Yeni-Ekosistem.jpg

“Whitechapel” olarak kodlanan çip, Axios'a göre Samsung’un 5 nanometre işlemi kullanılarak oluşturulan sekiz çekirdekli bir ARM işlemcisi olabilir. Google, cihazlarındaki diğer işlevler için zaten kendi çiplerini yapıyor. Pixel telefonlarının bazılarında Titan M adlı bir güvenlik yongası bulunurken, Pixel 4'te Pixel Neural Core adı verilen bir yardımcı işlemci var. Ancak şu anda Pixellerdeki ana işlemci Qualcomm tarafından üretiliyor; Google’ın yazılımını ve hizmetlerini en iyi şekilde çalıştırmak üzere tasarlanan özel bir işlemciye geçmek, Google donanımının daha performanslı çalışmasını sağlayabilir. Bu hareket, şu anda Android telefon dünyasının çoğuna işlemciler sağlayan Qualcomm'a büyük bir darbe olacak gibi görünüyor. Tüm bu iddialara rağmen Google bu konuda açıklama yapmayı reddetti.

Üretse bile iş görmez bana göre. AMD ve İntel varken...

Üretse bile iş görmez bana göre. AMD ve İntel varken...
Aksine mobil işlemcilerde ivmeyi yakalarsa iyi işler çıkarabileceğini düşünüyorum zamanında Intel varken AMD alınmaz çok ısınıyor performansı düşük gibi yorumlar yapardım ama Allah'ın işine bak artık AMD kullanıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,248
Üyeler
190,715
Son üye
zambakçiçeği
Geri