Neler Yeni

Görseldeki bar evde temel egzersizleri yapmak için uygun mudur?

Semihh35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Semih aytekin
Merhaba, ilanda olimpik ağırlıkların sığacağını söylemiş. Sizce doğru mudur? Ben spor salonundan ziyade evde hatta mümkünse evin bahçesinde temel hareketleri yapmak istiyorum. Squat, deadlift gibi. bunları aldıktan kısa bir süre sonra sehpa alıp bench presste yapabilirim.

1691149256129.png

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Musa ÖZ
Merhaba, ilanda olimpik ağırlıkların sığacağını söylemiş. Sizce doğru mudur? Ben spor salonundan ziyade evde hatta mümkünse evin bahçesinde temel hareketleri yapmak istiyorum. Squat, deadlift gibi. bunları aldıktan kısa bir süre sonra sehpa alıp bench presste yapabilirim.

1691149256129.png
Squat yapamazsın ; squat için squat barı lazım çünkü bacak çalışacağın bir ağırlığı yerden alıp sırtına koyamazsın. Deadlift yaparsın row yaparsın EĞER bar koyma yerli bench sehpası alırsan benchte yapabilirsin. Benim önerim en az 5×2 olacak şekilde dambıl da alman.

Semihh35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Semih aytekin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Squat yapamazsın ; squat için squat barı lazım çünkü bacak çalışacağın bir ağırlığı yerden alıp sırtına koyamazsın. Deadlift yaparsın row yaparsın EĞER bar koyma yerli bench sehpası alırsan benchte yapabilirsin. Benim önerim en az 5×2 olacak şekilde dambıl da alman.
yüksek bir yere koyup ordan sırtıma almayı düşünmüştüm onun için ne yapabiliriz yani bu bar temel hareketler için uygun mudur sizce hocam?

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Musa ÖZ

1691149256129.png
Uygundur ama fiyatı ucuz geldi alırken bi sağlamlık testi yapın kaç kg plaka alacağını sorun. Barın kendi ağırlığı 500 grammış yani fazla bir ağırlık takamazsınız o yüzden deadlift gibi hareketler için pek uygun olmaz. Max 35 - 40 kg falan alır bu büyük ihtimalle çünkü benim evdeki var 2 kg kendi ağırlığı ve max 70 kg plaka takabiliyorum. 1/4 ü ağırlığında olduğu için o kadar bile taşıyabileceğini sanmam ama denemeden bilemeyiz tabii.

Semihh35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Semih aytekin
Uygundur ama fiyatı ucuz geldi alırken bi sağlamlık testi yapın kaç kg plaka alacağını sorun. Barın kendi ağırlığı 500 grammış yani fazla bir ağırlık takamazsınız o yüzden deadlift gibi hareketler için pek uygun olmaz. Max 35 - 40 kg falan alır bu büyük ihtimalle çünkü benim evdeki var 2 kg kendi ağırlığı ve max 70 kg plaka takabiliyorum. 1/4 ü ağırlığında olduğu için o kadar bile taşıyabileceğini sanmam ama denemeden bilemeyiz tabii.
peki siz ne önerirsiniz hocam hangi barlardan almalıyım?

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Musa ÖZ
peki siz ne önerirsiniz hocam hangi barlardan almalıyım?
Screenshot_2023-08-04-19-53-25-632_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Hocam internetteki bu ürünlerin aşağı yukarı hepsi aynı kalite de, çoğunun üreticisi de aynı zaten. Durumunuz varsa bunlardan bir tanesini alabilirsiniz (gene yorumları okuyun). Pahalı gelirse aynılarının ikinci ellerini alabilirsiniz dediğim gibi bu fiyat bandındaki ürünlerin neredeyse hepsi aynı. Bütçenize uygun en az 50 kg plakalı bir seti alabilirsiniz. Size önerim dambılsız sadece bar ve plakanın olduğu setleri alıp dambılları hazır olarak ayrı almanız. Örneğin bu : https://www.trendyol.com/arben-teda..._j9pi8zV3k70mPvwqTlWbmw2Am-c-sMhoCxqkQAvD_BwE
Çünkü bu tarz ucuz ağırlık setlerinin plakaları kumla doldurulduğu(yani döküm olmadıkları) için fazla ağır olmasa da boyut olarak çok büyük olduklarından bazı hareketleri yaparken zorlanabilirsiniz (deadlift barbell row bench press gibi barla yapılan hareketler de sorun yok). Sormak istediğiniz bir soru varsa elimden geldiğince cevaplarım gene.

Semihh35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Semih aytekin
Alıntıyı görüntüle
Hocam internetteki bu ürünlerin aşağı yukarı hepsi aynı kalite de, çoğunun üreticisi de aynı zaten. Durumunuz varsa bunlardan bir tanesini alabilirsiniz (gene yorumları okuyun). Pahalı gelirse aynılarının ikinci ellerini alabilirsiniz dediğim gibi bu fiyat bandındaki ürünlerin neredeyse hepsi aynı. Bütçenize uygun en az 50 kg plakalı bir seti alabilirsiniz. Size önerim dambılsız sadece bar ve plakanın olduğu setleri alıp dambılları hazır olarak ayrı almanız. Örneğin bu : https://www.trendyol.com/arben-tedarik/arbentedarik-dambil-seti-5-kg-x-2-adet-10-kg-agirlik-seti-dumbell-set-p-240190242?gads=true&tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:home_y:gm_z:gm_t:pla_standard_shopping&gclid=CjwKCAjww7KmBhAyEiwA5-PUSoSvQPfMaF-KK_QB0GQXbL_j9pi8zV3k70mPvwqTlWbmw2Am-c-sMhoCxqkQAvD_BwE
Çünkü bu tarz ucuz ağırlık setlerinin plakaları kumla doldurulduğu(yani döküm olmadıkları) için fazla ağır olmasa da boyut olarak çok büyük olduklarından bazı hareketleri yaparken zorlanabilirsiniz (deadlift barbell row bench press gibi barla yapılan hareketler de sorun yok). Sormak istediğiniz bir soru varsa elimden geldiğince cevaplarım gene.
evet fiyatı biraz pahalı ucuzunu bulabilirsem 200 250 TL fiyat bandında olanları varsa alabilirim.

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Musa ÖZ
Top Bottom