Neler Yeni

GPU Karşılaştırma Sitesi Yayınlıyorum!!! Düşünce ve Önerileriniz..

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,813
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Tesekkurler Bursa bilgisayarcilari tarafindan destekleniyorsun
Teşekkürler dostum, eksik olmayın :peepokalp:
Mesaj otomatik birleştirildi:

donanım dünyasında özellikle türklerden çıkmış en iyi şeylerden biri çok teşekkür ederim bir de ortalama darboğaz gösteren bir yer daha olursa süper olur (o biraz imkansız ama işte :D)
Ortalama darboğaz olması için işlemci de olması lazım, benim sunduğum tam olarak iki ekran kartının yüzde yüz kullanımda hangi oyunlarda daha performanslı olacağı olacak.:peepokalp:
İşlemci eklemek içimden geliyor fakat her işlemcinin her ekran kartında verdiği FPS değerlerini bulmak mesele her yer yanlış bilgilerle dolup taşıyor, yalan bilgi vermekte asla istemiyorum. Test yapmak isterim ama bu testleri yapmakta bir o kadar maddi desek gerektiriyor:)

Son düzenleme:

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1

Ortalama darboğaz olması için işlemci de olması lazım, benim sunduğum tam olarak iki ekran kartının yüzde yüz kullanımda hangi oyunlarda daha performanslı olacağı olacak.:peepokalp:
İşlemci eklemek içimden geliyor fakat her işlemcinin her ekran kartında verdiği FPS değerlerini bulmak mesele her yer yanlış bilgilerle dolup taşıyor, yalan bilgi vermekte asla istemiyorum. Test yapmak isterim ama bu testleri yapmakta bir o kadar maddi desek gerektiriyor:)
Kendin test yapmadığın sürece tam doğru bilgi olmayabilir. Çünkü FPS leri alacağın sitelerin hepsi güncel olması lazım. Örnek veriyorum Ryzen 5 3600 ile RX 6600 testleri 2 3 yıl önceki testler olacak. Güncel sürüm driverlar ile aralarında fark olur. Benzeri bir uygulama GamingGenTR sitesinde var. Hangi sistem ne kadar FPS alıyor gibi. Başka sitelerdeki veriler ile bilgi verecekse bence bir tık sıkıntılı.

Ek olarak sadece driverlar değil oyunların optimizasyon güncellemeleri var. Sen testi bulur koyarsın bir süre sonra oyuna optimizasyon güncellemesi gelir FPS değişir bilgi doğru olmaz.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,813
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Kendin test yapmadığın sürece tam doğru bilgi olmayabilir. Çünkü FPS leri alacağın sitelerin hepsi güncel olması lazım. Örnek veriyorum Ryzen 5 3600 ile RX 6600 testleri 2 3 yıl önceki testler olacak. Güncel sürüm driverlar ile aralarında fark olur. Benzeri bir uygulama GamingGenTR sitesinde var. Hangi sistem ne kadar FPS alıyor gibi. Başka sitelerdeki veriler ile bilgi verecekse bence bir tık sıkıntılı.

Ek olarak sadece driverlar değil oyunların optimizasyon güncellemeleri var. Sen testi bulur koyarsın bir süre sonra oyuna optimizasyon güncellemesi gelir FPS değişir bilgi doğru olmaz.
Herhangi bir siteden değer almıyorum dostum. Zaten mesele de böyle verileri alabilecek bir site olmaması. O yüzden böyle bir web sitesi yayınlayacağım:)
Fps değerlerinin bir kısmı test ile yapılıyor, bir kısmı da sadece bir kaynaktan alınarak değil bir çok kaynaktan araştırılarak(örn. youtube test videoları) net bir şekilde sunuluyor. Uzun süredir bu projeyle uğraşıyorum.
Site yönetiminde elbette birisi olacak. Bilgiler bir kere yazılıp bırakılmayacak, devamlı güncellenecek.
Dediğin doğru, fps'ler değişir fakat iki ekran kartının birbirine oranla ne kadar yüksek fps verdiği zor değişir.
O yüzden sonuç kısmında her oyuna yüzdelik bar yerleştirdim bu sayede iki gpu arasındaki fark daha kolay bir şekilde anlaşılabilecek.
(Görseldeki barlar örnektir, bir veri bulunmamaktır)

1740682094536.png

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Herhangi bir siteden değer almıyorum dostum. Zaten mesele de böyle verileri alabilecek bir site olmaması. O yüzden böyle bir web sitesi yayınlayacağım:)
Fps değerlerinin bir kısmı test ile yapılıyor, bir kısmı da sadece bir kaynaktan alınarak değil bir çok kaynaktan araştırılarak(örn. youtube test videoları) net bir şekilde sunuluyor. Uzun süredir bu projeyle uğraşıyorum.
Site yönetiminde elbette birisi olacak. Bilgiler bir kere yazılıp bırakılmayacak, devamlı güncellenecek.
Dediğin doğru, fps'ler değişir fakat iki ekran kartının birbirine oranla ne kadar yüksek fps verdiği zor değişir.
O yüzden sonuç kısmında her oyuna yüzdelik bar yerleştirdim bu sayede iki gpu arasındaki fark daha kolay bir şekilde anlaşılabilecek.
(Görseldeki barlar örnektir, bir veri bulunmamaktır)

Alıntıyı görüntüle
Fps değerlerinin bir kısmı test ile yapılıyor, bir kısmı da sadece bir kaynaktan alınarak değil bir çok kaynaktan araştırılarak(örn. youtube test videoları) net bir şekilde sunuluyor.
İşte bundan bahsediyorum zaten hepsi aynı değil taraflı yayıncılar var. Doğru olmuyor çoğu. 3 yerine 5 gösteriyor. Ayarları yüksekte gösterip low ayarda test ediyorlar falan bir sürü hilesi var zaten.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,813
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Kendi dukkanim yok tanidiklara onerecegim ben 2. El veya 0 alip sistem toplayip satiyorum
İnşallah bir gün dükkanında olur dostum:)

İşte bundan bahsediyorum zaten hepsi aynı değil taraflı yayıncılar var. Doğru olmuyor çoğu. 3 yerine 5 gösteriyor. Ayarları yüksekte gösterip low ayarda test ediyorlar falan bir sürü hilesi var zaten.
Aynen öyle. Sitedeki yayınlanacak oyunlar medium ayarda ve 1080p'de test ediliyor. Herhangi bir hile olmayacak.
Amaç dediğim gibi 30 fps veya 50fps vermesi değil. Mesele hangi GPU'nun daha iyi olduğunu sunmak.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
efe araci

çok doğru diyorsunuz benim önerim 7500f 7800x3d 5600 gibi popüler işlemciler eklemeniz onun harici ihtiyaç olmaz bütçe sorunu olucak ise youtubede ki oyun testlerini alıp ortalama çıkarılabilir tekrardan teşekkür ederiz :peepokalp:

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,813
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
çok doğru diyorsunuz benim önerim 7500f 7800x3d 5600 gibi popüler işlemciler eklemeniz onun harici ihtiyaç olmaz bütçe sorunu olucak ise youtubede ki oyun testlerini alıp ortalama çıkarılabilir tekrardan teşekkür ederiz :peepokalp:
Dediklerini düşüneceğim dostum, ben teşekkür ederim :peepokalp:

SpeedCar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,025
İsim
Eymen Gürel
Hocam öncelikle şimdiden elinize emeğinize sağlık, çok merak ediyorum siteyi.
Şimdiden hayırlı olsun :peped:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,804
Üyeler
168,852
Son üye
winstonredf
Top Bottom