Neler Yeni

GPU Kullanımı %0 a düşüyor ve oyun birkaç saniyeliğine donuyor.

labato

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Eymen Özaydın
Oyun oynarken 5-10 dakikada bir GPU kullanımım %10 un altına düşüyor, ekran kartı fanları hızlanıyor oyun 2-3 saniyeliğine(bazen daha uzun) donuyor ancak skypetan sesler gelmeye, ve benim sesim arkadaşlarıma gitmeye devam ediyor. Nasıl çözebilirim?
NOT : Bu durum bu konuyu açarken bile oldu yani masaüstünde de olabiliyor.
Sistem özelliklerim :
  • MSI PRO B650-S WiFi 7200mhz(OC) RGB M.2 AM5 ATX DDR5 Anakart
  • DeepCool LE500-MARRS LED 240mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
  • DeepCool CC560 V2 700W 80+ Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
  • TwinMOS 1TB NVMe Gen3 Okuma 3600MB-Yazma 3250MB M.2 SSD (NVME1TB2280AP)
  • MSI GeForce RTX 4070 Super Ventus 2X OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • Corsair 16GB Vengeance 5200Mhz CL40 DDR5 AMD EXPO Ram (CMK5X16G1B52Z40A2-Bulk-Kutusuz)
  • AMD Ryzen 7 7800X3D 5.00 Ghz 8 Çekirdek 104MB AM5 5nm İşlemci (Tray)

labato

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Eymen Özaydın
Müsait olduğunuzda benim dediğimi de bir dener misiniz? Shadowplay'den masaüstü yakalamayı kapatıp girin bir oyuna.
Shadowplay zaten kapalıymış ancak "Dikkat çekenleri yakala" özelliği açıktı onu kapattım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam windows arama yerine grafik yaz gpu donanım hızlandırma açıksa kapat bende de oluyordu. Bu ayarı kapattım düzeldi. Yeniden başlat unutma :)
Yaklaşık yarım saattir deniyorum. Maalesef çözüm olmadı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
İbrahim yasir
Shadowplay zaten kapalıymış ancak "Dikkat çekenleri yakala" özelliği açıktı onu kapattım.

Yaklaşık yarım saattir deniyorum. Maalesef çözüm olmadı.
Windows update kontrol ettin mi manuel olarak

Windows update kontrol ettin mi manuel olarak
Ben o şekilde çözdüm

KlausM

80+ Silver
Hocam dediğim gpu zamanlamasını kapattım düzeldi. Bileşenler de sorun olsa hala yapmaya devam ederdi. Ben böyle çözdüm açtığım da bu ayarı sorun tekrar devam ediyor çünkü
Dostum senin sistem bileşenlerin de sıkıntı yok zaten arkadaşın ramlerinde de sıkıntı yok ama oynadığı oyunlar sağlam olduğundan rami yetersiz ve frekansıda kısık olduğundan drop yiyor senin dediğin olay başka bir mevzu senin onu açman zaten hata zaten o ayar darboğaz yiyenler için önerilen bir ayar onu açman sana şu yönden etkilemez dedim işlemcin ekran kartına göre uyumlu ve dengeli güçte ama daha zayıf olsa bir işlemcin olsa fps düşerdi ama kasma olmazdı uyumlu olan bileşenleri sen bu ayarı açarak uyumluluklarını bozuyorsun bu sebepten sen drop yemişsin ama adamın öyle bir sorunu yok bileşenleri uyumlu ama ramleri yetersiz bunu anlatmaya çalışıyorum oyun için yetersiz renderi kötü arkadaş hâlâ daha xmp ayarını ve diğer bios performans ayarlarlarını yapmamakta ısrarcı ben yöntemlerimi söyledim ya gerekli xmp profili açılacak ve diğer bios performans ayarları yapıalcak ki bu yaptıklarımız teknoloji açmak o.c falan yapmıyoruz ya da ramlareni 32 gb yapacak 4800 mhz default devam edecek.

labato

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Eymen Özaydın
oynadığı oyunlar sağlam olduğundan
Reis minecraftta falan da kasıyor. Bir de XMP yi açtım bios ayarlarını yaptım hala devam ediyor.

Arkadaşlar yeni konu açmak istemediğim için hepinize soruyorum. Sorun ekran kartındaysa diye dahili ekran kartını kullanayım dedim ve Displayport kablosunu anakarta bağladım ancak görev yöneticisinde hala iki GPU da kullanılıyor gözüküyor. Acaba mining tarzı bir durum mu var?

Son düzenleme:

KlausM

80+ Silver
Reis minecraftta falan da kasıyor. Bir de XMP yi açtım bios ayarlarını yaptım hala devam ediyor.

Arkadaşlar yeni konu açmak istemediğim için hepinize soruyorum. Sorun ekran kartındaysa diye dahili ekran kartını kullanayım dedim ve Displayport kablosunu anakarta bağladım ancak görev yöneticisinde hala iki GPU da kullanılıyor gözüküyor. Acaba mining tarzı bir durum mu var?
Ben de grafik kartından alıyorum görüntüyü ve ekran kartım oyunlar ve render dışında çalışmıyor yani kısacası yük altında olmadığında, eğer sende ikiside çalışıyorsa virüs girmiş olabilir. ekran kartını yüzde kaç kullanılıyor?
benim boşta böyle
1741527179019.png

labato

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Eymen Özaydın
Ben de grafik kartından alıyorum görüntüyü ve ekran kartım oyunlar ve render dışında çalışmıyor yani kısacası yük altında olmadığında, eğer sende ikiside çalışıyorsa virüs girmiş olabilir. ekran kartını yüzde kaç kullanılıyor?
benim boşta böyle
Alıntıyı görüntüle
Hocam sanırım o an oyun içinde değiştirdim diye öyle oldu. Ne masaüstünde kullanım fazla ne de oyun içinde çık gir yapınca aynı sorun oldu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,512
Üyeler
169,572
Son üye
Meywis
Top Bottom