Neler Yeni

GPU Kullanımı %0 a düşüyor ve oyun birkaç saniyeliğine donuyor.

labato

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Eymen Özaydın
Oyun oynarken 5-10 dakikada bir GPU kullanımım %10 un altına düşüyor, ekran kartı fanları hızlanıyor oyun 2-3 saniyeliğine(bazen daha uzun) donuyor ancak skypetan sesler gelmeye, ve benim sesim arkadaşlarıma gitmeye devam ediyor. Nasıl çözebilirim?
NOT : Bu durum bu konuyu açarken bile oldu yani masaüstünde de olabiliyor.
Sistem özelliklerim :
  • MSI PRO B650-S WiFi 7200mhz(OC) RGB M.2 AM5 ATX DDR5 Anakart
  • DeepCool LE500-MARRS LED 240mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
  • DeepCool CC560 V2 700W 80+ Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
  • TwinMOS 1TB NVMe Gen3 Okuma 3600MB-Yazma 3250MB M.2 SSD (NVME1TB2280AP)
  • MSI GeForce RTX 4070 Super Ventus 2X OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • Corsair 16GB Vengeance 5200Mhz CL40 DDR5 AMD EXPO Ram (CMK5X16G1B52Z40A2-Bulk-Kutusuz)
  • AMD Ryzen 7 7800X3D 5.00 Ghz 8 Çekirdek 104MB AM5 5nm İşlemci (Tray)

wruno

80+
ramlarin işleme hızı, xmp açmak zararlı değil aksine faydalıdır bf1 oynadığından bahsettin oyunda bir sürü detay var harita büyük bunları ram renderlaryıp ekranına gönderiyor ama frakansı daha hızlı olursa daha hızlı işlem yapar ve drop yemezsin, işlem hızın yavaş olduğu için drop yiyorsun zaten
zararlı veya faydalı oldugundan bahsetmedim. normal frekansında kullanmayı dropla nasıl bagdaştırdın onu anlamadım. ozaman xmp acmayan herkes dropmu yemesi gerekiyor?

KlausM

80+ Silver
zararlı veya faydalı oldugundan bahsetmedim. normal frekansında kullanmayı dropla nasıl bagdaştırdın onu anlamadım. ozaman xmp acmayan herkes dropmu yemesi gerekiyor?
Oynadığın oyun bf1 dostum, ben sana belirli bir oyunda mı yoksa tüm oyunlarda mı diye sordum? tüm işlemlerde drop yemesi gerekiyor diye bir cümle kurdum mu? açıp açmamak senin kararın daha fazla dil dökemem

labato

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Eymen Özaydın
Bir şey sormak istiyorum. Bu hangi oyunlarda oluyor ya da neyde oluyor? Bende de aynı sorun vardı. Masaüstü kaydedicisini kapatınca düzeldi. Sonrasında Tam ekran olmayan uygulamalarda masaüstü yakalayıcısı açıkken olduğunu fark ettim. Eğer oyundan kaynaklıysa belki Shadowplay yapıyor olabilir.
Hayır çoğu oyunda oluyor.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.

KlausM

80+ Silver
Hocam windows arama yerine grafik yaz gpu donanım hızlandırma açıksa kapat bende de oluyordu. Bu ayarı kapattım düzeldi. Yeniden başlat unutma :)
Bu ayar darboğaz olan sistemlerde işlemci ile ekran kartı arasında olan veri akışını dengelemek için olan bir ayar, arkadaşın sistem bileşenlerinde darboğaz yok açsada kapasada bir şey fark etmez sorun ram kaynaklı ramleri default ayarında kullanıyor frekansları düşük geliyor + olarak 16 gb ram var oyundadığı oyun ise bf1 gibi sağlam bir oyun tabi ki de ram kaynaklı sorun, ya ramleri 32 gb yapacak ya da ram frekansını 5200 mhz yapacak ve gerekli bios performans ayarlarını yapacak yoksa başka yolu yok .

acilo5050

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Halil uçar
Bu ayar darboğaz olan sistemlerde işlemci ile ekran kartı arasında olan veri akışını dengelemek için olan bir ayar, arkadaşın sistem bileşenlerinde darboğaz yok açsada kapasada bir şey fark etmez sorun ram kaynaklı ramleri default ayarında kullanıyor frekansları düşük geliyor + olarak 16 gb ram var oyundadığı oyun ise bf1 gibi sağlam bir oyun tabi ki de ram kaynaklı sorun, ya ramleri 32 gb yapacak ya da ram frekansını 5200 mhz yapacak ve gerekli bios performans ayarlarını yapacak yoksa başka yolu yok .
Bende i7 14700k cl30 6400mhz ram 64gb rtx4070ti var. Bende niye oluyordu peki hocam buna çözümünüz nedir

kepenss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Mert Can
En büyük yanlışı yapıyorsun drop yemenin büyük sebeplerinden birisi bu dostum ramlarin frekansının düşük hızda çalışması tam gücü alamıyorsun
İlk işin xmp ayarını açıyorsun
Alıntıyı görüntüle
bu ayarları da yap
Alıntıyı görüntüle

reszie bar ayarını da açıyorsun amd ise de

AMD Smart Access Memory​

ayarını açıyorsun performansın uçacak
bende xmp değil de docp var, onu açıyorum, asus bioslarda bu dediğin diğer ayarları nasıl yaparım? zararı olur mu? boost overdrive, low latency vs aktif mi olacak hep

KlausM

80+ Silver
Bende i7 14700k cl30 6400mhz ram 64gb rtx4070ti var. Bende niye oluyordu peki hocam buna çözümünüz nedir
Bileşenlerinde arıza vardır yada virüs kaynaklıdır arkadaşda olduğunu gibi bariz yetersiz bileşen sorunları yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

bende xmp değil de docp var, onu açıyorum, asus bioslarda bu dediğin diğer ayarları nasıl yaparım? zararı olur mu? boost overdrive, low latency vs aktif mi olacak hep
docp ayarını bilmiyorum, diğer ayarları yapabilirsin zaten bende kafama göre açmadım bunları pc hocası,donanım arşivinin videolarını izleyerek ve araştırarak açtım zararı yok. bu özelliklerden xmp olan ramleri default mhz frekansından olması gereken frekansa getiriyor ve low latency dediğimiz de ramlerin geçikmesini azaltan bir teknoloji, boost overdrive dediğimiz olayda işlemcinin temel frekansının üstüne çıkmasına olanak sağlayan bir özellik benim işlemci temel frekansı 3.8ghz o özelliği açıktığımda 4.5ghz 5ghz alabileceği en yüksek değerlere çıktı ve fps yükseldi insanlara bunu detaylı anlatmadığımda sanki yanlış bir bilgi vermişim gibi bilgisayara zarar verebilecek bir özellik açtırdığımı falan sanıyorlar araştırmadan bilmeden yardımcı olmak isteyen insanlarında heveslerini kırıyorlar zaten bu tür yorum atan insanları engelliyorum artık.

Son düzenleme:

acilo5050

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Halil uçar
Bileşenlerinde arıza vardır yada virüs kaynaklıdır arkadaşda olduğunu gibi bariz yetersiz bileşen sorunları yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

docp ayarını bilmiyorum, diğer ayarları yapabilirsin zaten bende kafama göre açmadım bunları pc hocası,donanım arşivinin videolarını izleyerek ve araştırarak açtım zararı yok. bu özelliklerden xmp olan ramleri default mhz frekansından olması gereken frekansa getiriyor ve low latency dediğimiz de ramlerin geçikmesini azaltan bir teknoloji, boost overdrive dediğimiz olayda işlemcinin temel frekansının üstüne çıkmasına olanak sağlayan bir özellik benim işlemci temel frekansı 3.8ghz o özelliği açıktığımda 4.5ghz 5ghz alabileceği en yüksek değerlere çıktı ve fps yükseldi insanlara bunu detaylı anlatmadığımda sanki yanlış bir bilgi vermişim gibi bilgisayara zarar verebilecek bir özellik açtırdığımı falan sanıyorlar araştırmadan bilmeden yardımcı olmak isteyen insanlarında heveslerini kırıyorlar zaten bu tür yorum atan insanları engelliyorum artık.
Hocam dediğim gpu zamanlamasını kapattım düzeldi. Bileşenler de sorun olsa hala yapmaya devam ederdi. Ben böyle çözdüm açtığım da bu ayarı sorun tekrar devam ediyor çünkü

Top Bottom