Neler Yeni

GPU KULLANIMI YÜKSEK AMA DÜŞÜK FPS VE SICAKLIK

yusaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yusa
İyi günler elimde i5 10400f, 16gb ram ve gaming x 1660S ekran kartı bulunmakta. Geçtiğimiz gün warzone oynamak için girdiğimde düşük fps sorunuyla karşılaştım. normalde Oyunu sabit 75 fps oynarken gpu kullanımı 65-75 sıcaklık ise 65-70 civarlarında oluyordu. Dün oyuna girdiğimde farkettim ki ekran kartımın kullanımı yüzde 99 fakat sıcaklık 61 derece de 50-55 fpslerde bir performans veriyordu. Geçen ay aynı sorunu tekrar yaşadıgımda windowsu 21H1 e güncellediğimde sorun ortadan kalkmıştı. Fakat dün tekrar yaşamaya başladım. Acaba warzone dan mı kaynaklanıyor diye bakmak için hemen Forza horizon 4 e girdim ve onda da aynı sorun vardı. Sabah işe gidiyorum akşam geldiğimde 2-3 saat bilgisayara bakıyorum. Nasıl bozulabilir ne bozalabilir dün iyiyken bu gün nasıl böyle olabilir bıktım artık kırıcam kartı az kaldı. Neyden kaynaklandığını bulabilsem ona göre bir çözüm üreticem. Oyun içi 2 tane ss paylaşacağım. Normalde ana ekran da en fazla 40 kullanımı görüyordum.

Ekler

• 1111.png
    1111.png
    1.5 MB · Hit: 93
  • ssss.png
    ssss.png
    2 MB · Hit: 90

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,414
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
İyi günler elimde i5 10400f, 16gb ram ve gaming x 1660S ekran kartı bulunmakta. Geçtiğimiz gün warzone oynamak için girdiğimde düşük fps sorunuyla karşılaştım. normalde Oyunu sabit 75 fps oynarken gpu kullanımı 65-75 sıcaklık ise 65-70 civarlarında oluyordu. Dün oyuna girdiğimde farkettim ki ekran kartımın kullanımı yüzde 99 fakat sıcaklık 61 derece de 50-55 fpslerde bir performans veriyordu. Geçen ay aynı sorunu tekrar yaşadıgımda windowsu 21H1 e güncellediğimde sorun ortadan kalkmıştı. Fakat dün tekrar yaşamaya başladım. Acaba warzone dan mı kaynaklanıyor diye bakmak için hemen Forza horizon 4 e girdim ve onda da aynı sorun vardı. Sabah işe gidiyorum akşam geldiğimde 2-3 saat bilgisayara bakıyorum. Nasıl bozulabilir ne bozalabilir dün iyiyken bu gün nasıl böyle olabilir bıktım artık kırıcam kartı az kaldı. Neyden kaynaklandığını bulabilsem ona göre bir çözüm üreticem. Oyun içi 2 tane ss paylaşacağım. Normalde ana ekran da en fazla 40 kullanımı görüyordum.
Oyun içi olan SS'de kartın güç tüketimi kısmında 73 watt mı yazıyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Revainer

Son düzenleme:

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,414
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,414
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
1630264442036.png

Kart buradaki testler 120-130w çekiyor.

yusaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yusa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet o civarlarda lobideykende de o miktarlarda güç çekiyor sorun ondan mı kaynaklanıyor ?
1630264454790.png

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Tuğrul
Arkadaşında dediği gibi çekilen güç yetersiz
Psu da sorun olabilir
Kablosu yeterli gucu iletemiyor olabilir
Eğer oynadiysaniz ekran kartının güç profili bozulmuş olabilir. (Sifirlamayi deneyebilirsiniz)

yusaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yusa
Bilgisayarı aldıgımdan beri herhangi bir ayarla oynamadım. Dediğim gibi geçen ay da aynı sorunu yaşamıştım. Sorunun Warzone dan kaynaklandığını düşündüm çünkü oyuna yeni sezon güncellemesi gelmişti. Gene bayağı uğraştım. Hiç bir sonuç alamadım en son Windows güncelledim düzeldi. Dün e kadar her şey iyidi. Fakat sabah girdiğimde bu sorunla karşılaştım. Acaba dedim Warzone gibi bir oyuna girsem aynı sorunu yaşarmıyım dedim. Yüklü olan en güçlü oyuna girdim. FH4'de de aynı sorunu yaşadım.

Hamster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Yiğit Demir
ekran kartına veya windows a güncelleme gelmiş olabilir, bi' kontrol et derim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,741
Üyeler
162,053
Son üye
u46X
Top Bottom