Çözüldü✓ GPU kullanımım CPU yeterli olmasına rağmen çok düşük

Zeydot

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar taze sistem aldım. İçerisinde RTX 5070 ve 7500F var. Buna rağmen GPU kullanımım %30'larda geziyor ve fps dropları, kasmalar yaşıyorum. Tüm driverları indirip güncelledim hepsinden eminim. Monitörüm 75hz 1080p eski bir model, sorun bundan olabilir mi? Yeni aldığım bir sistemde yaşamak beni çok üzüyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Hangi oyunda hangi ayarlarda geziyor kardeşim bir olay belirterek darboğaz var diyemezsin ki neye göre yardım edecek millet ?

Kusura bakma, birçok oyunda ultra ayarlarda DLSS kalite seçeneğinde bu problemi yaşıyorum. R6, Marvel Rivals üstünden kendim test ettim.

Arkadaşlar taze sistem aldım. İçerisinde RTX 5070 ve 7500F var. Buna rağmen GPU kullanımım %30'larda geziyor ve fps dropları, kasmalar yaşıyorum. Tüm driverları indirip güncelledim hepsinden eminim. Monitörüm 75hz 1080p eski bir model, sorun bundan olabilir mi? Yeni aldığım bir sistemde yaşamak beni çok üzüyor, yardımcı olursanız sevinirim.
5070 1080p kartı değil. 2cisi FPS degerlerin yüksekse monitör Hz kırılmalar ve oluyordur. Monitörün düşük Hz 1080p olduğu için tam yükte çalışmıyordur.

fps sabitleme ya da vsync açık değil. FPS aslında başta pek sorun yaratmıyor ama onu kullanım düşüşü oluyor GPU'da, ani drop yüzünden kasma oluyor. Fps genelde en üst ayarlarda 120 lerde seyredebiliyor iki oyunda da.
vsyn ya da fps sabitleme açık mı ? fpsler kaçlarda seyrediyor ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5070 1080p kartı değil. 2cisi FPS degerlerin yüksekse monitör Hz kırılmalar ve oluyordur. Monitörün düşük Hz 1080p olduğu için tam yükte çalışmıyordur.
Anlıyorum peki sizce servise götürüp durumu garanti altına almam mantıklı mı? Belli bir süre monitör alamayacağım çünkü.

fps sabitleme ya da vsync açık değil. FPS aslında başta pek sorun yaratmıyor ama onu kullanım düşüşü oluyor GPU'da, ani drop yüzünden kasma oluyor. Fps genelde en üst ayarlarda 120 lerde seyredebiliyor iki oyunda da.

Anlıyorum peki sizce servise götürüp durumu garanti altına almam mantıklı mı? Belli bir süre monitör alamayacağım çünkü.
2k monitör varsa arkadaşınız da bir deneyin, orda aynı sorun varsa verirsiniz.

Yada TV de deneyebilirsiniz maksat tam yükte çalışmasını saglamak

Yada TV de deneyebilirsiniz maksat tam yükte çalışmasını saglamak
çok teşekkür ederim haklıymışsınız. televizyona bağlayıp denedim, bahsettiğim her oyunda çözünürlüğü 2k ve 4k da deneyince mükemmel performans aldım.

hoca senin de mantık biraz tuhaf, 5070 alıp 1080p düşük hz monitörde kalmak.... acayip tuhaf

boş muhabbet olucak ama en ucuz 5070 27k tl. en ucuz 144 hz monitörler 3-4k bandında :D neyse iyi eğlenceler

Geri