GPU Madenciliği Tekrardan Dönüyor mu ?

Nirvana

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,169
İnsanların ekran kartlarını topladıklarını gördüm ve yazmak istedim bilgisi olanlar vardır diyerek bu konuya açıklık getirmek istedim .
İleriye dönük kripto cüzdanı mı hazırlıyorlar pek emin değilim sürekli bir ekran kartı alışverişi görmekteyim sebebini buna bağlamak istedim.
Şuan kazançlar ne durumda yoksa yükselişe fırlamak için tam fırsat mı ? Geçenlerde de bi youtube yorumuna karşılaştım ama tam hatırlamıyorum
20 adet rtx 3070 in getiri şuan nedir aylık olarak elektrik felan çıktıktan sonra ether , raven veya kaspa cinsinden biri bana buradan yardımcı olursa şu konuya çözüm getireceğim 3 gündür içim içimi kemiriyor.

Elektrik faturası sebebiyle batarsın mining için şuan başkasının bilgisayarını hackleyip mining yapman lazım(tavsiye değildir) yoksa çok pis zarara girersin

Forum gittikçe kötü duruma gidiyor ya da aktiflik azaldı yorum yapan yok yapan arkadaşlar saçma sapan senaryolu bir şekilde yorum yapmak için yazıyor durum ne yazikki böyle üzücü.

Konu hakkında bilgi sahibi olursan beni de bilgilendirir misin ben ekstra bir araştırmaya geçiyorum şu an

Forum gittikçe kötü duruma gidiyor ya da aktiflik azaldı yorum yapan yok yapan arkadaşlar saçma sapan senaryolu bir şekilde yorum yapmak için yazıyor durum ne yazikki böyle üzücü.
Ekran kartlarinin nerede satıldığını gördün zaten alim satim gruplarında sürekli bir alışveriş dönüyor

gpu madenciliğinin dönmesi bülent ersoy un çocuk doğurması ile eş değer aydi

gpu madenciliğinin dönmesi bülent ersoy un çocuk doğurması ile eş değer aydi
Bu yorumunu hatırlatacağım sana ilerleyen günlerde :) kriptonun x2 yapması bile yeterli bir konumda şuanda.

Erkeklerin hamile kalması kadar imkansız.

Bu yorumunu hatırlatacağım sana ilerleyen günlerde :) kriptonun x2 yapması bile yeterli bir konumda şuanda.
Şu an x2 yapan coinlerin değeri geçen sene kaç katı altındaymış onu da hesap et bakalım. X2nin hiçbir adı yok gaza gelmeyin boşuna.

Hocam miningin dönmesi çok zor şuanlık elektrik olsun kripto piyasası olsun ben pek dönebileceğini düşünmüyorum zaten eskiden yapan insanların büyük çoğunluğu zarar etti

Copilot'a sordum. Aldığım cevap.

🧊 Durumun Özeti: 2025’te Kripto Madenciliği

• Amerika’da madencilik hâlâ aktif, özellikle Güney Carolina gibi düşük enerji maliyetli bölgelerde büyük veri merkezleri kurulmuş durumda.
  • Avrupa’da ise enerji maliyetleri ve çevresel regülasyonlar nedeniyle bireysel madencilik azaldı, ama kurumsal tesisler hâlâ faaliyet gösteriyor.
  • ASIC cihazlar (özel madencilik donanımları) artık ekran kartlarının yerini aldı. Yani RTX 3080’leri kapışma dönemi biraz geride kaldı.
  • Dogecoin, Aleo gibi altcoin’ler ekran kartı ile madenciliğe hâlâ uygun olabilir, ama kârlılık ciddi donanım ve enerji optimizasyonu gerektiriyor.

🔋 Ekran Kartı Stoklarını Tüketen Dönem Ne Oldu?

• 2020–2022 arasında Ethereum gibi GPU ile kazılan coin’ler çok popülerdi.
  • Ethereum’un Proof of Stake sistemine geçmesiyle ekran kartı talebi düştü.
  • Şu anda ekran kartları daha çok oyunculara ve yapay zeka uygulamalarına hizmet ediyor.

🌍 Yeni Trendler

• Yenilenebilir enerjiyle madencilik (güneş, rüzgar) ön planda.
  • AI destekli madencilik stratejileri ile verimlilik artırılıyor.
  • Amerika’da yeni düzenlemeler stablecoin’leri ve dijital varlıkları daha net tanımlamaya başladı.

Geri