Neler Yeni

GPU performans hakkında

RAREX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
Merhaba millet öncelikle donanımımı söylemek gerekirse ;
Silverstone ML09B kasa
Msi b550i gaming edge itx anakart - Ryzen 5 3600 cpu -16 GB 3200 cl 16 ram'e
Samsung 970 evo plus 500 gb m2 ssd ve zotac 1650 gddr6 low profil ekran kartına sahibim.

İşlemci ve ram'i değiştirsem yani 5600x ve 3600 mhz cl 14 ram taksam performansta yükselme olur mu?
SFF kasa kullandığım için gpu değiştirme durumum yok.
Bu konu da tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur.

Herkese iyi forumlar :)

Son düzenleme:

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Merhaba millet öncelikle donanımımı söylemek gerekirse ;
Silverstone ML09B kasa
Msi b550i gaming edge itx anakart - Ryzen 5 3600 cpu -16 GB 3200 cl 16 ram'e
Samsung 970 evo plus 500 gb m2 ssd ve zotac 1650 gddr6 low profil ekran kartına sahibim.

İşlemci ve ram'i değiştirsem yani 5600x ve 3600 mhz cl 14 ram taksam performansta yükselme olur mu?
SFF kasa kullandığım için gpu değiştirme durumum yok.
Bu konu da tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur.

Herkese iyi forumlar :)
Performans artışı elbet yaşarsınız. Özellikle CPU tabanlı oyunlarda gözle görülür bir şekilde artış olur. GPU tabanlı oyunlar için ekran kartınızın desteklediği yere kadar gider diye düşünüyorum.

RAREX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Performans artışı elbet yaşarsınız. Özellikle CPU tabanlı oyunlarda gözle görülür bir şekilde artış olur. GPU tabanlı oyunlar için ekran kartınızın desteklediği yere kadar gider diye düşünüyorum.
hocam eğer değecek bi artış olacağını kesin bilsem yapacağım da boşuna maceraya da atılmak istemiyorum.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
hocam eğer değecek bi artış olacağını kesin bilsem yapacağım da boşuna maceraya da atılmak istemiyorum.
Bahsettiğim olay bu hocam. CPU tabanlı oyunlarda gözle görülür bir şekilde fps artar fakat diğer oyunlarda çok artmaz. Değiştirmez istersen sadece işlemcini değişirsin ki bence gerek yok. CL 16 ramden CL 14 e geçmenin fps üzerinde çok bir etkisi olacağını düşünmüyorum.

Top Bottom