Baştan sona yalan yanlış bilgiler içeriyor bu mesaj.
Dünya hibrit ve home/office çalışmaya her gün daha adepte olmaya çalışıyor, arkadaş diyor hiçbir şirket düşünmüyor
Geri kalanı için açıklama yapmayacağım, yorucu olacak, enerjiyi buraya harcamak istemiyorum.
Sizin sorunuza gelince, yeterli şekilde kullanıyorum demek o işi yapabilirim demek değildir, kompozisyon oluşturabiliyor musun? Çalışmaların sorun çözüyor mu bunlar önemli. Görselin üzerine yazı yazmak tasarımcılık değildir. Fakat Türkiye'de önüne gelen ajans açtığı, resmin üzerine yazı yazabilen tasarımcıyım diyor orası ayrı konu.
Doğrudan hiç tecrüben olmadan, ancak freelancer olarak hizmet verebilirsin, bunun içinde portfolio'nun vs. olması gerekiyor. Ve iş alma vs. süreçlerini takibini bilmen gerekiyor.
Bu alanda hiç şirket tecrüben yoksa işe girmen biraz yorucu olacaktır. Burda ya şirketlere gidip, stajer tasarımcı vs. gibi bir süre takılacaksın, ve durumuna göre seni içeri alma durumları olur ya da bir süre sonra sen kendin bir yola çıkıp kendin iş alıp yapmaya kovalayacaksın.
Arkadaşın dediği gibi 3-4 yıllık planlama falan kahkaha attım. Öyle bir şey yok. Bunun yanında 3D animasyonun grafik tasarımcı ile de doğrudan bir bağlantısı yok. Grafik tasarımcının temel programları bellidir. PS, AI, ID. Gerisi ekstraya girer bilmek zorunda değilsin, ama bilirsen sana + yazacak programlar. İş imkanı ve kazanç olarak bakarsan tabii 3D animasyonlar daha iyi kazandırır, ama önce oraya eğilim göstermen ve eğitim alman gerekiyor.
Denizli için, Google'ye Denizli reklam ajansları yaz. Ve çıkanlar arasından şirketlere mail at. Gerekiyorsa 1-2 ay ücretsiz haftanın belirli günleri git. Bir planlama ve akışı öğren. Sonrasında dediğim gibi gerekiyorsa kendi yolunu çizmeyi deneyebilirsin.
Doğrudan kendim evde bir şeyler üretmek istiyorum diyorsan, şablonlar, şekiller vs. hazırlayıp internette satış yapabilirsin. Ek olarak bu işler için okul vs. boş. 2/4 yıl üniye gitmek yerine azıcık düzgün bir ajansta çalışsan kat ve kat daha çok bilgi öğrenirsin.