Öneri Grafik Tasarım İçin Monitör Tavsiyesi

lmperıo

80+
Reaksiyon skoru
18
Bütçe
10000
Arkadaşlar Merhaba,

Grafik tasarım için kullanılacak bir monitör tavsiyesi istiyorum.
Genelde logo, sosyal medya afişleri vs işleri için kullanılacak. İleride 3D tasarımlar için de kullanılabilir.

Biraz da f/p bir monitör olabilir. 24-27 inç ideal olur diye düşünüyoruz.
Fiyat olarak 5000-10000 TL olabilir.

Biraz bakarken şöyle bir model gördüm. Yorumlarınıza ve önerilerinize açığım.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Sanal ortamda özellikle bilgisayar üzerinde herkeste farklı türde, özelliklerde monitör olduğu için herkesin gördüğü renk aynı olmayabiliyor (baskıya gönderildiğinde cmyk olacağı için orda sıkıntı yok). Grafiker için doğru renk vermesi, gerçeğe daha yakın renk vermesi açısından ips ya da iyi bir oled monitör güzel olur, tam model tavsiyesi veremiyorum maalesef.

Sanal ortamda özellikle bilgisayar üzerinde herkeste farklı türde, özelliklerde monitör olduğu için herkesin gördüğü renk aynı olmayabiliyor (baskıya gönderildiğinde cmyk olacağı için orda sıkıntı yok). Grafiker için doğru renk vermesi, gerçeğe daha yakın renk vermesi açısından ips ya da iyi bir oled monitör güzel olur, tam model tavsiyesi veremiyorum maalesef.

IPS veya OLED konusunda hemfikiriz.
O kadar çok ürün ve seçenek var ki insan karar veremiyor.

IPS veya OLED konusunda hemfikiriz.
O kadar çok ürün ve seçenek var ki insan karar veremiyor.
oledde görüntü sabit kaldığı için yanık oluşma ihtimali var 10k ya düzgün monitör yok va samsung var oda 11k felan

Arkadaşlar Merhaba,

Genelde logo, sosyal medya afişleri vs işleri için kullanılacak. İleride 3D tasarımlar için de kullanılabilir.

ips veya oled öneririm

IPS ve OLED kısmında zaten netiz.
Bize model lazım 😅

Asus pa278cv modeline bakabilirsin. Özellikle tasarım için tasarlanmış bir model, fiyat olarak biraz daha çıkabilirsen tercih edebilirsin bence.

Grafik tasarım monitörüdür.

Bir tık bütçe üzerinde kalıyor.

Asus pa278cv modeline bakabilirsin. Özellikle tasarım için tasarlanmış bir model, fiyat olarak biraz daha çıkabilirsen tercih edebilirsin bence.
Şu an zaten ekran. İkinci ekran olarak kullanılacak. Ondan dolayı fiyat olarak çokta yüksek düşünmüyoruz.

Arkadaşlar Merhaba,

%100srgb olan monitörlere bak, sanırım 10 bit oluyordu ama emin değilim.
8 bit monitörlerde 16.7 milyon 10 bit monitörlerde 1 milyar renk vardı sanırsam.
Ips, 10 bit bir monitör işini görecektir bence. Bende arıyorum

%100srgb olan monitörlere bak, sanırım 10 bit oluyordu ama emin değilim.
8 bit monitörlerde 16.7 milyon 10 bit monitörlerde 1 milyar renk vardı sanırsam.
Ips, 10 bit bir monitör işini görecektir bence. Bende arıyorum
Aramaya devam o halde.

Bende tasarım amaçlı Benq aldım. En iyi renkleri Samsung Dell ve Benq'nun verdiğini düşünüyorum. Ayrıca oled almanı çok önermem çünkü sarı turuncu yada gri renkleri farklı yansıtıyor. Uğraşması hem zor hemde pahalı.

Biraz da bu markalara bakayım o halde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,871
Üyeler
174,934
Son üye
eemirferrhan
Geri