Dostum neredeyse 4 yaşından beri bisiklet sürüyorum. 20 yaşındayım. İlk bisikletimi doğum günümde dedem almıştı ama zaten o zamanlar bisiklet ile ilgili hiçbir şey bilmiyordum. İkinci bisikletimi harçlıklarımla 10-11 yaşında aldım. Salcano Hector V frenliydi. Arkasında ve önünde amortisörü bulunuyordu. Arka amortisörü çok güzeldi, çok konforluydu, ön de idare ederdi. Gerçekten o zamanların en iyi bisikletiydi. Sonra arka lastiği falan aşındırdım. Satmak istedim. Kenarda da baya param vardı. Satıp 900 liraya Corelli Snoop 4.0 mekanik frenliden aldım. Sadece önünde amortisör bulunuyordu. Amortisörü kötü diye çok beğenmedim ve zinciri de sürekli atıyordu. Onu satıp son olarak Mosso Wildfire Hidrolik frenliden aldım. Ön süspansiyonları o kadar güzel ki çakıllı yolda bile düz gidiyormuşum hissi var. Bu sene içinde arka arttırıcı modelini yükseltmek istiyorum. Umarım sende gönlüne göre bir bisiklet alırsın. Alacağın bisikleti eğer sadece düz yolda kullanacaksan sıkıntı yok ama dağa bayıra çıkarsan kadro 2'ye falan bölünebilir. Süspansiyonlu olmasına dikkat et, ve mümkünse arka arttırıcı Shimano olsun.