Neler Yeni

GTA 5 ONLINE FPS DROP

Titanymus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batikan
i7-7700HQ 2.8GHz GTX1050 2GB , 8GB RAM özelliklerine sahip bir laptopum var. GTA 5 oynarken normal FPS değerlerine sahibim ancak hızlı araba sürerken FPS düşüşleri yaşıyorum . Internette biraz arastirma yaptigimda bunun laptopdaki turbo boost özelliğinden kaynaklandığını anladım.GTA 5 de araba sürerken işlemci hızı 3.4 GHz e kadar çıkıyor ve bu degerde ani düşmeler yaşanıyor. Ve bu olaya da şöyle bi çözüm buldum ThrottleStop adinda bir program indirdim ve islemci hizini 2.8GHz e sabitledim.Ve oyundaki FPS droplar düzeldi ve aşırı miktarda ısınmıyor(ort. 70°C)Bu kadar anlattıktan sonra asıl sorum şu; İşlemci hızını sabitlemek pc ye herhangi bir zarar verir mi ?

Emre Baş

80+ Gold
Soğutma yeterli görünüyor ama boşta iken fazla güç çeker buda bataryaya olumsuz yönde etkililer

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Hayır hiçbir sorun olmaz. Aksine ısınmayı önler ki siz de bunu fark etmişsiniz zaten.

Titanymus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batikan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soğutma yeterli görünüyor ama boşta iken fazla güç çeker buda bataryaya olumsuz yönde etkililer
saolun hocam cevabiniz icin ama sunu yanlis yazmisim galiba Turbo Boost özelliğini devre dışı bıraktım yani ne olursa olsun işlemci hızı 2.8GHz üstüne çıkmıyor yani pc boştayken 2.8GHz de durmuyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,345
Üyeler
159,607
Son üye
mustafa kutay
Top Bottom