Neler Yeni

GTA V - FPS değerlerim 80-85 civarında, nasıl yükseltebilirim?

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Hocam benim o şekilde FPS alması ile sorunum yok. Online modda FPS düşecek biliyorum fakat neden kartımın %100'ünü kullanmıyor. %70-80 kullanıyor ve 80-85 fps civarı alıyorum. %98 civarı kullansa artacak FPS değerim. Ayarları en yüksekten normale çektim FPS artsın diye. Bu seferde kartı %40-50 kullanıp yine 80-85 fps civarı veriyor.

Çok saçma yahu neden böyle? Adam ayarları yükseğe almış kartı %50 civarında kullanıyor. Aldığı FPS ise 55 gibi düşük bir değer. Kartın yarısını kullanmıyor neredeyse. Neden? GTA V mi izin vermiyor buna?
Offline kısmının çok farklı olduğunu sanmıyorum. Tamamen optimizasyon ile alakalı bir olay bu. Umarım düzelir.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Offline kısmının çok farklı olduğunu sanmıyorum. Tamamen optimizasyon ile alakalı bir olay bu. Umarım düzelir.
Offline kısmı çok farklı hocam, her şey en yüksek ayarlarda advanced graphics de açık ve distance scaling falan yarıya kadar çekili. MSAA 4X, TXAA açık şekilde O.C yaptığım canım 1660 Tİ kartım ile sabit 100-110 fps civarı alıyorum. Kartın olması gerektiği gibi %98 civarını kullanıyor. Aynı ayarlar ile online girdiğimde ise kartın %70-80 civarını kullanıp bana 80-85 fps veriyor. Ayarları düşürdüğümde ise %50 civarı kartı kullanıp yine 80-85 fps veriyor. Sıkıntı online tarafta fps sınırlaması gibi bir şey var sanırsam.
Bu çözülebilen bir şey değil sanırım. Birkaç yere baktım sorun çözülememiş.
Aynen öyle, çok saçma.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Gta Online için gayet normal değerler. Şu an hikaye modunda ortalama 75-80 fps alıyorum. Online modda ise 55-60. Şu anki kartım seviyesinde 3 farklı ekran kartı kullandım, hepsinde online değerleri aynıydı.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Gta Online için gayet normal değerler. Şu an hikaye modunda ortalama 75-80 fps alıyorum. Online modda ise 55-60. Şu anki kartım seviyesinde 3 farklı ekran kartı kullandım, hepsinde online değerleri aynıydı.
Online oynarken FPS düşmesi normal o kadar şey yükleniyor ve çalışıyor arka planda benim bununla sorunum yok. Neden kartımın tamamını kullanmıyor o sıkıntı. Online izin vermiyor kartın tamamını kullanmaya. Videolarda da öyle.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Online oynarken FPS düşmesi normal o kadar şey yükleniyor ve çalışıyor arka planda benim bununla sorunum yok. Neden kartımın tamamını kullanmıyor o sıkıntı. Online izin vermiyor kartın tamamını kullanmaya. Videolarda da öyle.
Nedeni darboğaz.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Nedeni darboğaz.
Ne alaka? 3500x nasıl darboğaz yapsın 1660 Tİ kartıma? Hiçbir oyunda sıkıntı yok GTA V offline tarafında da sıkıntı yok. GTA V online oynarken var bu sıkıntı ve sadece ben de değil herkeste var bu sıkıntı. Gördüğüm kadarıyla doğru dürüst kimsenin kartı kullanılmıyor online tarafta.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Ne alaka? 3500x nasıl darboğaz yapsın 1660 Tİ kartıma? Hiçbir oyunda sıkıntı yok GTA V offline tarafında da sıkıntı yok. GTA V online oynarken var bu sıkıntı ve sadece ben de değil herkeste var bu sıkıntı. Gördüğüm kadarıyla doğru dürüst kimsenin kartı kullanılmıyor online tarafta.
Online söz konusu olunca çok alaka. Eski Ryzen 3 1200'üm bile hikaye modunda 1060 6GB modeline darboğaz yapmıyordu. Mesele hikaye modu değil.

Top Bottom