Neler Yeni

GTA V GPU az kullanma sorunu

cloaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Sercan Akın
Arkadaşlar merhaba, kullandığım sistemde Ryzen 5 3500 ve Asus Dual Evo RTX 2060 bulunmakta ve GTA V oynarken GPU kullanımı şehir içinde 40-60 arası oluyor ve anlamsızca düşük FPS ile oynuyorum. Tüm ayarları fulledim, GPU kullanımında artış olmadı. Sadece 8x MSAA ile oynadığımda kullanım yükseliyor ama bu sefer de FPS aynı kalıyor. Çim kalitesini "Ultra" yapıp bir dağa çıkınca kullanım 70-85 arasına çıkıyor ve FPS yaklaşık 10 artıyor. Bu arada başka oyunlarda bu sorunu yaşamadım, The Forest oynarken GPU sonuna kadar kullanılıyor ve düzgün bir FPS değeriyle oynuyorum. İşlemcinin fazla ısınmasından kaynaklı CPB'yi kapatmak zorunda kaldım, bu nedenle ekran kartını beslemekte yetersiz kalıyor olabilir mi? Bilgi sahibi olanlar yardım ederse çok memnun olurum.

Not: Burada yazdığım her şey GTA V Online için geçerli, Story Mode'de aynı sorun var. Fakat Story Mode'de, GTA Online'ye nazaran daha az detay olduğu için az kullanımda bile 90-100 FPS arası alabiliyorum.

cloaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Sercan Akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3500X darboğaz yapmaz. CBP'yi açıp dener misiniz?
Yanlış anladınız, 3500X değil 3500 kullanıyorum. CPB'yi açmam gibi bir durum söz konusu değil şu an, daha önce bir oyunda işlemci 85 dereceyi görünce direkt kapattım.

Poyraz Efendi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Ender Kaynarca
Yanlış anladınız, 3500X değil 3500 kullanıyorum. CPB'yi açmam gibi bir durum söz konusu değil şu an, daha önce bir oyunda işlemci 85 dereceyi görünce direkt kapattım.
Benchmark testi yaptırdınız mı hocam?

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
85 derece o kadar fazla bir sıcaklık değil, gene de UV yapsanız iyi olur. Drop vs. girmesini istemiyorsanız CBP açmanız gerekebilir.

cloaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Sercan Akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
Oyunda 85 dereceyi görüyor fakat boşta 60-70 derece arasında geziyor. Tehlikeli sıcaklıklarda gibi geldiği için kapattım.

Şimdi deneyeceğim, sonucu buraya yazarım.
O kadar korkmanıza gerek yok merak etmeyin. Güzel bir UV ile çözülür o.
@keremcnsz24 ve @RevDeisDou yardım eder umarım.

cloaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Sercan Akın

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
Yaptırdım, sonuç genel olarak değişmedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

UV dediğiniz UnderVolt sanırım, nasıl yapacağım hakkında hiç bilgim yok. Eğer yardım etme şansları varsa UV deneyeceğim.
Yani benim bilgim var desem yalan olur. O yüzden size yardım edecek arkadaşları etiketledim.
Olmadı yarın öğle, ikindi gibi "R5 3500 UV Yardımı" diye bir konu açarsan sana yardım ederler :).

Top Bottom