GTX 1050TI G4560

sm1le53

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar,

2-3 sene önce topladığım oyun tabanlı sistemim ilk gün verdiği performansı vermemeye başladı. Oyun testlerinde ani fps düşüşleri yaşanıyor. Örneğin

CSGO oynarken +150 fps civarında oynarken 1-2 saniyelik 30FPS civarına düşüyor. Bu durum neredeyse oynadığım tüm oyunlarda geçerli. Isı değerlerini kontrol ettiğimde herhangi bir olumsuz durum göremedim işlemci sıcaklığı yük altında 60-70 , Ekran Kartı sıcaklığı 60-70 civarında geziyor. CPU ve GPU kullanımına baktığımda GPU kullanımı çoğu zaman %95 civarında CPU kullanımı ise genelde %70-%80 civarı ama anlık olarak %90-%95 üzerine çıkabiliyor muhtemelen sorun işlemciden kaynaklı diye düşünüyorum fakat elimde test edebileceğim başka bir işlemci olmadığı için net teşhis koyamadım. Kasanın içerisi temizlenmiş durumda.

Sistem Özellikleri;

H110M 1151 2133MHZ Anakart
8 GB DDR4 2133 MHZ Ram
İntel Pentium G4560 3.5GHZ İşlemci
Asus GTX 1050Tİ Ekran Kartı
HDD kullanmaktayım SSD sistemimde bulunmuyor.

Yardımlarınızı bekliyorum oyun zevkim alt üst oldu...

Evet, darboğaz söz konusu. Özellikle de işlemci 2 çekirdek 4 thread olunca CSGO'da darboğaz olması çok normal. SSD'siz PC olmaz, SSD alırsan güzel olur. Eğer bütçen de varsa işlemci değiştirebilirsin ikinci elden kovalayıp. Çünkü o işlemcileri sıfır almak çok ama çok saçma olur.

Evet, darboğaz söz konusu. Özellikle de işlemci 2 çekirdek 4 thread olunca CSGO'da darboğaz olması çok normal. SSD'siz PC olmaz, SSD alırsan güzel olur. Eğer bütçen de varsa işlemci değiştirebilirsin ikinci elden kovalayıp. Çünkü o işlemcileri sıfır almak çok ama çok saçma olur.

8GB Ram olması sizce bu duruma sebep olabilir mi? Yoksa sorunun temel sebebi kesinlikle düşündüğümüz gibi işlemci midir?

8GB Ram olması sizce bu duruma sebep olabilir mi? Yoksa sorunun temel sebebi kesinlikle düşündüğümüz gibi işlemci midir?
RAM'den dolayı olacağını sanmıyorum, CSGO 8 GB RAM'in hepsini kullanacak değil ya? İşlemciden %90. Çünkü CPU kullanımı çok yüksek.

Teşekkür ediyorum Anakarta uyumlu alabileceğim 2.el işlemci tavsiye edebilir misiniz? Letgo ve Sahibinden üzerinden kovalayacağım.

Teşekkür ediyorum Anakarta uyumlu alabileceğim 2.el işlemci tavsiye edebilir misiniz? Letgo ve Sahibinden üzerinden kovalayacağım.
Valla olduğun yerde ne kadara satılıyor veya satan var mı bilmiyorum ama şu işlemcileri düşünebilirsin:
i7 7700(K)
i5 7600(K)
Bu arada anakartına H110M demişsin ama anakartın tam modeli bu değil. Anakartın tam marka modeli nedir?

Son düzenleme:
Geri