Neler Yeni

GTX 1660 Super Miningde Az Değer Veriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed cebeci
Mining işinden çok iyi anlayan babayiğit varsa beni bulabilir mi?
Etherium mining yapıyorum overclocklu bir şekilde ama çok az mh veriyor.
Overclock düşük ama arttırmaya çalıştığım zaman yeşil ekran yiyorum.Ekran kartı normal çalışmasında sıkıntı yok ama bildiğim kadarıyla 60 derecenin üstüne çıkınca fan açması lazım ama benimki 50 de bile açıyor
ekran kartından anlayan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim

babapro21

80+ Bronze
Mining işinden çok iyi anlayan babayiğit varsa beni bulabilir mi?
Etherium mining yapıyorum overclocklu bir şekilde ama çok az mh veriyor.
Overclock düşük ama arttırmaya çalıştığım zaman yeşil ekran yiyorum.Ekran kartı normal çalışmasında sıkıntı yok ama bildiğim kadarıyla 60 derecenin üstüne çıkınca fan açması lazım ama benimki 50 de bile açıyor
ekran kartından anlayan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim
Oc degil de UV yapsanız?
Kac Mhs aliyorsun?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Muhammed cebeci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
27 mh alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

UV nedir bilmiyorum

memory clock 1050 bile yapsam anında yeşil ekran pc kitleniyor

Ekler

• minig.PNG
    minig.PNG
    220.1 KB · Hit: 72

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Fanı elle %100 yap gitsin, ayarlarını da bi zahmet paylaş.
Fan %100 mü daha neler. İhtiyaca göre fan oranı yapmak gerek, ayrıca fan ömrü uzun olsun diye son hızda da kullanmaktan kaçınmakta yarar var.

27 mh alıyorum

UV nedir bilmiyorum

Power limit ve core clock çok düşük ayarlamışsın. Biraz artıra artıra git. MHs değeri artmadığı noktada artırmayı bırak (ayarlaman bitmiş olur).
VRAM sıcaklıklarını TechPowerUp programıyla izlemeyi unutma. GPU sıcaklığının bir altındaki sıcaklık. Çok yüksek sıcaklıklara ulaşmamalı uzun sürelerde. Ara ara gözlemlemeyi ihmal etme. VRAM 75 dereceyi ben aşırmıyorum yaz sıcaklarında, kışın daha rahat olacaktır kart.

Son düzenleme:

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Fan %100 mü daha neler. İhtiyaca göre fan oranı yapmak gerek, ayrıca fan ömrü uzun olsun diye son hızda da kullanmaktan kaçınmakta yarar var.

Power limit ve core clock çok düşük ayarlamışsın. Biraz artıra artıra git. MHs değeri artmadığı noktada artırmayı bırak (ayarlaman bitmiş olur).
Power Limit düşük kalabilir sorun çıkmaması gerek. Sorun Core yüzünden büyük ihtimalle ama yine de sorun çozülmezse +5 vermeyi denesin power limite.

Fanı %100 yapmak ne cidden yav, fan ömrünü bırak o sese kim katlanacak 😅

Kartın soğutması kötüyse %70 sabit hız yetiyor. Kartın soğutması iyiyse de %50 civarı hız yetiyor. Daha fazlası en fazla 1-2 derece düşürür kartı o da gereksiz bence.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,571
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Core Clock çok düşük. -100 yap onu.
Çok düşük olması fark ediyor muydu hocam ? Bilmediğimden soruyorum ben de olabildiğince en düşük seviyede kullanıyorum çünkü.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Çok düşük olması fark ediyor muydu hocam ? Bilmediğimden soruyorum ben de olabildiğince en düşük seviyede kullanıyorum çünkü.
Belli bir seviyenin altına düşünce fark ediyor. Zaten orayı en dibe çekmekle -100 yapmak arasında bir güç tüketimi farkı da olmayacak. Güç tüketimini minimumda tutarak Core hızı olabildiğince fazla olmalı bence.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Power Limit düşük kalabilir sorun çıkmaması gerek. Sorun Core yüzünden büyük ihtimalle ama yine de sorun çozülmezse +5 vermeyi denesin power limite.
Hocam zaten ikisi birlikte hareket edebiliyor ayar yaparken. Core clock ayarını sıfırlayıp power limitten ayarlayınca zaten yeterli oluyor. Kart kendisi core clock ayarlıyor bende. Tabii dilerse kendisi sabitleyebilir. O ayrı konu. Ancak power limit yetmeyince core clock karşılaşmazsa sorun çıkarabiliyor, çıkarmıyorsa power limit karşılıyordur.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Hocam zaten ikisi birlikte hareket edebiliyor ayar yaparken. Core clock ayarını sıfırlayıp power limitten ayarlayınca zaten yeterli oluyor. Kart kendisi core clock ayarlıyor bende. Tabii dilerse kendisi sabitleyebilir. O ayrı konu. Ancak power limit yetmeyince core clock karşılaşmazsa sorun çıkarabiliyor, çıkarmıyorsa power limit karşılıyordur.
Power Limit azaltınca Core Clock da düşer zaten otomatik olarak (Nvidia kartlarda) o yüzden bunun üstüne bir de Core Clock azaltmaya pek gerek yok. Yine de belleğe daha rahat OC yapmak için -100 civarı bir şey yapmak iyi oluyor Core hızını.

Shimaida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
galip

VRAM sıcaklıklarını TechPowerUp programıyla izlemeyi unutma. GPU sıcaklığının bir altındaki sıcaklık. Çok yüksek sıcaklıklara ulaşmamalı uzun sürelerde. Ara ara gözlemlemeyi ihmal etme. VRAM 75 dereceyi ben aşırmıyorum yaz sıcaklarında, kışın daha rahat olacaktır kart.
Kartı eline almaktansa fan hızını yüksekte çalıştırmak daha mantıklı, fanın ömrü mü önemli çipin ömrü mü dostum?

Fanı %100 yapmak ne cidden yav, fan ömrünü bırak o sese kim katlanacak 😅

Kartın soğutması kötüyse %70 sabit hız yetiyor. Kartın soğutması iyiyse de %50 civarı hız yetiyor. Daha fazlası en fazla 1-2 derece düşürür kartı o da gereksiz bence.
Core Clock -500 de verebilir sorun yok. Kartı eline almaktansa fan hızını yüksekte çalıştırmak daha mantıklı, fanın sesini dert ediyorsanız vay halinize.
Power Limit azaltınca Core Clock da düşer zaten otomatik olarak (Nvidia kartlarda) o yüzden bunun üstüne bir de Core Clock azaltmaya pek gerek yok. Yine de belleğe daha rahat OC yapmak için -100 civarı bir şey yapmak iyi oluyor Core hızını.
Ne alaka PL düşürünce Core Clock'da düşüyor?
27 mh alıyorum

UV nedir bilmiyorum

Ekran Alıntısı.PNG

Curve editorden şu şekilde yap. Hem sıcaklık düşecek, hem daha az güç çekecek. 2060 için bu şekilde kullanıyorum. 1660 Super için de bu civarlarda kullanıyordum yine. Kartın belleği ney? Samsung mu Hynix mi Micron mu?

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Hocam power limit çok düşük verince hashrate düşüyor. Önce power limit 100 yap hashrate bak eğer değişiklik yoksa sıkıntı yoktur. Tüm overclock ayarlarını sıfırlayıp sadece mem arttır diğer ayar hashrate artışına neden olmaz, o şekilde maximum hashrate değerini görebilirsin

Top Bottom