Neler Yeni

GTX 1660 Super Miningde Az Değer Veriyor

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Kartı eline almaktansa fan hızını yüksekte çalıştırmak daha mantıklı, fanın ömrü mü önemli çipin ömrü mü dostum?

Core Clock -500 de verebilir sorun yok. Kartı eline almaktansa fan hızını yüksekte çalıştırmak daha mantıklı, fanın sesini dert ediyorsanız vay halinize.

Ne alaka PL düşürünce Core Clock'da düşüyor?

Alıntıyı görüntüle
Curve editorden şu şekilde yap. Hem sıcaklık düşecek, hem daha az güç çekecek. 2060 için bu şekilde kullanıyorum. 1660 Super için de bu civarlarda kullanıyordum yine. Kartın belleği ney? Samsung mu Hynix mi Micron mu?
Kart 54 derece yerine 56 derecede çalışıyor diye kimse kartı eline almaz.

Ve evet PL düşürürseniz Core Clock otomatik olarak düşer bunda anormal bir şey yok.

Shimaida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
galip
Kart 54 derece yerine 56 derecede çalışıyor diye kimse kartı eline almaz.

Ve evet PL düşürürseniz Core Clock otomatik olarak düşer bunda anormal bir şey yok.
Niye düşmüyor o zaman benimki? Boşa mavra sallamayın. Ben genelleme yaptım orada. Kart 60 dereceye dayanmış. böyle devam ederse daha çok dayar.

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Bunun ayarı vardı sanırım. Bende birbirinden bağımsız şekilde ayarlanabiliyor

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Niye düşmüyor o zaman benimki? Boşa mavra sallamayın. Ben genelleme yaptım orada. Kart 60 dereceye dayanmış. böyle devam ederse daha çok dayar.
Niye boşa sallayım? Elime onlarca Nvidia kart geçti. Power limit azaldıkça Core Clock karttan karta değişen miktarlarda düşer. Üstüne oradaki Core Clock ayarını da düşürürseniz daha da düşer Core Clock.

57 dereceden hiçbir şey olmaz ek olarak. Ha kart ısınıyorsa da onun çözümü fanı köklemek değil kasada veya rigde iyi bir hava akışı sağlamaktır.

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,103
İsim
Cicikuş
Uzun vadede miningde 70 ila 75 dereceyi geçmese yetecektir, 60'ta kalmasında bir sıkıntı olmaz merak etmeyiniz. Arkadaşta doğru diyor, power limit kıstıkça core clock düşer. Boşa mavra sallamayın gibi laflar söylemeyelim düzgünce tartışıyorsunuz argo kelimeler katmayın bunların içine.

Shimaida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
galip
Niye boşa sallayım? Elime onlarca Nvidia kart geçti. Power limit azaldıkça Core Clock karttan karta değişen miktarlarda düşer. Üstüne oradaki Core Clock ayarını da düşürürseniz daha da düşer Core Clock.

57 dereceden hiçbir şey olmaz ek olarak. Ha kart ısınıyorsa da onun çözümü fanı köklemek değil kasada veya rigde iyi bir hava akışı sağlamaktır.
Core Clock ayarını da düşürürseniz daha da düşer Core Clock. 170 puanla üniversite okumuşundur ve sonuç. Benim de elimden tonla kart geçti PL düşürünce CC düşmüyor.
4.PNG

3.PNG

Uzun vadede miningde 70 ila 75 dereceyi geçmese yetecektir, 60'ta kalmasında bir sıkıntı olmaz merak etmeyiniz. Arkadaşta doğru diyor, power limit kıstıkça core clock düşer. Boşa mavra sallamayın gibi laflar söylemeyelim düzgünce tartışıyorsunuz argo kelimeler katmayın bunların içine.
Dostum miningi sen bana mı öğretiyorsun?

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,103
İsim
Cicikuş

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,103
İsim
Cicikuş
46 paşam oldu mu?
Attığın o kadar belliki. Şimdi fotoğraf at dememi bekliyorsun çünkü inandırıcı gelmediğini kendinde biliyorsun. Bende 97 diyeyim inandırıcı olurmu? Sanmıyorum. Fotoğraf atarsanda diyeceğim laf zaten internetten almışsın olacak o yüzden boşuna atmana gerek yok.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Core Clock ayarını da düşürürseniz daha da düşer Core Clock. 170 puanla üniversite okumuşundur ve sonuç. Benim de elimden tonla kart geçti PL düşürünce CC düşmüyor.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Dostum miningi sen bana mı öğretiyorsun?
Manuel ayar yaptıysan düşmez. Normal koşullarda düşmesi gerekiyor. Konu sahibinde de düşmüş zaten o yüzden kalanı beni ilgilendirmiyor.

Stok olarak 1700 küsür MHz hızı olan 1660S’in Core hızını 502 azaltınca nasıl 720 MHz olmuş acaba çok merak ettim?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Kartı eline almaktansa fan hızını yüksekte çalıştırmak daha mantıklı, fanın ömrü mü önemli çipin ömrü mü dostum?
Fan hızı %100 olmayınca kartı eline mi alıyor :D
O da iyimiş.

Shimaida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
galip
Attığın o kadar belliki. Şimdi fotoğraf at dememi bekliyorsun çünkü inandırıcı gelmediğini kendinde biliyorsun. Bende 97 diyeyim inandırıcı olurmu? Sanmıyorum. Fotoğraf atarsanda diyeceğim laf zaten internetten almışsın olacak o yüzden boşuna atmana gerek yok.
Ben sana bir şey kanıtlamak zorunda değilim bu bir. İnanıp inandırmamak gibi bir amacım yok zaten. 14 yaşındaki birine de böyle şeyi de inandırmaya çalışmam. Kartları merak eden olabilir;
zort söyler miyim sandın paşam
.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fan hızı %100 olmayınca kartı eline mi alıyor :D
O da iyimiş.
Genelleme yaptım, bazıları kibariye gibi %30'da kullanıyor kart 70 dereceye ulaşıyor.

Son düzenleme:

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,103
İsim
Cicikuş
Ben sana bir şey kanıtlamak zorunda değilim bu bir. İnanıp inandırmamak gibi bir amacım yok zaten. 14 yaşındaki birine de böyle şeyi de inandırmaya çalışmam. Kartları merak eden olabilir; 3090 ve 3080 Ti hariç piyasadaki hemen hemen tüm Nvidia serisi kartlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genelleme yaptım, bazıları kibariye gibi %30'da kullanıyor kart 70 dereceye ulaşıyor.
Hangi kartları kullandığını sordummu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,327
Üyeler
164,477
Son üye
burhankulum709
Top Bottom