Neler Yeni

Öneri GTX 1660 Super vs RX 6600

Keptın

80+ Silver
Dostlar birkaç sene önce rx 5600 xt almıştım ama miningte iyi fiyata okutup ikinci elde gtx 970 almıştım. Bu zamana kadar memnundum.
Pek hikaye oyunu oynayan biri değilim. Lol, cs2 vs. takılıyorum. Ama mesela lolde tf'lerde fps düşüyor ve artık kartın bi tık miadı dolmaya başladı gibi. Ayrıca kart soğutuyor soğutmasına ama özellikle yaz ayları odamı hamama çeviriyor. Bundan mütevellit bir süredir az elektrik tüketip iyi performans veren 2. el ekran kartı arayışı içindeyim. Şuan 2 favorim var.

gtx 1660 super ve rx 6600

İkinci elde en uygun gtx 1660 super'i 3500 tl'ye buldum.
rx 6600'ü ise 5300 tl'ye.

Geçmişteki tecrübem nvidia'dan şaşmamamı söylüyor. Amd'de birçok kez wattman hatası yaşadım ve korkutuyor.

Kısaca siz olsanız hangisini seçersiniz. Aradaki 1800 tl farka değer mi? Veya önerdiğiniz başka kart var mı, çok bütçem yok.

Teil5757

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Görüntü sistemleri, pcb
Kesinlikle değer. 6000 serisinde wattman çok nadir diye biliyorum.
Dostlar birkaç sene önce rx 5600 xt almıştım ama miningte iyi fiyata okutup ikinci elde gtx 970 almıştım. Bu zamana kadar memnundum.
Pek hikaye oyunu oynayan biri değilim. Lol, cs2 vs. takılıyorum. Ama mesela lolde tf'lerde fps düşüyor ve artık kartın bi tık miadı dolmaya başladı gibi. Ayrıca kart soğutuyor soğutmasına ama özellikle yaz ayları odamı hamama çeviriyor. Bundan mütevellit bir süredir az elektrik tüketip iyi performans veren 2. el ekran kartı arayışı içindeyim. Şuan 2 favorim var.

Geçmişteki tecrübem nvidia'dan şaşmamamı söylüyor. Amd'de birçok kez wattman hatası yaşadım ve korkutuyor.

Kısaca siz olsanız hangisini seçersiniz. Aradaki 1800 tl farka değer mi? Veya önerdiğiniz başka kart var mı, çok bütçem yok.

Akif Erdem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
Akif Erdem
6600 feci ezer 1660ı

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Rx6500xt rx6600 kullandım.şuan rx6750xt kullanıyorum hiç birinde wattman yemedim.

Rx500 ve 5000 serisi driver konusunda sorunlu kartlardi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ölücüadam42
Ne wattman miş arkadaş o kadar amd kart kullandık hatta 2018 en sıkıntı olduğu zamanda rx 570 kullandık sıkıntı çıkarmadı adam seçiyor heralde

Keptın

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rx6500xt rx6600 rx6750xt kullandım zaman zaman hiç birinde wattman yemedim.

Rx500 ve 5000 serisi driver konusunda sorunlu kartlardi.
Eyvallah hocam bu bilgi için. Gtx 970 eski olmasına rağmen kaç senedir bir kez hata almadım ve hala güncelleme alıyor. Ama bundan önce rx 570 ve 5600 xt kullandım birçok kez hata aldım malesef, hele güncellemeye korkuyordum.

Amd kendini düzelttiyse ne ala
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne wattman miş arkadaş o kadar amd kart kullandık hatta 2018 en sıkıntı olduğu zamanda rx 570 kullandık sıkıntı çıkarmadı adam seçiyor heralde
Ben önyargılı değilim ama 2018-2021'de çok dilim yandı hocam. Uzun süredir durum ne bilmiyorum.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
717
İsim
Görkem
6000 serilerinde artık geçmiş acı tecrübeleri yaşamayı unutun

fiyatlardan bağımsız
bir karşılaştırma yapacak olsak
6600 tokatlar döver söver ezer biçer 1660 serisini
ama 5300 bir tık da yüksek geldi bana o kart için
fahiş bir fiyat demiyorum

2 ay önce olsa 4500 e rahat bulunurdu derim ama 2 ay öncesi ile karşılaştırmıyorum
sanki o 300 kaldırılsa daha tatlı bir fiyat olacak gibi

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eyvallah hocam bu bilgi için. Gtx 970 eski olmasına rağmen kaç senedir bir kez hata almadım ve hala güncelleme alıyor. Ama bundan önce rx 570 ve 5600 xt kullandım birçok kez hata aldım malesef, hele güncellemeye korkuyordum.

Ben önyargılı değilim ama 2018-2021'de çok dilim yandı hocam. Uzun süredir durum ne bilmiyorum.
Şuan MSI'in rx6750xt sini kullanıyorum kartın sıfır piyasası 15-16k.Teşhirli fiyatı 10k diye taksitle aldım o halde bile wattman yemedim.
Kartın çiziği bile yoktu gerçi.

Ben GTX 1650 kullanıyordum bunun çok çok öncesinde baya da memnundum o zaman ki performansıyla fakat abuk subuk güncelleştirmeler yüzünden performansı düşüyordu kartin.Sonrasin da AMD ye kaydım

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
717
İsim
Görkem
adam seçer mi bilmem de
sistem seçebiliyor
ekran kartını üreten firmanın modelini seçebiliyor

misal bu kartların oc modelinde daha fazla karşılaşılabiliyordu
peki rx580 ile oc versiyonu arasında ne kadar performans farkı vardı
kayda değer bir fark yok

ama bir şeyin bir tık daha iyi olabilme ihtimali bile herzaman cezbediyor bizi
mantıklı olan da zaten daha iyi olana yönelmek elbette ama
bir tarafı daha iyi iken başka bir taraftan götürüsü var mı ona da bakmak lazım

6600 ekran kartını önerdik önermesine de şunu da söylemek isterim
işlemciniz r5 2600 ise onu da upgrade etme zamanı gelmiştir derim

hiç ama hiç yakışan bir işlemci olmaz 6600 e

Keptın

80+ Silver
6600 ekran kartını önerdik önermesine de şunu da söylemek isterim
işlemciniz r5 2600 ise onu da upgrade etme zamanı gelmiştir derim

hiç ama hiç yakışan bir işlemci olmaz 6600 e

Ekran kartından sonra işlemciyi de yükselteceğim. Fakat overclock kurtarmaz mı?

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Lol valorant gibi oyunlar için alıyorsanız kartı, önceliği işlemciye verin. ryzen 5 5600 gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Ölücüadam42
adam seçer mi bilmem de
sistem seçebiliyor
ekran kartını üreten firmanın modelini seçebiliyor

misal bu kartların oc modelinde daha fazla karşılaşılabiliyordu
peki rx580 ile oc versiyonu arasında ne kadar performans farkı vardı
kayda değer bir fark yok

ama bir şeyin bir tık daha iyi olabilme ihtimali bile herzaman cezbediyor bizi
mantıklı olan da zaten daha iyi olana yönelmek elbette ama
bir tarafı daha iyi iken başka bir taraftan götürüsü var mı ona da bakmak lazım
Çok doğru polaris kartları firmalar çok çosturdu zamanında özelikle Sapphire o yüzden kartın aşınma için bıraktığı pay ciddi azalıyordu ve doğal olarak önce patlıyordu

birde watman mevzusunda sürücü kafasına göre erkenden patlıyordu kullanıcı sorun kartta sanıyordu
Psu mu bozuk? Hop watman
ram mavi ekran mı verdirdi? Hop watman. İndirdiğin program windowsu mu patlattı? Watman...

overclock ile akmasada damlar ram hızı ve gecikmesi en önemli olan işlemci max 4.2ghz görür

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,669
Üyeler
170,233
Son üye
Neoreix
Top Bottom