yapması imkansız 3060ti a kadar rahat beslerGtx 750 ti li bir sistemim var, işlemciyi yükseltmek istiyorum ve ryzen 5 5500 takmak istiyorum ama dar boğaz yapmasından korkuyorum. Darboğaz yapmıcak işlemcide önerirsiniz çok güzel olur..
oyun odaklı bir pc ise 5500 fazla bile gelicektir. ancak 5500 ile ilerleyen süreçte ekran kartınıda upgrade etme kapısını aralamış olursun. eğer ekran kartını upgrade etmem diyorsan sana tavsiyem r5 2600 al paranı boşa harcamaGtx 750 ti li bir sistemim var, işlemciyi yükseltmek istiyorum ve ryzen 5 5500 takmak istiyorum ama dar boğaz yapmasından korkuyorum. Darboğaz yapmıcak işlemcide önerirsiniz çok güzel olur..
%100 kullanılan ekran kartı darboğaz yemez. Darboğaz sadece işlemcinin zayıflığı ve ekran kartının düşük kullanım yapması demektir. İşlemcinin güçlü olması ekran kartını %100 kullandırtır yani darboğaz olmaz.darboğaz sadece işlemciye has bir durum değil arkadaşlar bilginiz olsun en zayıf halka darboğazı yiyecek olan donanım olucaktır.
ekran kartı darboğaz yemez %100 kullanır doğrudur%100 kullanılan ekran kartı darboğaz yemez. Darboğaz sadece işlemcinin zayıflığı ve ekran kartının düşük kullanım yapması demektir. İşlemcinin güçlü olması ekran kartını %100 kullandırtır yani darboğaz olmaz.
ekran kartı darboğaz yerse ekran kartının bellek ömrünü azaltabilir ama işlemcide bir sorun olmaz o yüzden bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum konuyu açan kişi rahatlıkla kullanabilir bence ayrıca ilerde ekran kartı yükseltmesi yapabilir işlemcisine uygun bir şekildeekran kartı darboğaz yemez %100 kullanır doğrudur
bu noktada darboğaz yiyen donanım işlemci olucaktır çünkü arada dengesizlik var, 750 ti eski ve güçsüz bir donanımken r5 5500 ekran kartına göre çok güçlü kalıcaktır.
bahsettiğiniz ekran kartı darboğazında işlemci ekran kartının talebini karşılayamayarak darboğaz yapıyo olucakken
arkadaşın durumunda ise ekran kartı işlemcinin talebini karşılayamayarak işlemci darboğaz yemiş olucak. iki durumdada senaryo aynı.
çözümü ise donanımda dengeli gitmek.
teşekkürler eklediğin içinekran kartı darboğaz yerse ekran kartının bellek ömrünü azaltabilir ama işlemcide bir sorun olmaz o yüzden bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum konuyu açan kişi rahatlıkla kullanabilir bence ayrıca ilerde ekran kartı yükseltmesi yapabilir işlemcisine uygun bir şekilde
Dengeli olması daha iyi ama yanlış biliyorsun. Ekran kartının işlemcinin talebini karşılayamama gibi bir şey yok. Darboğazın tanımı ekran kartının yüzdelik kullanım oranıyla ilgilidir. Darboğaz tek taraflıdır. Sadece işlemcinin yetersiz kalmasıyla oluşur. Ekran kartı %100 kullanılıyorsa darboğaz yok demektir.ekran kartı darboğaz yemez %100 kullanır doğrudur
bu noktada darboğaz yiyen donanım işlemci olucaktır çünkü arada dengesizlik var, 750 ti eski ve güçsüz bir donanımken r5 5500 ekran kartına göre çok güçlü kalıcaktır.
bahsettiğiniz ekran kartı darboğazında işlemci ekran kartının talebini karşılayamayarak darboğaz yapıyo olucakken
arkadaşın durumunda ise ekran kartı işlemcinin talebini karşılayamayarak işlemci darboğaz yemiş olucak. iki durumdada senaryo aynı.
çözümü ise donanımda dengeli gitmek.