Neler Yeni

Gtx 750 ti , ryzen 5 5500 dar boğaz yaparmı??

byahmetes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ahmet Esad
Gtx 750 ti li bir sistemim var, işlemciyi yükseltmek istiyorum ve ryzen 5 5500 takmak istiyorum ama dar boğaz yapmasından korkuyorum. Darboğaz yapmıcak işlemcide önerirsiniz çok güzel olur..

ardamorant_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
Arda
Gtx 750 ti li bir sistemim var, işlemciyi yükseltmek istiyorum ve ryzen 5 5500 takmak istiyorum ama dar boğaz yapmasından korkuyorum. Darboğaz yapmıcak işlemcide önerirsiniz çok güzel olur..
yapması imkansız 3060ti a kadar rahat besler

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
zulu master
dar boğaz diye diye manyak ettiniz milleti sonunda.

1905

80+ Silver
çok rahat besler

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
berdan cakmak
darboğazı işlemci yer hocam busefer ekran kartının performansı düşük olucağı için, gene ekran kartın nekadar verebiliyorsa okadar performans alırsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

darboğaz sadece işlemciye has bir durum değil arkadaşlar bilginiz olsun en zayıf halka darboğazı yaratacak olan donanım olucaktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
berdan cakmak
oyun odaklı bir pc ise 5500 fazla bile gelicektir. ancak 5500 ile ilerleyen süreçte ekran kartınıda upgrade etme kapısını aralamış olursun. eğer ekran kartını upgrade etmem diyorsan sana tavsiyem r5 2600 al paranı boşa harcama

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,577
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
darboğaz sadece işlemciye has bir durum değil arkadaşlar bilginiz olsun en zayıf halka darboğazı yiyecek olan donanım olucaktır.
%100 kullanılan ekran kartı darboğaz yemez. Darboğaz sadece işlemcinin zayıflığı ve ekran kartının düşük kullanım yapması demektir. İşlemcinin güçlü olması ekran kartını %100 kullandırtır yani darboğaz olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
berdan cakmak
%100 kullanılan ekran kartı darboğaz yemez. Darboğaz sadece işlemcinin zayıflığı ve ekran kartının düşük kullanım yapması demektir. İşlemcinin güçlü olması ekran kartını %100 kullandırtır yani darboğaz olmaz.
ekran kartı darboğaz yemez %100 kullanır doğrudur :)
bu noktada darboğaz yiyen donanım işlemci olucaktır çünkü arada dengesizlik var, 750 ti eski ve güçsüz bir donanımken r5 5500 ekran kartına göre çok güçlü kalıcaktır.
bahsettiğiniz ekran kartı darboğazında işlemci ekran kartının talebini karşılayamayarak darboğaz yapıyo olucakken
arkadaşın durumunda ise ekran kartı işlemcinin talebini karşılayamayarak işlemci darboğaz yemiş olucak. iki durumdada senaryo aynı.
çözümü ise donanımda dengeli gitmek.

xxefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
480
İsim
Efe Aksu
bu noktada darboğaz yiyen donanım işlemci olucaktır çünkü arada dengesizlik var, 750 ti eski ve güçsüz bir donanımken r5 5500 ekran kartına göre çok güçlü kalıcaktır.
bahsettiğiniz ekran kartı darboğazında işlemci ekran kartının talebini karşılayamayarak darboğaz yapıyo olucakken
arkadaşın durumunda ise ekran kartı işlemcinin talebini karşılayamayarak işlemci darboğaz yemiş olucak. iki durumdada senaryo aynı.
ekran kartı darboğaz yerse ekran kartının bellek ömrünü azaltabilir ama işlemcide bir sorun olmaz o yüzden bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum konuyu açan kişi rahatlıkla kullanabilir bence ayrıca ilerde ekran kartı yükseltmesi yapabilir işlemcisine uygun bir şekilde

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
berdan cakmak
ekran kartı darboğaz yerse ekran kartının bellek ömrünü azaltabilir ama işlemcide bir sorun olmaz o yüzden bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum konuyu açan kişi rahatlıkla kullanabilir bence ayrıca ilerde ekran kartı yükseltmesi yapabilir işlemcisine uygun bir şekilde
teşekkürler eklediğin için

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,577
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Dengeli olması daha iyi ama yanlış biliyorsun. Ekran kartının işlemcinin talebini karşılayamama gibi bir şey yok. Darboğazın tanımı ekran kartının yüzdelik kullanım oranıyla ilgilidir. Darboğaz tek taraflıdır. Sadece işlemcinin yetersiz kalmasıyla oluşur. Ekran kartı %100 kullanılıyorsa darboğaz yok demektir.

Top Bottom