Neler Yeni

Gtx 970 55 dereceye düşürdüm

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Yalnız ben konu sahibi değilim, benim ekran kartım başka fanla 25 dereceye kadar düşüyor
He pardon kusura bakmayın. Görmemişim. 25 derece aşırı iyi bir değer bu arada. Şuanki soğutma ile kaç derece görüyorsunuz?

En İyi Cevap
1
55 derecede çalışan bir ekran kartının macununu yenileseniz bile neredeyse hiç fark etmeyecektir. Boşa yenilemiş olursunuz. Onun yerine ekran kartı fanını auto ayardan çıkarıp kendiniz özel bir fan çalışma hızını ayarlamanız daha iyi olur.
Hocam zaten powercolor hd 5450 zaten lp bi kart oyuna girince mhz leri falan yükseltiyor anca o zaman 50 derece oluyor daha üstüne çıkmıyor fan sayesinde sadece ses var Biraz
Mesaj otomatik birleştirildi:

He pardon kusura bakmayın. Görmemişim. 25 derece aşırı iyi bir değer bu arada. Şuanki soğutma ile kaç derece görüyorsunuz?
Aynı yine ben taktım o fanı baya bi hızlı dönüyor hep aynı hızda son zamanlarda bakmadım şuan da pc kapalı ama yinede 30 40 civarı, bu arada 25 derece fanı ilk taktığım zamanlar düştüğü en alt dereceydi ortalama 30 larda gidiyordu

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Hocam zaten powercolor hd 5450 zaten lp bi kart oyuna girince mhz leri falan yükseltiyor anca o zaman 50 derece oluyor daha üstüne çıkmıyor fan sayesinde sadece ses var Biraz
Fanın yağını değiştirmeyi denediniz mi? Belki biraz sesi azaltabilir. Ayrıca fan hızı ne kadarda çalışıyor? Önceki mesajımda dediğim gibi MSI Afterburner'dan otomatik olan fan hızını manuel olarak kendi belirlediğiniz yüzdede çalıştırabilirsiniz.

En İyi Cevap
1
Fanın yağını değiştirmeyi denediniz mi? Belki biraz sesi azaltabilir. Ayrıca fan hızı ne kadarda çalışıyor? Önceki mesajımda dediğim gibi MSI Afterburner'dan otomatik olan fan hızını manuel olarak kendi belirlediğiniz yüzdede çalıştırabilirsiniz.
Yok denemedim, msı afterburner le çok denedim manuel kontrolü fan hızını %0 a bile düşürdüm yinede ayarlardan etkilenmiyor kendi çalışıyor, bana çok katkısı oldu o fanın, hızını bilmiyorum oda yazmıyor, tamamen bağımsız çalışıyor

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Yok denemedim, msı afterburner le çok denedim manuel kontrolü fan hızını %0 a bile düşürdüm yinede ayarlardan etkilenmiyor kendi çalışıyor, bana çok katkısı oldu o fanın, hızını bilmiyorum oda yazmıyor, tamamen bağımsız çalışıyor
Peki ekran kartı fanının ekran kartına takılı olduğundan emin misiniz? Yani bağlantı kablosunun. Normalde o ayarlarlan ayarlanması gerekiyordu.

En İyi Cevap
1
Peki ekran kartı fanının ekran kartına takılı olduğundan emin misiniz? Yani bağlantı kablosunun. Normalde o ayarlarlan ayarlanması gerekiyordu.
Evet ona takılı psu ya değil merak etmeyin, ekran kartının üstünde 2 pin giriş vardı oraya taktım, normalde kart lp olduğu için pasif soğutmaya sahipti

Bu arada kart powercolor hd 5450

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
%100 fan zararlı değil. Fabrikada ömrünü test ederken bile %100 hızla çalıştırıyorlar. Fanlar %100 hızla dönmesi için tasarlanmıştır desek yanlış olmaz. En sağlıklı dönüş hızı %100.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Evet ona takılı psu ya değil merak etmeyin, ekran kartının üstünde 2 pin giriş vardı oraya taktım, normalde kart lp olduğu için pasif soğutmaya sahipti

Hmm. Belki de custom fan olduğu için program görmemiş olabilir. Fanın yağını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Az da olsa etki edebilir. Onun dışında yapılacak başka pek bir şey yok maalesef. Kusura bakmayın o kadar da yardımcı olamadım.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Muhammed emin efe
55 derecede çalışan bir ekran kartının macununu yenileseniz bile neredeyse hiç fark etmeyecektir. Boşa yenilemiş olursunuz. Onun yerine ekran kartı fanını auto ayardan çıkarıp kendiniz özel bir fan çalışma hızını ayarlamanız daha iyi olur.
Auto dediğimz şey belli bi dereceden sonra çalışması . %60 auto idi mesela . Boştayken beden fan çalışsın ki . %80 auto yaptım oyunda devreye giriyogiriyo

%100 fan zararlı değil. Fabrikada ömrünü test ederken bile %100 hızla çalıştırıyorlar. Fanlar %100 hızla dönmesi için tasarlanmıştır desek yanlış olmaz. En sağlıklı dönüş hızı %100.
Bide 18 ay uğraşmışlar sırf fanların mühendisliği için boşuna değildir heralde . Ben ne olur ne olmaz %80 auto ya çektim ama .

O

Markayı değişmeye bak bence sen kanka

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
benim bildiğim kadarıyla fanlara zarar veriyor

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Muhammed emin efe
%80 auto ya çektim . Ger zaman değil sadece oyunlarda calisicak yani . Nfs heat ta 72 dereceyi gördü max

Birde kasa masanın altında masanın etrafı kapalı sadece ön taraf açık orda sıcaklığı veriyo alttan bana 😂 . Evde büyük değil pek bir şey yapamıyorum .

Şu an oyundayım 59 derece mesela heat

Son düzenleme:

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim