Neler Yeni

Gtx1050 Performansında bir sorun mu var ?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
Biliyorum iyi bir ekran kartı değil fakat en azından belli başlı oyunlarda sorun çıkarmaması gereken kart olduğunu düşünüyorum.
Mesela rocket league oynarken bazen deli gibi drop giriyor anlamsız bir şekilde performans düşüklüğü var ve sebebini anlayamıyorum.
Bu sorunumun bununla alakası var mıdır bu ne anlama geliyor ?
1638730630983.png

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Biliyorum iyi bir ekran kartı değil fakat en azından belli başlı oyunlarda sorun çıkarmaması gereken kart olduğunu düşünüyorum.
Mesela rocket league oynarken bazen deli gibi drop giriyor anlamsız bir şekilde performans düşüklüğü var ve sebebini anlayamıyorum.
Alıntıyı görüntüle
Rocket League açmalı bence rahatlıkla. Hangi site bu?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rocket League açmalı bence rahatlıkla. Hangi site bu?
Userbenchmark sitesinden test yaptım önerdiğiniz bir yer var ise oradan yapabilirim ayrıca ekran kartının altında yeşil yazıyla yazan "performing...." kısmı kırmızıydı ekran kartının driverında oc scanner tarzı bir şey vardı 15 20dk o bir şeyler yaptı sonra onayladım sonra bu değer yeşile döndü.
Yani format daha önce attım fakat sürekli sanki driver eksikmiş veya hatalı bir driver kuruluymuş gibi sorun yaşıyorum çoğu oyunda böyle yapıyor.
Fps değerlerim avarage olarak güzel fakat fps düşüşü çok yüksek.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Alıntıyı görüntüle
kartta veya driverda bir sorun olabilir bu sitenin dediklerine uyma doğru bilgisi yok

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Userbenchmark sitesinden test yaptım önerdiğiniz bir yer var ise oradan yapabilirim ayrıca ekran kartının altında yeşil yazıyla yazan "performing...." kısmı kırmızıydı ekran kartının driverında oc scanner tarzı bir şey vardı 15 20dk o bir şeyler yaptı sonra onayladım sonra bu değer yeşile döndü.
Yani format daha önce attım fakat sürekli sanki driver eksikmiş veya hatalı bir driver kuruluymuş gibi sorun yaşıyorum çoğu oyunda böyle yapıyor.
Fps değerlerim avarage olarak güzel fakat fps düşüşü çok yüksek.
Site pek güvenilir değil, yanlış bilgiler içeriyor yani. Ayrıca sisteminiz Rocket League'in gereksinimlerine de yetiyor, yani ya depolama tarafında SSD'deki bir hız düşüşü veya ekran kartının driver vb. şeklindeki hataları kaynaklıdır diye tahmin ediyorum o droplar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında şöyle sıkıntılı değil fakat rpm değeri 7200 değil 5400rpm bu yüzden genelde sorun çıkartabiliyor fakat rocket league ssd'de kurulu.
CrystalDiskMark ile bir hız testi yapıp SS atabilir misiniz?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kartta veya driverda bir sorun olabilir bu sitenin dediklerine uyma doğru bilgisi yok
Kartta olup olmadığını gerçekten bilemiyorum bakabileceğim bir yer varsa test yapabilirim.
Driver olarak geforce ile güncelliyorum fakat daha önce 2 3 defa format attım 1.5 2yılda ve 1 yıldır felan çok net bir şekilde hissetmeye başladım (oynadığım aynı oyunlarda) bu sistemle zaten bf2043 gibi oyunlar oynama hayalim yok :)

Site pek güvenilir değil, yanlış bilgiler içeriyor yani. Ayrıca sisteminiz Rocket League'in gereksinimlerine de yetiyor, yani ya depolama tarafında SSD'deki bir hız düşüşü veya ekran kartının driver vb. şeklindeki hataları kaynaklıdır diye tahmin ediyorum o droplar.

CrystalDiskMark ile bir hız testi yapıp SS atabilir misiniz?
1638731613169.png

Son düzenleme:

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Kartta olup olmadığını gerçekten bilemiyorum bakabileceğim bir yer varsa test yapabilirim.
Driver olarak geforce ile güncelliyorum fakat daha önce 2 3 defa format attım 1.5 2yılda ve 1 yıldır felan çok net bir şekilde hissetmeye başladım (oynadığım aynı oyunlarda) bu sistemle zaten bf2043 gibi oyunlar oynama hayalim yok :)

Alıntıyı görüntüle
Yazma hızında düşüş var ama dediğiniz drop anladığım kadarıyla gerçekten sık.
Eski driverları yeniden kurmayı denediniz mi?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
Dediğim gibi başka önerdiğiniz bir site varsa oradan yapabilirim
Ayrıca depolama olarak olamaz çünkü depolama olarak sıkıntı olduğunda anlayabilirim droplar daha farklı oluyor ve kasamda yanan kırmızı ışığın sürekli yanmasından belli oluyor :)

Ben onu araştırdım aslında firma ve çoğu kişi 520mb yazma hızının turbolu olduğunu söylüyor.

Ekran kartı olarak mı ?

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,244
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Dediğim gibi başka önerdiğiniz bir site varsa oradan yapabilirim
Ayrıca depolama olarak olamaz çünkü depolama olarak sıkıntı olduğunda anlayabilirim droplar daha farklı oluyor ve kasamda yanan kırmızı ışığın sürekli yanmasından belli oluyor :)

Ben onu araştırdım aslında firma ve çoğu kişi 520mb yazma hızının turbolu olduğunu söylüyor.

Ekran kartı olarak mı ?
Evet. Ayrıca SSD'nin turbo gibi bir olayı var mıdır bilmiyorum. Ama bir SATA SSD için düşük kalmış o yazma değerleri, o aşikar.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem
Evet. Ayrıca SSD'nin turbo gibi bir olayı var mıdır bilmiyorum. Ama bir SATA SSD için düşük kalmış o yazma değerleri, o aşikar.
Ekran kartını eski driverını kuracağım önerdiğiniz bir sürüm var mıdır ?
Kesinlikle düşük kalıyor ben bi ara çok takıyordum yazma hızının düşük çıkmasına 10 test yaptığımda 2 3 kere 520mb çıkıyordu geri kalan 300 400 arasındaydı çok fazla test yapınca ssdye zarar verdiğim için kafaya takmayı bırakmıştım çünkü işimi görüyor :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,742
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom