Neler Yeni

Güçlü bir bilgisayar ne işe yarar?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Güncel ucuz ve basit bir APU laptop ile Güçlü, kaba, dev boyutta bir Performans serisi laptop arasında oyun oynamayan biri için ne gibi farklar olur? APU laptop gücüyle üzer mi veya Güçlü laptop kabalığı ve düşük pil ömrü ile üzer mi hangisi daha büyük sorun olur sizce?

QSpammer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
E
Hocam Şuanda Olan R9, I9 serileride Bunu içine dahil.

Yüksek Derecede Olan Cpu veya Gpular Genellikle Oyun Geliştirme/ Rendering/ Server Based Testing . Fixing veya birçok şeyde işinize yarar.

Şuanda i5 Veya R5 yeterli olmasına rağmen bazı insanlar hala sadece oyun oynamak için Cpu alıyor.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Şuanda Olan R9, I9 serileride Bunu içine dahil.

Yüksek Derecede Olan Cpu veya Gpular Genellikle Oyun Geliştirme/ Rendering/ Server Based Testing . Fixing veya birçok şeyde işinize yarar.

Şuanda i5 Veya R5 yeterli olmasına rağmen bazı insanlar hala sadece oyun oynamak için Cpu alıyor.
Peki bu bahsettiğiniz işlerde mesela oyun geliştirmede sistem düşük bir APU sistem olsa ben bunu hiç mi yapamam yoksa sadece daha yavaş mı olur?

QSpammer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
E
Peki bu bahsettiğiniz işlerde mesela oyun geliştirmede sistem düşük bir APU sistem olsa ben bunu hiç mi yapamam yoksa sadece daha yavaş mı olur?
Oyun geliştirmesine ilk başşladğınızda sıkıntı olmaz, ilerledikçe Map Yapıldıkça, Scriptler yazıldıkça işlemci yavaşlar
Eğer büyük bir oyun yapıyorsanız İşlemci yetmediği için ilerlemeye devam edemezsiniz.

Unutmayın
Normal Oyunlarda Studiodan X3 Fps alırsınız.
Studioda Tüm map renderlanır.

2. Olarak 3D Modeleme/Rendering

//En Sıkıntılı Kısım.
Bir mağza veya bir ev yaparken genellikle Yüksek derecede "Smooth" felan yapılır buda işlemciyi zorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğere çok büyük bir şey yapmıyorsanız i5 13600K, R5 5600X, R7 5700X,I7 10700K yeterlidir

Ve ayrıca Harici Ekran kartınız Yoksa Rendering ve Map Render Biraz sıkıntı çıkarabilir.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun geliştirmesine ilk başşladğınızda sıkıntı olmaz, ilerledikçe Map Yapıldıkça, Scriptler yazıldıkça işlemci yavaşlar
Eğer büyük bir oyun yapıyorsanız İşlemci yetmediği için ilerlemeye devam edemezsiniz.

Unutmayın
Normal Oyunlarda Studiodan X3 Fps alırsınız.
Studioda Tüm map renderlanır.

2. Olarak 3D Modeleme/Rendering

//En Sıkıntılı Kısım.
Bir mağza veya bir ev yaparken genellikle Yüksek derecede "Smooth" felan yapılır buda işlemciyi zorlar.

Eğere çok büyük bir şey yapmıyorsanız i5 13600K, R5 5600X, R7 5700X,I7 10700K yeterlidir

Ve ayrıca Harici Ekran kartınız Yoksa Rendering ve Map Render Biraz sıkıntı çıkarabilir.
R5 5600U gibi bir laptop işlemcisini APU olarak düşünüyorum. Tabi ki amacım oyun geliştirme değil ama bu konular ilgilendiğim konular ve cihazı 5 sene kullanacağım için yapmak istersem sistem yetsin istiyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,912
Üyeler
167,741
Son üye
Tarih Sevdalısı
Top Bottom