Neler Yeni

Güçlü virüs geliştirmek için kodlama dili önerisi lazım (Piyasaya sürmeyeceğim)

Faruk1986

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,960
İsim
Faruk Sancar
Boş yorumlar atmayın hangisini kullanayım onu söyleyin yeter. Şeref meselesi bu. 5 yıla kadar sırf bunu geliştireceğim. Piyasaya sürmeyeceğim.
Kodlamada iyi kötü tecrübem var ve virüs geliştirmek istiyorum. Anakarttan ekran kartına kadar herşeyi çökertip kullanılamaz hale getirecek. Voltaj dengesini bozup işlemci ve ekran kartına yüksek ısı verip yakacak. BIOS'a erişilemez hale getirecek. Özellikle SSD'yi kesinlikle kullanılamaz hale getirecek. Bunun için C+ mi Java mı tercih edilmeli? Piyasaya sürmeyeceğim zevkine geliştireceğim.

Son düzenleme:

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
50 sene de geçse intikam alınmalı. Kimse Türk'ün kanını dökemez. O kadar. (Nokta)

Aykut D.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
İsmail Kaygısız
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Tasarım-Kodlama, Programlama Dilleri, Web Tasarım ve Kodlama
Boş yorumlar atmayın hangisini kullanayım onu söyleyin yeter. Şeref meselesi bu. 5 yıla kadar sırf bunu geliştireceğim. Piyasaya sürmeyeceğim.
Kodlamada iyi kötü tecrübem var ve virüs geliştirmek istiyorum. Anakarttan ekran kartına kadar herşeyi çökertip kullanılamaz hale getirecek. Voltaj dengesini bozup işlemci ve ekran kartına yüksek ısı verip yakacak. BIOS'a erişilemez hale getirecek. Özellikle SSD'yi kesinlikle kullanılamaz hale getirecek. Bunun için C+ mi Java mı tercih edilmeli? Piyasaya sürmeyeceğim zevkine geliştireceğim.
SSD de bulunan silme iznine sahip olduğun bütün dosyaları silip SSD yi gereksiz dosyalarla meşgul edebilirsin. İnternetini meşgul edip yavaşlatabilirsin. Rami gereksiz meşgul edip yavaşlatabilirsin. BIOS a ve doğrudan erişimin olmayan diğer donanım birimlerine muhtemelen müdahale edemezsin.

Bilgisayardaki yönetici izni istemeyen bütün ayarları değiştirebilirsin. Eğer kullanıcıya yönetici izni verdirtebilirsen disk falan silebilirsin bilgisayardaki çok daha fazla şeyi yönetebilir hatta çökertebilirsin. Yönetici iznini almadan bilgisayarın özel ayarlarını değiştirmek neredeyse imkansız. Oynadığı oyun vs varsa kullanılamaz hale getirebilirsin. Yani anlayacağın dosyalarla kafana göre oynayabilir komut satırını yönetibilir anlık ekranını izleyebilirsin eğer yönetici izni verdiyse bilgisayarı çökertmeni sağlayacak pek çok ayarı değiştirebilirsin. Kişisel bilgilerini çalabilirsin. Wifi ile bağlı olduğu ağların şifrelerini falan öğrenebilirsin.

Windows içinde uygulamaların ve işletim sisteminin özel kayıtlarını ve verilerini saklayan Registry Editor var. Bunun içinden yanlışlıkla önemli bir şey sildiğinde işletim sistemi düzgün çalışmayabilir çökebilir. Yönetici iznini aldıktan sonra Regeditten istediğini silebilirsin. Ama ben ekran kartını yakıcam anakartı bozucam diyorsan hiç uğraşma dediklerimle ancak Windowsu çökertir ve şahsı format atmaya mecbur bırakırsın. SSD yi de bilgisayar formatlanana kadar kullanılamaz hale getirebilirsin. O dediklerini yapabilmek için BIOS tan bir takım ayarları değiştirmen gerekir hatta bu bile yeterli olmayabilir çünkü o parçalar da kendilerini koruyabilir. Ama yine de araştır BIOS'a ya da donanım birimlerine erişmenin elbet bir yolu vardır bugün X markasının uygulamasıyla o markaya ait donanım birimlerini yönetebiliyorsan diğer parçaları neden yönetemeyesin. Yani o kadar da hayal değil. Bugün X firması ekran kartı için sürücü yazılımları çıkartıyor mesela bu bir yazılım sonuçta ve benim ekran kartım daha önce orijinal sürücü yazılımı yüzünden bozuldu garanti değiştirdi. Bu tarz yazılımların kodlarını tersine mühendislik yoluyla öğrenebilirsin ve ayarları kurcalayarak donanım birimlerini bozabilirsin. Ancak o kodları da okuyabilmek için iyi programlama bilmek gerekir. O da 5-6 ayda öğrenilmez.

Dediklerimin çoğunu neredeyse her programlama diliyle yapabilirsin. Ben bu tarz bir program yaptığımda genellikle C# kullanırım çünkü zaten Microsofta ait bir dil ve Windowstaki neredeyse her türlü tipteki uygulamayı yapabilirsin Windows servisleri ya da Dll dosyaları gibi. Ama donanım birimlerine erişeceksen muhtemelen C kullanman gerekecek.

Top Bottom