Neler Yeni

Gümrük vergisi nasıl hesaplanır

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,853
İsim
Arda doğan
Çinden 2000tl ye lazer getirticem gümrük ne kadar çıkar sizce hesaplama sitelerinde 3980 görülüyor ama 1000tl'ye düştüya sınır onun hesaplaması katılıyor mu bilmiyom gümrükten geçilirme süreci falan nasıl işliyor

CannPolat

80+
Çinden 2000tl ye lazer getirticem gümrük ne kadar çıkar sizce hesaplama sitelerinde 3980 görülüyor ama 1000tl'ye düştüya sınır onun hesaplaması katılıyor mu bilmiyom gümrükten geçilirme süreci falan nasıl işliyor
Sipariş tutarı 30 Euro (yaklaşık 1.123,55 TL) üzerinde olan paketler için gümrük vergisinin yanında KDV ve ÖTV gibi ithalata ilişkin diğer tüm mali yükümlülüklerin de yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle sipariş tutarının belirtilen bu tutarı aşması durumunda aşağıda verilen bilgiler geçerli olmayabilir.
Sipariş Tutarı: 3.000,00 TL
Gümrük Vergisi (%60): 1.800,00 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti: 46,60 TL
Damga Vergisi: 3,40 TL
Toplam Vergi ve Masraf Tutarı: 1.850,00 TL
Siparişin Toplam Maliyeti: 4.850,00 TL

FurkanIIy

80+ Bronze
2000 TL'ye aldığın ürün gümrükten geçmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,853
İsim
Arda doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yasak hocam. 30 Euro üstü bir şey alamıyorsun.
Ben bu hükümetin proje dahi yapamıyoruz ne rezalet durumdayız 5000tl zaten sınırlıydı.yazık halimize o kadar planım boşa gitti

FurkanIIy

80+ Bronze
Ben bu hükümetin proje dahi yapamıyoruz ne rezalet durumdayız 5000tl zaten sınırlıydı.yazık halimize o kadar planım boşa gitti
İhracat yapalım diye uğraşıyorlar ama üretime destek sıfır. Ben Youtuber olup video çekip ülkeye döviz sokmak için kamera almaya kalkışsam, kameranın fiyatından fazla vergi var. Hatta kamera da değil, telefon almak istesem, 500 600 dolardan çıkan telefonu 2000 dolara alacağım. Neden? Vergisi var. Vergi ne işe yarıyor? Bilmem ne gençlik kolları başkanının kızına araba alınıyor, bilmem ne teşkilatı başkanına gözlük alınıyor falan. Benim vergim ne olacak ki zaten.

Baştakiler 5 liraya meclisten yemek yemeye devam etsin. Ben en son ne zaman kırmızı et yediğimi hatırlamıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,853
İsim
Arda doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İhracat yapalım diye uğraşıyorlar ama üretime destek sıfır. Ben Youtuber olup video çekip ülkeye döviz sokmak için kamera almaya kalkışsam, kameranın fiyatından fazla vergi var. Hatta kamera da değil, telefon almak istesem, 500 600 dolardan çıkan telefonu 2000 dolara alacağım. Neden? Vergisi var. Vergi ne işe yarıyor? Bilmem ne gençlik kolları başkanının kızına araba alınıyor, bilmem ne teşkilatı başkanına gözlük alınıyor falan. Benim vergim ne olacak ki zaten.
Biz sadece konuşmayla kalırsak daha çok araba alırlar bende tr içi üretimler yaoayım gerçek benzinli rc araba olur sanayi işlemeciliği olur kendi cnc lazer kesim veya freeze router makinemiz olur bunları yapayım diyorum ama nafile ne yer var ne o kadar para

Top Bottom