Değerli dostlarım benim bir kanaatim var ama size de bunu sormak istiyorum AMD'nin 6000 veya 7000 serisi bir ekran kartı kullanıyorsanız güncel AMD ekran kartlarıyla ekran kartından ötürü donanımsal veya yazılımsal bir sorun yaşıyor musunuz? yoksa "hayır güncel AMD ekran kartlarında sorunlar çözülmüş sorunsuz kullanıyorum" mu diyorsunuz? yorumlarınızı bekliyorum
- Forumda bu zamana kadar AMD sürücü çökmesiyle ilgili çok konu gördüm ve bizzat geçen sene bende Ryzen 5 Pro 3400G ile bu sorunu yaşadım. Benim sorunumun XMP profilinden kaynaklı olduğunu farkettim ve geçen sene bu sorunu hallettim 1 senedir hiç çökme hatası almadım. (4 sene önce Radeon 530'lu bir laptobum vardı onda hiç sorun yaşamadım.)
- AMD'de sorun yaşayan çoğu arkadaşın sorununun RAM'lerin XMP profillerinden kaynaklı olduğunun sonucuna vardım ve arkadaşların RAM frekansından birazcık kısarak AMD kullanan çoğu arkadaşın sistemini stabil hale getirdik. Bazı arkadaşların sadece sürücü kaynaklı sorunları oluyordu, bunun çözümü de AMD kullanıcı profili olarak Standart ayarlayıp başka hiçbir ayara dokunmamalarıydı. Bu zamana kadar RX 6600 ve RX 6500 XT'de forumda açılan çok konu gördüm. Bazı arkadaşlarda çok çözüm denedik ama sonuca ulaşamadık onların sorununun direk karttan kaynaklı olabileceğini düşündüm.
- Şimdide RX 7000 serisi kullanan arkadaşlar AMD FreeSync kaynaklı çökme vb. hatalar yaşıyormuş. Dün yayımlanan sürücü ile bunu sanırım gidermişler. (Bir arkadaştan sonucu bekliyorum.)
- Benim kendi fikrim yazılımdan çok donanımsal uyumluluk sorunu yaşanıyor.