Neler Yeni

Öneri Günlük kullanım için R5 3600 stok fan yeterli mi?

PeachliuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Metehan Güzel
Bu nasıl rehber?
Oyun amaçlı olsada belirli bir kullanımı aşınca ısınma yapar.
Farkındaysan belirttim bunu oyun amaçlı olduğunu ve şu haliyle şu şekilde yeterli olduğunu, konuyu açarken açıklamada hangi kitleye hitap etmesi gerektiğinde belirttim. Ama hala polemik peşindesin.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Neden polemik peşindesin?
Kesinlikle polemik peşinde değilim, testin eşit şartlarda yapılmadığını düşünüyorum, sizinle veya yaptığınız bir testle sorunum yok.
Şuan yeterli dediğin gibi ilerleyen süreçte yeterli olmayacak ve soğutucu gerek duyulacak ama şuan bile yetersiz olduğunu düşünen kitle var ve bütçesi olmayan adama yanlış bilgi veren insanlar var buna şahit olunca böyle bir şey yaptım anlatabiliyormuyum derdi mi?
Bak ne güzel demişsiniz. "Şu anda yeterli." Ben de zaten şu anda yeterli olduğunu söylüyorum, sistemi alırken direkt soğutucu almak yerine bi' üst model işlemci (3600X olduğu için çok da gerek yok aslında) veya ekran kartı modeli yükseltilebilir. Sonrasında alan kişinin eline para geçtiğinde de kule tipi veya sıvı soğutma alabilir. Bütçesi olmayan adama ne tür yanlış bilgiler veriliyor?
Açıklamada o kadar yazmama rağmen hala polemiğe giriyorsunuz ne diyeyim ki.
Polemiğe gir-mi-yo-rum! Sizi tanımıyorum bile neden yaptığınız testi kötüleyim, tamamen objektif olmaya çalışıyorum. Böyle davranmamın sebebi sizin objektif olmamanız. Günlük kullanım ne demek? Günlük işleri yapacak bir insan neden Ryzen 5 3600 alıyor?

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Konuya bak 😂😂

Bana yanlış bilgilendirme yapma derken kastınız bu muydu? Undervolt yapılarak stok soğutucu ile kullanılabileceğini söylediğimde yanlış bilgilendirme dediniz ama şimdi testler neden tam performansta iken yapılmadı yada neden oyunu açtığınız andaki sıcaklık değerini paylaştınız? Biz bu forumda tamamen objektif olmaya çalışıyoruz ancak siz burada üyeleri yanlış yönlendiriyorsunuz.

PeachliuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Metehan Güzel
Kesinlikle polemik peşinde değilim, testin eşit şartlarda yapılmadığını düşünüyorum, sizinle veya yaptığınız bir testle sorunum yok.

Bak ne güzel demişsiniz. "Şu anda yeterli." Ben de zaten şu anda yeterli olduğunu söylüyorum, sistemi alırken direkt soğutucu almak yerine bi' üst model işlemci (3600X olduğu için çok da gerek yok aslında) veya ekran kartı modeli yükseltilebilir. Sonrasında alan kişinin eline para geçtiğinde de kule tipi veya sıvı soğutma alabilir. Bütçesi olmayan adama ne tür yanlış bilgiler veriliyor?

Polemiğe gir-mi-yo-rum! Sizi tanımıyorum bile neden yaptığınız testi kötüleyim, tamamen objektif olmaya çalışıyorum. Böyle davranmamın sebebi sizin objektif olmamanız. Günlük kullanım ne demek? Günlük işleri yapacak bir insan neden Ryzen 5 3600 alıyor?
Bak söylediğim gibi işlemcinin yüksek frekanstaki gücüne ihtiyaç duymadığını belirttiği halde bu adama stok soğutucu yetersiz diyen bir kitle var o yüzden bu konuyu açtım diyorum kime hitap edeceğinide belirttim diyorum hala yok şöyle yok böyle diyorsun. İşlemcimin Cpb kapalı ve 3600ghz sabit olduğunuda belirtmiştim. Turbı frekansta kullanmaya ihtiyacı olan adamın bu konunun bir işe yaramayacağı belli değil mi? Gerekli bilgilendirmeyi ve açıklamayı yapmışım gördüğün gibi.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Bak söylediğim gibi işlemcinin yüksek frekanstaki gücüne ihtiyaç duymadığını belirttiği halde bu adama stok soğutucu yetersiz diyen bir kitle var o yüzden bu konuyu açtım diyorum kime hitap edeceğinide belirttim diyorum hala yok şöyle yok böyle diyorsun. İşlemcimin Cpb kapalı ve 3600ghz sabit olduğunuda belirtmiştim. Turbı frekansta kullanmaya ihtiyacı olan adamın bu konunun bir işe yaramayacağı belli değil mi? Gerekli bilgilendirmeyi ve açıklamayı yapmışım gördüğün gibi.
Anlamak istemediğin kısım eğer tam performansta kullanmayacaksa adam bu işlemciyi neden alsın? 3600'ün ne anlamı kalıyor ki o zaman. Al abi 1600AF stok soğutucuyla tam performansta kullan. Ne değişti?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İyi, siz bilirsiniz. Ben hala kendi fikrimin arkasındayım. Test objektif olmamış xd.

PeachliuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Metehan Güzel
Anlamak istemediğin kısım eğer tam performansta kullanmayacaksa adam bu işlemciyi neden alsın? 3600'ün ne anlamı kalıyor ki o zaman. Al abi 1600AF stok soğutucuyla tam performansta kullan. Ne değişti?
Bütçesi olmadığı için soğutucu alana kadar böyle kullanabilir ve soğutucu yu aldığında tam performansta kullanabilir. Forumda görüyorsundur oyun oynuyorum stok soğutucu yeterli olur mu diyen arkadaşları onlara bilgi amaçlı açtım konuyu. Forumda daha undervolt un ne olduğunu bilmeyen ve 3600 ün her halükarda stok soğutusunun yetmediğini düşünen bir kitle var farkındaysan.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Bütçesi olmadığı için soğutucu alana kadar böyle kullanabilir ve soğutucu yu aldığında tam performansta kullanabilir.
Bunu başttan belirtseydiniz herkes size hak verirdi zaten. Sıkışınca böyle bir cümle kurmanız hoş kaçmadı. Sanki iyi bir fana ihtiyaç yokmuş gibi yorumladığınızdan buralara kadar geldik.

PeachliuS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Metehan Güzel
Bunu başttan belirtseydiniz herkes size hak verirdi zaten. Sıkışınca böyle bir cümle kurmanız hoş kaçmadı. Sanki iyi bir fana ihtiyaç yokmuş gibi yorumladığınızdan buralara kadar geldik.
Ne yazıyor peki konun altındaki not kısmında. Core performance boost kapalı işlemci 3600ghz sabit yazıyor değil mi? Hangi şekilde ve Yüksek frekansta kullanmadığımı belirtmişim. Okumadan yorum yapıyorsun hala yeter kardeşim.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Rehber hiç olmamış.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Ne yazıyor peki konun altındaki not kısmında. Core performance boost kapalı işlemci 3600ghz sabit yazıyor değil mi? Hangi şekilde ve Yüksek frekansta kullanmadığımı belirtmişim. Okumadan yorum yapıyorsun hala yeter kardeşim.
Okumadan yorum yaptığım yok. Satıcıların %50+%50 indirim yazarak kandırmasından farksız olmuş. Zaten ekstra fanın gerekliliğini sonunda kabullendiniz. Artık tartışmaya lüzum kalmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,669
Üyeler
166,413
Son üye
zento10
Top Bottom