Neler Yeni

Twitter Güvende değiliz 15 yaşındaki çocukların elindeki güce bakın. Rahatlığa bakın!

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,102
İsim
Zeki Müren
Az önce bir yakinima mesaj gitmiş tehtit içerikli bunlar neden temizlenmiyor diyecemde sürekli patlak verdikleri için şirketler olan bize oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Banada sürekli linkli kargo ile ilgili mesaj geliyor
Bu arada data sızdırmanın cezası nasıl olmayabilir onu anlayamıyorum gerçekten.

Az önce bir yakinima mesaj gitmiş tehtit içerikli bunlar neden temizlenmiyor diyecemde sürekli patlak verdikleri için şirketler olan bize oluyor

Banada sürekli linkli kargo ile ilgili mesaj geliyor
Bir kişinin datası ne kadar ediyor piyasada 5tl 1000 kişinin mi çalındı koy bakalım 10k tl cezayı bir daha siber güvenlikçilere maaş verirler.

jouly

80+ Bronze

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
çoğu şey şuan onların elinde devletin bir şey yapması lazım tüm bilgiler dahil

yusuf.001

80+
Bende erişebiliyorum bana isim soyisim söyleyin adresinize kadar bulurum :D bu çok zor bir şey değil ama ben kötüye kullanmam kullanmıyorumda.

LaketrooS

80+ Silver

LaketrooS

80+ Silver

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,472
İsim
Diyarhan
Arkadaşlar bunlara erişmek kolay. Tc ve ev adresine rahatça ulaşabiliyorum.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Konu hortlamış madem, ben de bir iki şey söyleyeyim.

Sizin indirdiğiniz, girdiğiniz, ürün aldığınız, bir şeyler paylaştığınız vb. yaptığınız neredeyse her uygulama/site zaten kişisel bilgilerinizin bir kısmına sahip oluyor. Hani bir şey indirdikten ya da hesap açtıktan sonra "Okudum ve kabul ediyorum." tiki var ya, ona tıkladığınız zaman zaten bilgilerinizin bir kısmını "buyur kardeşim" diye üretici firmaya vermiş oluyorsunuz. Bu durumlar büyük ve güvenilir firmalar için sorun değil (bilindik alışveriş siteleri veya mobil oyun firmaları gibi mesela PUBGM CODM) zaten legal bir şekilde bu veri aktarımı gerçekleşiyor ve gizlilik sözleşmeleri vs. var.

Ancak iş korsan veya güvenilmeyen kaynaklardan yapılan işlemlere, onaylanan sözleşmelere geldi mi - ki günümüzde çok sayılı kişi böyle şeylere bulaşmamıştır - orada başlıyor sorunlar. E-devlet'in hack'lenmesi/hack'lenebilmesi zaten başlı başına olmaması gereken ve bir ülkenin bu durumu oluşturabilecek problemleri en başından çözmüş olması gereken bir durum. Nasıl bu mümkün olabiliyor anlamıyorum.

Size en basitinden şu örneği verebilirim: +850'li numaralar illa ki bir gün bizi arayıp dolandırıcılık yapmaya çalışmıştır, herkesin başına gelmiştir. Bu küçük örnek bile sizin telefon numaralarınızın ve başka bilgilerinizin bilindiği anlamına geliyor.

Kısacası demek istediğim, günümüz şartlarında herhangi bir verisi çalınmamış olan bir insan varsa o da Afrika'daki kabilelerin bir ferdi falandır.

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
OZAN TANKUŞ
Bu son yapılan saldırıya baktığımızda Bilgilerin nasıl çalındığına gece baktık. Sisteme enfekte bir virüs yolu ile bulaştığını gördük. Yani şöyle. Sizin bilgisayarınızda Otomatik tanımlı olarak girdiğiniz hesaplar , Chrome üzerine kayıtlı olan parolalar (şifre girmeden sadece tıklayarak girdiğiniz yerler vb) yada özetle bilgisayarınıza kayıtlı şifrelere saldırılmış ve Rusyaya gönderilmiş gözüküyor. Rus kaynaklı bir grup olduğunu gördük. Asılsız olma olasılığı yüksek Ama doğru da olabilir. Şöyle ki önceki seçimlerde ana baba adı oturduğu yer doğum tarihi gibi şeyler sızdırılmıştı. Heryerde var. Biz bile baktık ve bilgiler doğru idi. Çoğu bilgi eski olmasına rağmen tutuyordu. Buda bunun gibi bir şey. Ve bunun örnek olarak Spam mail veya tıklanarak kapılmış olma olasılığı çok yüksek.

Ve ayriyetten Telefon numaraları adres bilgisi gibi şeyler zaten satılıyor. Şirketlerin ekstra gelir kaynağıda budur. Mağlesef işin karanlık boyutu böyle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,187
Üyeler
168,093
Son üye
Barogg
Top Bottom