Neler Yeni

''Güvenli değil'' yazan sitelere tıklarsak sorun olur mu?

T-800

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
tayfun han
Bazı sitelere giriş yaptığımda sol üst kısımda ''Güvenli Değil'' yazısını görüyorum. Bu tip sitelere tıkladığımızda bilgilerimiz direk çalınmaz değil mi? bilmediğim için soruyorum

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    9.1 KB · Hit: 68

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bazı sitelere giriş yaptığımda sol üst kısımda ''Güvenli Değil'' yazısını görüyorum. Bu tip sitelere tıkladığımızda bilgilerimiz direk çalınmaz değil mi? bilmediğim için soruyorum
Genellikle Google bunu yapmaması gereken yerlerde veriyor uyarıyı bu kullanıcılar tarafından bir sorun olarak görülüyor özellikle kaldırılıyor
Dikkat etmekte fayda var ama.bir sorun olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kişisel bilgilerinizi girmediğiniz bilemediğiniz bir şey indirmediğiniz sürece bir sorun olmaz

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bir sorun olmaz. Güvenli olduğuna %100 emin olduğum hatta sitenin sahibi tanıdığım olan bir siteyi güvensiz görüyor Google mesela.

Frequency

80+
En İyi Cevap
1
Güvenli değil yazmasının sebebi HTTP protokölüdür.Dikkat ederseniz görürsünüz HTTP olan URL üzerinden bağlantı sağladığınızda "Güvenli Değil" HTTPS olanlarda ise "Güvenli" yazacaktır(Yeşil Bir Etiketle).

HTTP:Hypertext Transfer Protocol
HTTPS:Hypertext Transfer Protocol Security

Son düzenleme:

yagiz.baba.dw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Yağız Baba
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları , İşlemciler
EBA sitesindede öyle diyor bildiğiniz eba devlete ait hiç bi problem yaşamadım bazen gereksiz yere yazıyor öyle ama bazen gerçektende güvenli olmayabilir :D

T-800

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
tayfun han
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Genellikle Google bunu yapmaması gereken yerlerde veriyor uyarıyı bu kullanıcılar tarafından bir sorun olarak görülüyor özellikle kaldırılıyor
Dikkat etmekte fayda var ama.bir sorun olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kişisel bilgilerinizi girmediğiniz bilemediğiniz bir şey indirmediğiniz sürece bir sorun olmaz
Bir sorun olmaz. Güvenli olduğuna %100 emin olduğum hatta sitenin sahibi tanıdığım olan bir siteyi güvensiz görüyor Google mesela.
EBA sitesindede öyle diyor bildiğiniz eba devlete ait hiç bi problem yaşamadım bazen gereksiz yere yazıyor öyle ama bazen gerçektende güvenli olmayabilir :D
sağolun yorumlar için

Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Melih Sahtiyan
İlgilendiği Kategoriler
yazılım, pc toplama,Bully Maguire
http sitelerinde bu kimin olursa olsun bir başkası tarafından verilerinizin ele geçirilmesi çok daha kolaydır o yüzden http sitelere girerken bunu da göze alın

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,484
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Güvenlikten kastı farklı bir şey, virüs falan demiyor orada.

Top Bottom