13100f ve h serisi anakartlarfa bakılabilir. Veya bulabilirsen ryzen 5 1600AF ve b450m anakartta bakabilirsinekran kartım gtx 760 yanına güzel bir anakart ve işlemci istiyorum sadece 1500 TL civarı
Ryzen 1600af zaten 1700 tl hocam :/13100f ve h serisi anakartlarfa bakılabilir. Veya bulabilirsen ryzen 5 1600AF ve b450m anakartta bakabilirsin
13100f
bana yardımcı olun sitemim ve yükseltmek istediğim parçaları yazıyorumR
Ryzen 1600af zaten 1700 TL hocam :/
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dostum anakart işlemci istiyorsun iyi hoş ama ramlerin var mı? varsa DDR kaç? Eski anakart ve işlemcin ne belki değiştirmene gerek kalmaz sadece işlemci ile kurtulursun
tamam hemen kapatayım konuyu bu nasıl cevap?1500 liraya güzel anakart ve işlemci yok.
Hocam yazdığınız çok iyi oldu.bana yardımcı olun sitemim ve yükseltmek istediğim parçaları yazıyorum
İşlemci: intel Q9550
Anakart:GA-G31M-ES2L
Ekran Kartı: asus gtx 760
Ram: 2x2=4GB DDR2 800 mHz ram
ekran kartım iyi ama işlemciyle darboğaz yapıyor yetmiyor bende ddr2 den ddr3 e geçmek istiyorum uygun bir şekilde 2.el
bu videoda görülen herşeyin aynısını yaşıyorum darboğaz varHocam yazdığınız çok iyi oldu.
Güzel bir 775 pin ddr3 anakart alıp İşlemcinizi 3.7ghz a çıkarırsanız gtx 760 ile maksimum %10 civarı bir darboğaz yaşarsınız. En minimal şekilde hem DDR3e geçmiş olursunuz hem de sisteminizi daha performanslı kullanmış olursunuz.
Eski sisteme yatırım yapmak mantıklı mı diyecek olursanız grupta Xeon x3470 overclock ile rx6600 kullanan bir arkadaş var oradan pay biçin
Anakartınızı bir üst chipsetli model olan G41 ile değiştirin en uygun 250 TL'ye buldum fakat 2 gün önce 150 TL'ye aldım aynısını
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...r-masaustu-g41-combo-anakart-1037866363/detay 250 TL
4x2 8 GB 1600 MHz Ram'e de 300 TL Yazdım daha uygununu bulabilirsiniz letgodan vs
RAM Bellek ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Donanımları sahibinden.com'da
RAM Bellek ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'dawww.sahibinden.comMesaj otomatik birleştirildi:
İşlemciniz q serisinde ki en güçlü işlemci bu yüzden elinizde varken değerlendirmenizi şiddetle öneririm.
Oyun testine bakabilirsiniz:
Yaşadığınız darboğaz çok büyük bir seviyede değil, overclock ile arayı kapatma şansınız var. bu işlemci stok olarak 750ti besliyor zatenbu videoda görülen herşeyin aynısını yaşıyorum darboğaz var
hangi anakartla yapacaksınsız elinizde neler var merak ediyorumBirkaç güne böyle bir sistem toplayıp overclock vs yapacağım isterseniz haberdar ederim sizi de
Size önerdiğim anakartın aynısı ve sizin elinizdeki işlemciden çok daha düşük bir işlemci var elimde. Ben bu işlemci ile elimde ki kartı beslersem ki besleyeceğime inanıyorum siz hayli hayli beslersiniz. Bu arada beklediğinizden düşük performans alıyorsanız bu hem Ramlerden(4 gb ddr2 olduğu için) hem de harddiskinizden kaynaklı olabilir. DDR3te bunu minimalize edeceğinize emin olabilirsiniz. Böyle bir sisteme 500 600 tlden fazla yatırım yapmak mantıklı değil bu şekilde bu sistem sizi uzun sayılabilecek bir süre daha götürür. Sonrasında bu sistemi satıp ddr4e geçersiniz.hangi anakartla yapacaksınsız elinizde neler var merak ediyorum
hocam forumdan zor oluyor size daha kolay ulaşabileceğim bir yervarmıSize önerdiğim anakartın aynısı ve sizin elinizdeki işlemciden çok daha düşük bir işlemci var elimde. Ben bu işlemci ile elimde ki kartı beslersem ki besleyeceğime inanıyorum siz hayli hayli beslersiniz. Bu arada beklediğinizden düşük performans alıyorsanız bu hem Ramlerden(4 gb ddr2 olduğu için) hem de harddiskinizden kaynaklı olabilir. DDR3te bunu minimalize edeceğinize emin olabilirsiniz. Böyle bir sisteme 500 600 tlden fazla yatırım yapmak mantıklı değil bu şekilde bu sistem sizi uzun sayılabilecek bir süre daha götürür. Sonrasında bu sistemi satıp ddr4e geçersiniz.