Neler Yeni

Gym bro lara bir sorum var

murat eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
murat eren dikmener
Arkadaşlar selamlar yaşım 16 1 yildir spor yapiyorum bu son 3 aydır benc pres günleri goğus den sonra omuz hareketlerini yapmadan omuzlarım tükeniyo sholder yaparken omuzlarım gücvermiyor ve histmiyorum omuzlarımı laterali falanda ağırlıklarım çok düşüyor napmamı tavsiye edersiniz

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Arkadaşlar selamlar yaşım 16 1 yildir spor yapiyorum bu son 3 aydır benc pres günleri goğus den sonra omuz hareketlerini yapmadan omuzlarım tükeniyo sholder yaparken omuzlarım gücvermiyor ve histmiyorum omuzlarımı laterali falanda ağırlıklarım çok düşüyor napmamı tavsiye edersiniz
benchte omuz çalışırda omuz tükeniyorsa formunu gözden geçir
hafif kilo düş daha kontrollu liftle
yine aynı sorun olursa ppl yerine başka bi antrenman şekli seçebilirsin
ha bu arada pplde her set tükenişe gitmemen gerektiğini biliyorsundur umarım
güray hocanın hipertrofi antrenmanından yola çıkarak konuşuyorum sadece son setler tükeniş yazıyor çoğu hoca
her set tükenişe gidiyorsan ondan dolayı güçsüz kalıyor olabilirsin

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
güray hocanın hipertrofi antrenmanından yola çıkarak konuşuyorum sadece son setler tükeniş yazıyor çoğu hoca
guray hocanın hypertrofi programını kullanıyorum bende 4 aydır fln gayet güzel gelişim gösteriyorum

ama programda biceps eksik kalıyor bence oyuzden persembe biceps ön kol ve karın çalışıyorum off vermek yerine

bide göğüs gününde arka omuz hareketi (rear delt) çalışmak yerine sırt gününde çalışıyorum

programın öyle daha verimli olduğunu düşünüyorum sizce ?

Ekler

• IMG-20230526-WA0001.jpg
    IMG-20230526-WA0001.jpg
    128.1 KB · Hit: 35
Son düzenleme:

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
723
İsim
Musa ÖZ
Omuza çok yük bindiriyosundur açıya dikkat et kaldıramayacağın ağırlığa girme

murat eren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
murat eren dikmener
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam hocam saolun

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
ISS önerilerinde, Driver ile ilgili konularda, Donanımsal herhangi bir arızada etiketlerseniz seve seve yardımcı olurum
Discord
.arsek
guray hocanın hypertrofi programını kullanıyorum bende 4 aydır fln gayet güzel gelişim gösteriyorum

ama programda biceps eksik kalıyor bence oyuzden persembe kol ve karın çalışıyorum off vermek yerine

bide göğüs gününde arka omuz hareketi (rear delt) çalışmak yerine sırt gününde çalışıyorum daha

ek olarak omuzlarım baya bir gelişti ölçmedim ama görünüş olarak baya baya gelişti
kolumu 28 den 34 e çıkardım
göğüslerim baya baya gelişti ilk zamanlar 40 kiloyla bench atıyordum suan 70 le rahay 80 la 5 6 set çıkartıyorum
bacaklarım zaten futbolla ilgilendiğim için güçlüydü ama yinede 120 leg pres yapıyordum zorlamamak için suan 170 rahat atıyorum 190 da zorlananark

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
bide göğüs gününde arka omuz hareketi (rear delt) çalışmak yerine sırt gününde çalışıyorum daha

arka omuzu ne zaman çalışacağın aman aman bişeyi etkilemiyor ama kol antrenmanı gayet yeterli onu söylemiş olayım
biliyorsun ki sırt egzersizlerinde zaten biceps de aktif rol oynuyor o yüzden gayet yeterli
dinlenme gününde kasları dinlendirmen lazım
her gün antrenman yaparsan emin ol bütün antrenmanın verimi azalır
mesela haftada 7 gün aktif olan bi gymi ele alalım,ben pazar günü triceps atarsam pazartesi günü atacağım bench %100 verimli olmaz hacı
tabi bunda beslenme uyku gibi etkenlerde var ama ben dinlenme günlerinde dinlenilmesini öneriyorum
vücut geliştirme sporu sabır işidir, sabır gösterip antrenmanını zamanında yapacaksın, ne eksik ne az
önceki gün yaptığın egzersiz sonraki günün verimliliğini azaltıyorsa değiştirmen gereken bişeyler var demektir
baştaki şikayetinde çok çabuk tükeniyorumdu zaten, şahsen dinlenme günlerine saygı duymadığın için bunu yaşadığına inanıyorum
pardon konu sahibi arkadaş mesaj yazdı sanıyordum :D
ama herkes için birkaç bilgi var yazıda

Arsek

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
mehmet yahya kara
İlgilendiği Kategoriler
Discord
.arsek
arka omuzu ne zaman çalışacağın aman aman bişeyi etkilemiyor ama kol antrenmanı gayet yeterli onu söylemiş olayım
biliyorsun ki sırt egzersizlerinde zaten biceps de aktif rol oynuyor o yüzden gayet yeterli
dinlenme gününde kasları dinlendirmen lazım
her gün antrenman yaparsan emin ol bütün antrenmanın verimi azalır
mesela haftada 7 gün aktif olan bi gymi ele alalım,ben pazar günü triceps atarsam pazartesi günü atacağım bench %100 verimli olmaz hacı
tabi bunda beslenme uyku gibi etkenlerde var ama ben dinlenme günlerinde dinlenilmesini öneriyorum
vücut geliştirme sporu sabır işidir, sabır gösterip antrenmanını zamanında yapacaksın, ne eksik ne az
önceki gün yaptığın egzersiz sonraki günün verimliliğini azaltıyorsa değiştirmen gereken bişeyler var demektir
baştaki şikayetinde çok çabuk tükeniyorumdu zaten, şahsen dinlenme günlerine saygı duymadığın için bunu yaşadığına inanıyorum
pardon konu sahibi arkadaş mesaj yazdı sanıyordum :D
ama herkes için birkaç bilgi var yazıda
hocam soruyu soran ben değilim yani ben tükenmiyorum çabucak hatta antreman bittikten sonra hala enerjim kalıyor muscle up sınav fln atıyoruz

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
hocam soruyu soran ben değilim yani ben tükenmiyorum çabucak hatta antreman bittikten sonra hala enerjim kalıyor muscle up sınav fln atıyoruz
dostum ppl pazartesi programını yapıp tükenmeyen birine denk gelmedim
ya programa tam uymuyorsun ya da kaldırabileceğin maks ağırlığı kullanmıyorsun diye tahmin ediyorum
bu arada tükenmek demek yürüyecek enerjin kalmaması demek değil
kasa doğru formda doğru kiloda hasarı ver, son tekrarlarda dişini sıkacak seviyede ol yeter
gücüm var diye abartıp sonraki antrenmanını baltalama

Top Bottom