Anakartımda 1 M.2 SSD var SATA 2 ve 3 de HDD ve SSD var. Format attım bilgisayara ve SATA'ya takılı olan diskleri görmemeye başladı. Başka bir konuda Gigabyte bir anakartın 2 ve 3. slotu aynı anda kullanamadığını gördüm ve anakartıma sitesinden baktım. M.2 takılıysa SATA 4'ü kullanamayacağım yazıyordu sadece. BIOS ekranında ve boot ekranında SATA disklerimi görebiliyorum ama Windows da biçimlendiremiyorum kullanamıyorum. Diskleri sata 1 ve 2 ye takmama rağmen hala aynı sorun ile karşılaşıyorum.
Eğer hiçbir yerde göremiyorsanız, Denetim Masası-sistem ve güvenlik-depolama alanlarını yönet'in içinde depolama havuzu olarak görünüyordur büyük bir ihtimal, sol üstte yeni havuz ve depolama alanı oluştur, sonra disk yönetiminden isim ve harf değiştir. Böyle bir çözüm ile SSD'yi kullanılır hale getirdim ama hard diski hala kullanamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Eğer hiçbir yerde göremiyorsanız, Denetim Masası-sistem ve güvenlik-depolama alanlarını yönet'in içinde depolama havuzu olarak görünüyordur büyük bir ihtimal, sol üstte yeni havuz ve depolama alanı oluştur, sonra disk yönetiminden isim ve harf değiştir. Böyle bir çözüm ile SSD'yi kullanılır hale getirdim ama hard diski hala kullanamıyorum.
Ekler
Son düzenleme: