Hangi 2k monitörü almalıyım?

tevfoo

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba dostlar,
2k, en az 165 hz, IPS olacak şekilde bir monitör arıyorum maksimum 12-13 civarına, sizce aşağıdaki seçeneklerden en iyisi hangisi olur?
şöyle nacizade önerim

Aoc Q27G4XF 27" 180 Hz 0.5 Ms Adaptive-Sync Qhd Fast IPS HDR10 Oyuncu Monitörü

MSI 27" G274QPF E2 2560x1440 (WQHD) 16:9 FLAT RAPID IPS 180HZ 1MS ADAPTIVE-SYNC PIVOT GAMING MONITOR

İkiside çok güzel modeller, hatta yakın zamanda ben de birini almayı planlıyorum.
aoc bu bütçede önerdiğim bir marka değil yaptığı işler ve verdiği destek pek iyi değil diye BİLİYORUM
msi arkadaşıma 1k koydurup zorla aldırdığım model 7.5a aldı o zamanında çok çok kaliteli monitör tek eksisi hoparlör olmaması

Aoc Q27G4XF 27" 180 Hz 0.5 Ms Adaptive-Sync Qhd Fast IPS HDR10 Oyuncu Monitörü

MSI 27" G274QPF E2 2560x1440 (WQHD) 16:9 FLAT RAPID IPS 180HZ 1MS ADAPTIVE-SYNC PIVOT GAMING MONITOR

İkiside çok güzel modeller, hatta yakın zamanda ben de birini almayı planlıyorum.
MSI modelin RTING incelemesi pek iyi değil, özellikte renk konusunda geride kalıyor.
AOC'ye uzak değilim aslında. Şu anda 2015'ten kalma AOC 2460G5 kullanıyorum ve hala bir sıkıntısı yok. Ancak diğer seçeneklerden de bir üstün yanı da yok o yüzden emin olamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ROG olan modelin üstüne 1-2 bin verip daha fazla Hz var diye TUF almak mantıklı mı bilemedim.
Bunun 170 hz'lik eski versiyonun incelemesi ROG olana göre daha kötü.

MSI modelin RTING incelemesi pek iyi değil, özellikte renk konusunda geride kalıyor.
AOC'ye uzak değilim aslında. Şu anda 2015'ten kalma AOC 2460G5 kullanıyorum ve hala bir sıkıntısı yok. Ancak diğer seçeneklerden de bir üstün yanı da yok o yüzden emin olamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ROG olan modelin üstüne 1-2 bin verip daha fazla Hz var diye TUF almak mantıklı mı bilemedim.
Bunun 170 hz'lik eski versiyonun incelemesi ROG olana göre daha kötü.
G274qpf qd ve g274qpf e2 farklı monitörler. Monitörlerde tek harf bile her şeyi değiştirebilir. 1 harf farkla ıps veya oled bile alabiliyorsun.

G274qpf qd nin renkleir kötü değil. Soru işaretine bakarsanız renk gamutuna 9.6 puan vermişler. Siyah tekdüzelik ve kontrast yüzünden puan düsük. Ortalamanın altında kontrasta sahip ve kötü bir üniteye denk gelinmiş.

2975.webp

VG27AQL1A ile VG27AQML1A farklı monitörler. Kullanılan panel ve arka aydınlatma farklı. Vg27aqml1a oldukça iyi.

G274qpf qd ve g274qpf e2 farklı monitörler. Monitörlerde tek harf bile her şeyi değiştirebilir. 1 harf farkla ıps veya oled bile alabiliyorsun.

G274qpf qd nin renkleir kötü değil. Soru işaretine bakarsanız renk gamutuna 9.6 puan vermişler. Siyah tekdüzelik ve kontrast yüzünden puan düsük. Ortalamanın altında kontrasta sahip ve kötü bir üniteye denk gelinmiş.

Alıntıyı görüntüle

VG27AQL1A ile VG27AQML1A farklı monitörler. Kullanılan panel ve arka aydınlatma farklı. Vg27aqml1a oldukça iyi.
Haklısınız, şimdi tekrar baktım redditten ve biraz fazla backlight bleed problemi olduğunu yazmış millet.

Son düzenleme:
Geri