Hangi anakartı almalıyım?

SemAI

80+
Reaksiyon skoru
16
ryzen 5 7500f işlemci siparişi verdim. Amacım en azından wifi bağlantısı olan, 2 slot sdd, 2 slot ram desteği olan, genişletilebilir bir anakart almak. İlk kez masaüstü topluyorum.

Şu anakartlardan hangsini almalıyım? bana f/p lazım. Çok da para vermiyim eğer gerekli değilse.

MSI B840M Gaming Plus WiFi6E AM5 (LGA 1718) Soket Anakart 7100 tl

Colorful Battle-AX B650M-Plus WiFi V15 AM5 (LGA 1718) Soket Anakart 7100 tl

Asus TUF Gaming A620M-Plus WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart 6500tl

Asus A620M-F Gaming WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart 5900 tl

Gigabyte B650M D3HP AX AM5 (LGA 1718) Soket Anakart 7000 tl

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
B840 ve A620 aynı anakart zaten b840 almak yerine b650 almak daha mantıklı overclock inciğini cinciğini kurcalayip ayar çekmek daha kolay olur

Son düzenleme:
sizin yazdığınız listede en pahalı olarak 7100 tl gördüm. ben de ona göre baktım. alternatifleri de ekledim.

6726 tl ile en uygun bu gözüküyor istediğiniz şartları sağlayan (pcie 4.0, m2 slotu soğutucu yok)

bu anakart asus b650m-k ayarında 9 faz bir kart. 11 faz olsaydı daha iyi olurdu ancak bu fiyatta rakibi yok gözüküyor. 6 çekirdekli işlemciler ile hiç problem olmayacaktır. 8 çekirdekte ise 65w tdp ile güzel hava akışlı kasada yine problem olacağını sanmıyorum. m2 ssd için harici bir soğutma almanız çok iyi olur. 300 tl enermaxın satılan vardı.

--

2. alternatif 7569 tl (en uygun fiyatta taksit seçeneği yok) (pcie 4.0, m2 slotu soğutucusu mevcut.)
11 faz, 8 çekirdekli işlemci yükseltmeye uygun.

3. alternatif 6515 tl (pcie 5.0+ m2 slotu soğutucu mevcut ancak wifi yok)
bunu alıp harici bir usb wifi adaptörü de alabilirsiniz. pttavmdeki satıcı dey elektronik güvenilir. 12 faz ile 8 çekirdek güncellemede daha rahat edilir.

4. alternatif 7966 tl (pcie 4.0, m2 slotu soğutucu mevcut fiyatı en pahalı olan alternatif) 15 faz, diğerleri arasında en fazla faza sahip anakart.

Son düzenleme:
sizin yazdığınız listede en pahalı olarak 7100 tl gördüm. ben de ona göre baktım. alternatifleri de ekledim.

6726 tl ile en uygun bu gözüküyor istediğiniz şartları sağlayan (pcie 4.0, m2 slotu soğutucu yok)

bu anakart asus b650m-k ayarında 9 faz bir kart. 11 faz olsaydı daha iyi olurdu ancak bu fiyatta rakibi yok gözüküyor. 6 çekirdekli işlemciler ile hiç problem olmayacaktır. 8 çekirdekte ise 65w tdp ile güzel hava akışlı kasada yine problem olacağını sanmıyorum. m2 ssd için harici bir soğutma almanız çok iyi olur. 300 tl enermaxın satılan vardı.

--

2. alternatif 7569 tl (en uygun fiyatta taksit seçeneği yok) (pcie 4.0, m2 slotu soğutucusu mevcut.)

bunu alıp harici bir usb wifi adaptörü de alabilirsiniz. pttavmdeki satıcı dey elektronik güvenilir. 12 faz ile 8 çekirdek güncellemede daha rahat edilir.

4. alternatif 7966 tl (pcie 4.0, m2 slotu soğutucu mevcut fiyatı en pahalı olan alternatif) 15 faz, diğerleri arasında en fazla faza sahip anakart.
ayrıntılı cevap için teşekkürler hocam ama 5900 tl civarı olan asus a620m iş görmez mi? overclock ihtiyacım yok anakartta, f/p olarak en iyisi o değil midir? ilerde 8 çekirdekli işlemci de olsa problem olur mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ilerde başka anakarta geçersem bunu satarım ama başka anakarta geçmeme ihtimalim de var o yüzden başlangıç olarak bunu alıyım diyorum

--

teşekkürler hocam tekrar,

Asrock B650m Pg Lightning Wifi 90-mxbk2-a0uayz Amd B650 Soket Am5 Aaaa11asr0036 baya mantıklı gibi, arada 1000tl kadar fark var, ilerde daha kolay da satılabilir sanırım

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Colorful en mantıklı seçenek burada.
peki bununla kıyaslayabilir msn

Asrock B650m Pg Lightning Wifi 90-mxbk2-a0uayz Amd B650 Soket Am5 Aaaa11asr0036

Colorful gene çok çok daha üstün. istersen daha detaylı anlatırım neden üstün olduğunu?

olur eğer zahmet olmazsa
Colorful'un 2 adet gen5 m2 slotu ve gen5 ekran kartı slotu var, dahili wifi kartı da var, VRM fazı daha yüksek olduğu gibi topolojisi de çok iyi, drmos 55 amper fazlar var üzerinde. asrock'ta işlemci çekrideğini besleyen 6 faz var 9 faz değil her türlü asrock'tan daha üstün.

a620/b840 ve gigabyte'in 1-2 adet b650 anakartinda pbo acamiyorsunuz. 7500f icin pbo acilabilen bir anakart olmasi iyi olur.

colorful'un biosunu begenmiyorum, o yuzden size tavsiye etmedim hocam.
bios beni uğraştıracak bir şey mi? ilk kez masaüstü kuracağımdan çok bilmiyorum

bios beni uğraştıracak bir şey mi? ilk kez masaüstü kuracağımdan çok bilmiyorum
Hocam bilgin yoksa uğraştırabilir. Bazıları Colorful'a biosu karmaşık diyor bazıları basit diyor kullanmadığım için bilmiyorum menüsünü. Bu konularda bilgin yoksa Asus Tuf alman daha mantıklı olur senin. Menüsü de Türkçe olacağından uğraşmazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,510
Üyeler
186,205
Son üye
Algos918
Geri