Neler Yeni

Hangi anakartı almalıyım?

Mehmed emin Tosun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mehmed emin Tosun
ekran kartım rx 6700xt
işlemcim r5 5600
şu anki anakartım asus prime a320m k
bilgisayarı ilk aldığımda apuydu o zamandan beri aynı anakart artık değiştirmek istiyorum hangi anakartı almam lazım? Önerebilir misiniz? aklımda msi'nın b450 gaming modeli ve gigabyte'ın b550 modeli var öyle uzun süreli bir araştırma yapmadım önerdikleriniz arasından birlikte seçersek sevinirim.

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Attila Alpaslan
Gerek yok bence, özellikle bir ihtiyacınız yoksa kalsın öyle, ileride para biriktirip AM5'e geçersiniz.

Mehmed emin Tosun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mehmed emin Tosun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gerek yok bence, özellikle bir ihtiyacınız yoksa kalsın öyle, ileride para biriktirip AM5'e geçersiniz.
Hocam bilgisayarda anlamadığım bir kalitesizlik var. Doğru kelimeyi mi seçtim bilmiyorum ama mesela cod veya fortnite oynarken mapi yüklemiyor etrafımı hep çamur gibi görüyorum diğer oyunlarda bir sıkıntı yaşamazken bu iki oyunda çok sıkıntı çektim. Belki ekran kartının amd olması ile de alakalı olabilir çünkü her yazılım güncellemesi geldiğinde ya yine çamur oluyor ya da düzeliyor.

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Attila Alpaslan
Hocam bilgisayarda anlamadığım bir kalitesizlik var. Doğru kelimeyi mi seçtim bilmiyorum ama mesela cod veya fortnite oynarken mapi yüklemiyor etrafımı hep çamur gibi görüyorum diğer oyunlarda bir sıkıntı yaşamazken bu iki oyunda çok sıkıntı çektim. Belki ekran kartının amd olması ile de alakalı olabilir çünkü her yazılım güncellemesi geldiğinde ya yine çamur oluyor ya da düzeliyor.
Oyunlar HDD'ye mi yüklü? (anakart değiştirmek sorunu çözmeyecektir)

Bünyamina

80+ Platinum
Oyun içi grafik ayarı yapman lazım. Bende aynı sorunu apex de alıyordum. Harita çok kötüydü. Ayar yapınca düzeldi. Nasıl bir ayar yapacağına netten bak.

Mehmed emin Tosun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mehmed emin Tosun
Oyun içi grafik ayarı yapman lazım. Bende aynı sorunu apex de alıyordum. Harita çok kötüydü. Ayar yapınca düzeldi. Nasıl bir ayar yapacağına netten bak.
Hocam apex de bende yaşamıştım ayar yaptım geçti ama cod ve fortnite da hiçbir türlü geçmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunlar HDD'ye mi yüklü? (anakart değiştirmek sorunu çözmeyecektir)
evet

Mehmed emin Tosun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mehmed emin Tosun
O oyunlar bayağı büyük, HDD çok yavaş ve doğal olarak kaplamalar geç yükleniyor sebebi muhtemelen odur.
anladım hocam teşekkürler m2 alayım o zaman anakarttan daha önemli galiba. Bir de bios update yapmadım hocam ben bu anakartta sıkıntı olur mu acaba? İşlemcinin tam gücünü alamamak gibi?

anladım hocam teşekkürler m2 alayım o zaman anakarttan daha önemli galiba. Bir de bios update yapmadım hocam ben bu anakartta sıkıntı olur mu acaba? İşlemcinin tam gücünü alamamak gibi?
Bildiğim kadarıyla 5600 için bios update gerekli ama emin değilim.

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Attila Alpaslan

Bildiğim kadarıyla 5600 için bios update gerekli ama emin değilim.
Evet m.2 almak daha mantıklı olur. Bios update bir bakın isterseniz sizde hangi sürüm yüklü, en son hangi sürüm çıkmış gibi diye.

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Attila Alpaslan
tamamdır hocam. Bios update nasıl yapılıyor bilmiyorum bilgisayarcı falan yapar mı acaba?
Götürmenizi önermiyorum, ne yapacakları belli olmuyor.
Anakartınızın sitesine girin, doğru ve sizin işletim sisteminize uyan biosu indirin. YouTube'da detaylı videolar var, oralardan dinleyip yapmanız daha iyi olur.
Uyarayım eğer ki Bios yüklerken elektriğiniz falan gider ve bilgisayar herhangi bir sebepten dolayı kapanırsa flashback atmanız gerek anakarta, o özellik anakartınızda yok.
Yani şöyle açıklayayım, eğer bilgisayar bios yüklenirken kapanırsa yada yanlış biosu yüklerseniz işi bilen bir bilgisayarcıya götürüp manuel olarak flashlaması gerekiyor bilgisayarcının yani bir ton iş. Eğer bu riskleri almak istemiyorsanız bilgisayarcıya yaptırabilirsiniz.

Mehmed emin Tosun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mehmed emin Tosun
Götürmenizi önermiyorum, ne yapacakları belli olmuyor.
Anakartınızın sitesine girin, doğru ve sizin işletim sisteminize uyan biosu indirin. YouTube'da detaylı videolar var, oralardan dinleyip yapmanız daha iyi olur.
Uyarayım eğer ki Bios yüklerken elektriğiniz falan gider ve bilgisayar herhangi bir sebepten dolayı kapanırsa flashback atmanız gerek anakarta, o özellik anakartınızda yok.
Yani şöyle açıklayayım, eğer bilgisayar bios yüklenirken kapanırsa yada yanlış biosu yüklerseniz işi bilen bir bilgisayarcıya götürüp manuel olarak flashlaması gerekiyor bilgisayarcının yani bir ton iş. Eğer bu riskleri almak istemiyorsanız bilgisayarcıya yaptırabilirsiniz.
Hocam aslında aklımda zaten anakart almak vardı. Yani kendim bios update yapmayı denesem yapamazsam da yeni anakart alsam eğer yapabilirsem zaten anakart almaya da gerek kalmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emirhan
Hocam aslında aklımda zaten anakart almak vardı. Yani kendim bios update yapmayı denesem yapamazsam da yeni anakart alsam eğer yapabilirsem zaten anakart almaya da gerek kalmaz.
yaparsınız elektrik gitmesin yeter internette çok fazla video var hepsini ilk başta izleyin öğrenin temel mantığı ondan sonra yaparken en beğendiğinizi izleyerek yapabilirsiniz ama elektrik gidersa veya başka bir hata olursa,usb yerinden oynarsa gibi birkaç ihtimalle anakartı çöp edebilirsiniz b450 kullanıyorum apu ile şuan donma kasma yok anakarttan kaynaklı falan m2 ssdde oyunlarım(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,006,338
Üyeler
159,478
Son üye
cirak123